Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σεληνιακή έκλειψη Σεπτεμβρίου σε Κριό – Ζυγό

Και εκεί   που τα ζώδια του 1ου  δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων  συμπονούσαν  του 2ου   για την «επίθεση»  που δέχονται από Ουρανό – Πλούτωνα (για να είμαστε ειλικρινείς οι απανωτές  ήττες που έφαγαν οι  γεννημένοι των πρώτων ημερών τα έτη 2010-11 και 12 ούτε στα πιο τρελά  όνειρα των γεννημένων του 2ου) έρχεται η αυριανή ολική έκλειψη  σελήνης για να  υπενθυμίσει πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το σύμπαν κάνει κύκλους». Και σαν μην έφτανε αυτό έχουμε μια έκλειψη που θα συμβεί κατά τη διάρκεια  μια Πανσελήνου  Super moon αφού η Σελήνη θα βρεθεί αρκετά κοντά στο περίγειο της Γης, στο κοντινότερο δηλαδή σημείο της.  Μοναδικό θέαμα που θα θαυμάσουν με γυμνό οφθαλμό όσοι θα είναι ξύπνιοι το ξημέρωμα της Δευτέρας 28-9-15.  

Πρόκειται για μια δυναμική έκλειψη κυρίως για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού Κριούς-Καρκίνους-Ζυγούς-Αιγόκερους των πρώτων ημερών μιας και θα συμβεί στις 4΄ και 38¨ του Κριού. Για ακόμη μια φορά μέσα στα τελευταία χρόνια  ο άξονας τον διαπροσωπικών σχέσεων έχει την τιμητική του. Ωστόσο πριν απ’ όλα,  καλό είναι  να δοθούν κάποια στοιχεία για το τι εστί σεληνιακή έκλειψη. Μια σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τον ψυχισμό μας αφού λειτουργεί περισσότερο σε εσωτερικό επίπεδο. Προκύπτουν ζητήματα που σχετίζονται με το γενικότερο συναίσθημα του κόσμου, τις μάζες, το γυναικείο φύλο και πιο συγκεκριμένα τη μητέρα, καθώς και οτιδήποτε σημειοδοτεί η Σελήνη μέσα στο γενέθλιο  ωροσκόπιο μας.

Γενικά θα λέγαμε πως μια σεληνιακή έκλειψη (αντίθεση Ήλιου- Σελήνης) είναι δύσκολη αφενός γιατί εκλείπει το φως της Σελήνης άρα κάτι χάνεται και γιατί η αντίθεση φέρνει διάσταση - αποχωρισμό των δυο φώτων. Εξαιτίας της αντίθετης πλευράς που βρίσκονται οι αρσενικές με τις  θηλυκές αρχές, έχουμε αντίθετες-διαφορετικές τάσεις και διαθέσεις και αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι πως αυτές μπορούν όχι να ταυτιστούν αλλά να εξισορροπηθούν. Εν ολίγοις το Εγώ πρέπει να βρει τρόπο να συνεργαστεί για να εξελιχθεί σε  Εμείς και το Εμείς να κάνει ένα βήμα πίσω για να δώσει χώρο στο Εγώ.

Κι ενώ κάποια πράγματα τελειώνουν, κάποια άλλα αρχίζουν  με αποτέλεσμα οι σχέσεις ξανά και ξανά να δοκιμάζονται. Δεν είναι περίοδος για σημαντικές αποφάσεις ή δραστικές κινήσεις, αντίθετα είναι καλή περίοδος  για ενδοσκόπηση μιας και  η συμμετοχή του ανάδρομου Ερμή μας ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, με Σελήνη στον Κριό και σε αντίθεση με Ήλιο και ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό, καλό είναι να σκεφτούμε που έχουμε κάνει λάθη, τι ακριβώς θέλουμε  και τι περιμένουμε από τους άλλους. 

Ας εκλογικεύσουμε τα συναισθήματα μας και ας τα εκφράσουμε ήπια, γλυκά, ευγενικά και  ειλικρινά όχι άμεσα, αλλά στο κοντινό μέλλον. Ήλιος  και ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό επιθυμούν  ηρεμία, ισορροπία, αρμονία, συνεργασία  και συντροφικότητα σε όλα τα επίπεδα με διπλωματικό  τρόπο για να μπορέσουν να καλύψουν τις παραπάνω ανάγκες  έχοντας ταυτόχρονα την αποδοχή των άλλων.  Κάποιοι χωρισμοί μοιάζουν αναπόφευκτοι χωρίς ωστόσο να είναι γι αυτό μην βιαστείτε να  ξεγράψετε κάποιες σχέσεις.

Συνοψίζοντας, η  εμπλοκή του ανάδρομου Ερμή σε όψη με την έκλειψη, ο Κρόνος στον 3ο οίκο καθώς και το  τετράγωνο του με τον Άρη που δεν βρίσκεται στα καλύτερα του, μας κρατούν ένα βήμα πίσω προτρέποντας μας να κάνουμε υπομονή αλλά και να σκεφτούμε δυο και τρεις φορές περισσότερο πριν μιλήσουμε ή κινηθούμε. Η Αφροδίτη στον Λέοντα και με αποκλίνον τρίγωνο με τον Ουρανό μας παρακινεί να δούμε με άλλα μάτια τις σχέσεις μας προκειμένου να αλλάξουν μορφή και να γίνουν πιο χαλαρές και εντέλει πιο ευχάριστες. 

Μην βιαστείτε να κλείσετε πόρτες, δώστε χρόνο στους άλλους και κυρίως σε εσάς χωρίς «να ταΐζετε» τις ανασφάλειες σας. Ζυγίστε  αυτά που θέλετε με αυτά που έχετε και συνειδητοποιείστε ότι οι σχέσεις που αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σας είναι αυτές που σας δίνουν το χώρο και το χρόνο να εκφράσετε τον ιδιαίτερα  μοναδικό εαυτό που όλοι έχετε. Αυξήστε την κοινωνικότητα και εξωστρέφεια σας και προπάντων ΜΗΝ απελπίζεστε ……… και δεν θα αργήσει……..

Καλή μας έκλειψη!

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: