Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αιγόκερως το ζώδιο του μήνα

Στις 21/12/12 ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερω εγακινιάζοντας επισήμως τον χειμώνα. Με την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα.
Ο Αιγόκερως είναι το 10ο κατά σειρά ζώδιο, ανήκει στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού της γης. Στο ψυχρό και αποκομμένο από συναισθήματα ζώδιο του Αιγόκερω έχει κυριαρχία ο συντηρητικός και δογματικός Κρόνος. Η ευαίσθητη και συναισθηματική Σελήνη έχει αδυναμία, ο πλανήτης της δράσης ο Άρης έχει έξαρση και ο επεκτατικός Δίας πτώση.

Σύμβολο του έχει τα κέρατα ενός τράγου ή ολόκληρο το κεφάλι του το οποίο συνδέεται με τον τραγοπόδαρο θεό Πάνα, Γενικότερα τα κέρατα συμβολίζουν τη δύναμη, την κυριαρχία, την επιθεώρηση, έτσι ακριβώς όπως κάνουν οι κατσίκες που ανεβαίνουν στα πιο ψηλά σημεία των βουνών για να επιθεωρούν και να ελέγχουν. Φυσικός οίκος του Αιγόκερω είναι ο 100ς οίκος, το λεγόμενο Μεσουράνημα και ζενίθ του ωροσκοπίου που βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του χάρτη που δείχνει μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε επαγγελματικά και κοινωνικά. Στην 9η μοίρα του ζωδίου υπάρχει ο απλανής facies, στην 14η o Ascella, στην 15η o Vega, στην 20η o Deneb και στην 26η o Terebellum ενώ στις 28 μοίρες ο Άρης έχει την απόλυτη έξαρση του.

Με Ήλιο στον Αιγόκερω έχουμε μια προσωπικότητα σοβαρή, μετρημένη, πειθαρχημένη που μαθαίνει από νωρίς να υπακούει στα όρια και τους κανόνες της κοινωνίας που μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Ένας Αιγόκερως νωρίς ηλιακά είναι ώριμος, ανθεκτικός, εσωστρεφής και κυρίως ανασφαλής. Αξιόπιστος, εργατικός μεθοδικός, δίκαιος, συντηρητικός, ενδιαφέρεται για την κοινωνική και επαγγελματική του αποκατάσταση. Οι αντιδράσεις είναι σχεδόν πάντα ελεγχόμενες, το ίδιο και τα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να γίνεται απόμακρος και σκληρός. Άνθρωπος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των άλλων, εχέμυθος, πρακτικός, λογικός και ρεαλιστής.

Είναι φιλόδοξος, υλιστής, καλός στη διαχείριση των οικονομικών, αγαπά την εξουσία, θέλει να έχει κύρος, δύναμη και να αποπνέει σεβασμό, ενδεχομένως βαθιά κατάλοιπα από τη σχέση του με τον πατέρα που κάποιες φορές είναι αρκετά δύσκολη και προβληματική. Κλασική φράση ενός Αιγόκερω «δεν με ενδιαφέρει να με αγαπάς αλλά να με σέβεσαι». Μια φράση που στην αποκωδικοποίηση της περιγράφει την έντονη ανάγκη για εξουσία και κρύβει επιμελώς τις ευαισθησίες και την συναισθηματική ανασφάλεια που νιώθει ένας Αιγόκερως διότι θα ήταν αφελές να πιστέψουμε πως οι Αιγόκεροι δεν έχουν ευαισθησίες.

Ένας άνθρωπος που ανησυχεί τόσο πολύ για τη δημόσια εικόνα του, που αποφεύγει να δίνει τροφή για σχόλια, να εκτίθεται συναισθηματικά / επαγγελματικά / κοινωνικά, δεν μπορεί παρά να κρύβει τρομερές ευαισθησίες και ευθιξία τις οποίες προσπαθεί να καλύψει κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας έτσι όπως ακριβώς λειτουργεί το σώμα όταν κάποιος «ξένος» εισβάλλει στην περίμετρο του. Όσο κοινωνικοί, ευχάριστοι ή διαχυτικοί κι αν είστε παρατηρείστε το σώμα σας πως αντιδρά όταν σας πλησιάσει κάποιος πολύ κοντά στο πρόσωπο μόνο για να σας μιλήσει. Ασυναίσθητα θα κάνετε ένα βήμα πίσω ενώ το πιθανότερο είναι να νιώσετε αμηχανία. Κάπως έτσι λειτουργεί ο Αιγόκερως σε μεγαλύτερο όμως και συχνότερο βαθμό.

Είναι σοφός μέσα από τις εμπειρίες που αποκομίζει, χρειάζεται χρόνο, τάξη και σύστημα για να λειτουργεί καλά, υπομονετικός που απεχθάνεται τις αλλαγές γιατί τον τρομάζουν. Στην προσπάθεια του να ανέλθει επαγγελματικά, θυσιάζει την προσωπική του ζωή και ευχαρίστηση γι αυτό συνήθως αργεί να δημιουργήσει οικογένεια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν υποχρεώσεις που σχετίζονται με την πατρική οικογένεια που τον καθυστερούν και αποτρέπουν να χαρεί την προσωπική του ζωή. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν και όποτε πρέπει με αποτέλεσμα να νιώθει συχνά καταπιεσμένος, μελαγχολικός και μόνος. Δεν εκδηλώνεται εύκολα, είναι μυστικοπαθής και αποφεύγει τα έντονα πάθη και συναισθήματα.

Είναι επίσης λάθος να πιστεύουμε πως ένας Αιγόκερως δεν είναι σεξουαλικός εξαιτίας των κρόνιων αναστολών και συντηρητικών στοιχείων που διαθέτει. Ας μην ξεχνάμε πως μυθολογικά σχετίζεται με τον θεό Πάνα ο οποίος συμβολίζει την αισθησιακή και γήινη πλευρά του απαλλαγμένου από υποχρεώσεις και δεσμεύσεις Αιγόκερω. Είναι αρκετά σεξουαλικός, έχει διάφορα βίτσια αρκεί να έχει χρόνο και οικειότητα να τα εκδηλώσει. Πιστός και αφοσιωμένος ακόμη κι αν η σχέση του δεν είναι η ιδανική. Δύσκολα θα πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το σύντροφό του, να χαλάσει τη δημόσια εικόνα του για να μπει σε νέες διαδ8ικασίες χρονοβόρες απρόβλεπτες και κυρίως, μη διαχειρίσιμες.

Ας περάσουμε όμως να δούμε λίγο τις όψεις που θα σχηματίζει ο Ήλιος όσο θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Στις 21/12 το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα τονίζει συνειδητά την καλή και πονετική πλευρά τους εαυτού μας. Οτιδήποτε χαρίζει όραμα και φώτιση κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Θα υπάρχει ευαισθησία και διαίσθηση αλλά και εμπιστοσύνη για όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Ίσως αρχικά να νιώσουμε κάπως μπερδεμένοι κι εκ των προτέρων να μην γνωρίζουμε πως πρέπει να κινηθούμε. Τότε είναι η στιγμή που θα πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε. Η πρακτικότητα και ορθολογιστικότητα του Ήλιου στον Αιγόκερω δεν αποδυναμώνεται εξαιτίας του Ποσειδώνα, χρωματίζεται τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην είναι αδιάφορα παγερή ή μονότονα ρεαλιστική. Ημέρα που ευνοείται κάθε είδους συμπαράσταση, βοήθεια, έρανοι, φιλανθρωπίες με σκοπό την αλληλεγγύη και βοήθεια επί του πρακτέου.

Στις 25/12 ημέρα Χριστουγέννων το τετράγωνο με τον Ουρανό προκαλεί εντάσεις κυρίως στους γεννημένους των πρώτων ημερών του παρορμητικού σταυρού (Κριοί / Καρκίνοι / Ζυγοί /Αιγόκεροι). Προφανώς η κούραση των ημερών δεν παλεύεται και βγαίνει απροκάλυπτα εκείνη την ημέρα για να ταράξει ακόμη και τους πιο ήρεμους. Ίσως μια καλή λύση είναι να προγραμματίσουμε κάτι εντελώς ξένο και διαφορετικό από τις συνήθεις επιλογές των τελευταίων χρόνων έτσι για να σπάσουμε το κατεστημένο και να μειώσουμε τις πιθανότητες ρήξη με τους οικείους μας. Όπως και να χει θα υπάρχει υπερδιέγερση, θα επικρατεί αναστάτωση και τάση να φέρουμε τα πάνω κάτω, γι αυτό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε ώστε να μην αντιδρούμε σπασμωδικά, αν και το πιθανότερο είναι να αντιδρούμε πριν ακόμη σκεφτούμε. Το τετράγωνο θα ολοκληρωθεί και θα γίνει ακριβείας στις 3.23 πμ. της επόμενης ημέρας όπου λογικά τα γεγονότα κορυφώνονται και παράλληλα αρχίζουν να ξεθυμαίνουν. Στις 25 και 26/12 η Σελήνη θα βρίσκεται στους Διδύμους όπου θα συναντήσει με σύνοδο με Δία. Από μια άποψη η θέση της βοηθά γιατί αναλύει κι εκλογικεύει τα συναισθήματα ώστε να μην μείνουν απωθημένα και βεβαίως ευνοεί περισσότερο τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς.

Στις 28/12 έχουμε Πανσέληνο στις 7΄06 του Καρκίνου σε τρίγωνο με Κρόνο και αντίθεση Πλούτωνα. Ολοκληρώνονται τα γεγονότα της Νέας Σελήνης του Δεκεμβρίου όπου μάλλον μας βρίσκουν περισσότερο κουρασμένους ψυχικά και σωματικά. Όσα δημιουργήθηκαν σε σωστές βάσεις και με κριτήριο τη λογική δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν όπως στην αντίθετη περίπτωση. Ωστόσο, η επιρροή του Πλούτωνα αυξάνει την επιθυμία ελέγχου, τις τάσεις εξάρτησης, τα καταπιεσμένα συναισθήματα κι αποθημένα που δεν βγαίνουν εύκολα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να αντιδράμε άσχημα. Ψυχαναγκαστικές κι αυτοκαταστροφικές διαθέσεις που κάνουν δύσκολη τη συμβίωση και τις επαφές με το οικογενειακό και επαγγελματικό μας περιβάλλον. Η ανάγκη μας να νιώσουμε προστατευμένοι και ασφαλείς μοιάζει να ακροβατεί γι αυτό είναι προτιμότερο να αποφύγουμε δραστικές ή βεβιασμένες κινήσεις που αργότερα θα αποβούν εις βάρος μας. Άλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο πως σε μια αναμέτρηση θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και θα υπερισχύσουν μονάχα οι δυνατοί.

Στις 29/12 συνεχίζεται η επιρροή του εξάγωνου του Ήλιου με τον Κρόνο και η σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα που ολοκληρώνεται στις 31/12 λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Παλεύουμε να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής ώστε όλα να είναι έτοιμα και κυρίως μην τύχει και μεταφερθούν στο νέο έτος ως «κληρονομιές» του προηγούμενου. Ο Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα για ακόμη μια φορά δίνει σαφή μηνύματα κύκλων και δεσμών που πρέπει να ολοκληρωθούν με τον Ήλιο να αναλαμβάνει το ρόλο του διεκπεραιωτή. Δύσκολα μπορεί να αναπνεύσει πολύ περισσότερο να εκφραστεί όπως θα προτιμούσε ωστόσο ενισχύεται η δύναμη, η αυτοσυγκράτηση και η δίψα του για εξουσία. Υποθέτω πως κάποιοι από εμάς θα χρειαστεί να αποχαιρετήσουμε όχι μόνο το 2012 αλλά και τις θέσεις εργασίας μας που τόσο δυσεύρετες κι ανάρπαστες έχουν γίνει. Βαρύ το κλίμα, τάσεις κατάθλιψης, εγωιστικές διαθέσεις αλλά και απίστευτα αποθέματα δύναμης τα οποία ανάλογα με το βαθμό συνειδητότητας μας θα αξιοποιήσουμε θετικά ή αρνητικά.

Στις 11/1/13 έχουμε Νέα Σελήνη στην 21η μοίρα του Αιγόκερω. Τα ζώδια του 3ου δεκαημέρου του παρορμητικού σταυρού θα νιώσουν την ανάγκη να ασχοληθούν περισσότερο με τα πολύ προσωπικά τους ζητήματα. Γενικότερα θα υπάρχει συναισθηματική ισορροπία αλλά και κάποιος υποκειμενισμός όταν θα πρέπει να επιλυθούν πρακτικά θέματα ή θέματα που σχετίζονται με τα εργασιακά μας. Νέα επαγγελματικά σχέδια και υποχρεώσεις που θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας με υπομονή, τάξη και επιμονή εμφανίζονται στο προσκήνιο αλλά και υποχρεώσεις που για να τακτοποιηθούν θα πρέπει να θυσιαστεί πολύ προσωπικός χρόνος μακριά από την οικογένεια και τους οικείους μας ανθρώπους. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει την ανάληψη μιας νέας εργασίας με πολλές υποχρεώσεις και καθήκοντα.

Στις 18/1/13 ο Ήλιος θα βρεθεί σε όψη συνόδου με τον Ερμή. Θα υπάρξει τρομερή αντίληψη, σκέψη και κατανόηση σ’ ένα επίπεδο πρακτικό με την λογική να υπερισχύει σ’ ότι κάνουμε. Η σκέψη γίνεται μεθοδική, δομημένη, σοβαρή χωρίς πολλά περιθώρια φαντασίας ή ελαστικότητας μιας και θα υπάρχει επικριτική διάθεση. Λίγη προσοχή όταν εκφράζουμε τα σχέδια μας στον επαγγελματικό χώρο μην τυχόν φανούμε απόλυτοι, καθόλου ευέλικτοι ή ελαστικοί. Ένα άλλο που θα πρέπει να προσεχτεί είναι μήπως εκφράσουμε με εγωισμό τις σκέψεις και αντιλήψεις μας ενώ αν και η ώρα δεν βολεύει παρά μόνο εκείνους που εργάζονται ή βρίσκονται με κόσμο, από τις 10.49 μμ. έως τις 11.02μμ. Ήλιος / Ερμής θα βρεθούν στην σε όψη ιδιομοιρίας / cazimi. Ο Ερμής δηλαδή θα βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Ήλιου. Εκείνα τα 13 λεπτά θα υπάρχει εκπληκτική πρακτικότητα, μεγάλη ικανότητα αυτογνωσίας ή συνειδητοποιήσεων, σαφήνεια λόγου με αποτέλεσμα να περνάμε τις ιδέες μας ευκολότερα. Επιλέξτε εκείνα τα λεπτά να περάσετε τα μηνύματά σας……

Χρόνια Πολλά στους Αιγόκερους

http://www.myhoroscope.gr 

Τίνα Ζαχαριάδου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: