Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πανσέληνος στον Καρκίνο - 28 Δεκεμβρίου

Μια αρκετά δυναμική Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 28/12/12 στις 7o 05" μοίρες του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω. Άμεσα συνδεδεμένος, με την οικογένεια και με όλα όσα βρίσκονται πίσω απ’ όσα αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις, με εκείνα δηλαδή που συναισθανόμαστε.
Επίσης, με όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς ή ανασφαλείς, με τις ρίζες/βάσεις που έχουμε πάρει από την οικογένεια και που θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε με σκοπό την ένταξη μας στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ως παραγωγικά αυτόνομα μέλη, υπό την επίβλεψη πάντα των νόμων και κανόνων που διέπουν την κοινωνία μας.

 Μια αντίθεση Ήλιου Σελήνης προκαλεί αναστατώσεις γιατί διχάζει. Προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα τα οποία δεν μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένη ευθιξία, ανασφάλεια και αντιδράσεις που τείνουν να γίνονται υπερβολικές ανάλογα με τη φύση του χαρακτήρα μας. Γεγονότα που συμβαίνουν τα φιλτράρουμε μέσα από τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής και γινόμαστε υποκειμενικοί και ευαίσθητοι.



Στην προκειμένη επειδή μιλάμε για αντίθεση στα ζώδια Καρκίνου/Αιγόκερω καταλαβαίνουμε πως ένας από τους κύριους λόγους αναστάτωσης θα είναι η εξάρτηση από ανθρώπους που μας φροντίζουν, αγαπούν και προστατεύουν. Αυτό από μόνο του, μόνο αρνητικό δεν μοιάζει έρχεται όμως σε αντιδιαστολή με τις υποχρεώσεις των γιορτινών ημερών που μας θέλουν μαϊντανούς σε κάθε γιορτή και κοινωνική εκδήλωση. Κι ενώ αναμένουμε αυτές τις ημέρες για να γιορτάσουμε με την οικογένεια μας, να αφήσουμε το καθημερινό άγχος και να περάσουμε καλά, σχεδόν πάντα καταλήγουμε κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούμε με όλους όσους πρέπει και όχι όσους πραγματικά επιθυμούμε.

Βεβαίως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, να υποχρεωθούμε δηλαδή να μείνουμε με τους πολύ στενούς μας ανθρώπους ενώ υπό άλλες συνθήκες θα βρισκόμασταν κάπου αλλού όπου θα εκτελούσαμε τα κοινωνικά μας καθήκοντα παγιώνοντας γιατί όχι κάποια επαγγελματική θέση. Άλλο ένα πιθανό σενάριο είναι να βρισκόμαστε ατέλειωτες ώρες στον επαγγελματικό μας χώρο προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις εργασίες μας, υποχρεώνοντας τους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν υπομονή και πάλι υπομονή. Κάνετε μια αναδρομή σε προηγούμενες Πανσελήνους στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω, (για παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2009, του 2007 κτλ.) θυμηθείτε εκείνες τις ημέρες και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Ο ομφάλιος λώρος με πρόσωπα και γεγονότα δύσκολα αποκόβεται ακόμη και στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Η παρελθοντολογία προκαλεί κι αυτή με τη σειρά της ανάλογα συναισθήματα. Στην προσπάθεια μας να έρθουμε σε επαφή με τον ψυχικό μας κόσμο ώστε να βρούμε αυτά που μας καλύπτουν συναισθηματικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές που κάναμε κάπου κάποτε στο παρελθόν. Με το τέλος μιας χρονιάς συνήθως μπαίνουμε σε διαδικασία ανασκόπησης γεγονότων, νιώθουμε πως πήραμε τα μαθήματα μας και κάνοντας τον απολογισμό μας (θεωρητικά μιλώντας) είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τις γέφυρες με όσα δεν μας γεμίζουν.

Στην παρούσα φάση θα είναι εντονότερη αυτή η τάση αφού όλα μοιάζουν δραματικά δύσκολα. Να ‘ταν τρόπος να βρεθεί ένα αόρατο χέρι, να ρίξει τις μάσκες, να φανερωθούν τα πραγματικά κίνητρα όσων περιστοιχίζουν το άμεσα κοντινό μας περιβάλλον αλλά και το ευρύτερα κοινωνικό, δίνοντας μας τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Μια Πανσέληνος σε Καρκίνο/Αιγόκερω από μόνη της δεν είναι αρκετή για να συμβεί κάτι παρόμοιο εντούτοις οι όψεις της Πανσελήνου με τους εξωκρόνιους πλανήτες (Κρόνο/Ουρανό/Ποσειδώνα/Πλούτωνα) δίνουν κάτι περισσότερο από κίνητρα ώστε να το δούμε να συμβαίνει.

Γενικότερα, μια Πανσέληνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της επιρροής της Πανσελήνου κορυφώνονται τα γεγονότα ή διαφορετικά ολοκληρώνονται σχέδια και υποθέσεις που ξεκινήσαμε με τη Νέα Σελήνη. Η προηγούμενη Νέα Σελήνη έγινε στον Τοξότη. Ήταν φυσικό να είχαμε καλύτερη διάθεση καθώς επίσης και την επιθυμία να γνωρίσουμε νέα πράγματα, να αλλάξουμε φιλοσοφία, κοσμοθεωρία, προσθέτοντας ίσως περισσότερη πίστη και ελπίδα στις πεποιθήσεις μας.

Ήταν οι ημέρες που μπαίναμε στο εορταστικό κλίμα των ημερών και είχαμε την ενέργεια να κάνουμε σχέδια για το πώς θα περάσουμε και τι θα κάνουμε μελλοντικά. Η Πανσέληνος έφτασε και μας βρίσκει κουρασμένους ψυχικά και σωματικά, η αισιόδοξη και κοινωνική διάθεση είναι έτοιμη να αντικατασταθεί από την εσωστρέφεια και την τάση για μοναξιά κι ενδοσκόπηση. Η φετινή όψη των γιορτών μοιάζει καταθλιπτική και το «κάθε πέρσι και καλύτερα» φαντάζει πέρα και πέρα αληθινό.


Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου στον Κριό προδιαθέτει σε πολεμικές καταστάσεις και πυροδοτεί εντάσεις και εκρήξεις πολύ περισσότερο δε που ο Ουρανός από τον Κριό και τον 12ο οίκο σχηματίζει Ταυ τετράγωνο με την Πανσέληνο. Τυχόν απωθημένα βρίσκουν τον τρόπο να βγουν από τον κρυφό χώρο του υποσυνειδήτου. Ο τρόπος που βλέπουν «το φως της ημέρας» είναι αρκετά δυναμικός και απρόβλεπτος με αποτέλεσμα να αντιδρούμε έντονα σ’ ότι δεν μας είναι αρεστό ή μας καταπιέζει. Δυστυχώς η δύσκολη όψη με τον Ουρανό δεν βοηθά να στρέψουμε τα γεγονότα προς όφελος μας.

Το Ταυ Τετράγωνο σκορπά ανεξέλεγκτα την ενέργεια του, χωρίς συγκεκριμένο στόχο και μάλιστα με τρόπο που φέρνει αντίδραση για την αντίδραση, ακραίες καταστάσεις που μόνο ως το θέατρο του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως ακόμη και με αυτόν τον τρόπο αρκετές αλήθειες θα βγουν στην επιφάνεια κι αυτό μόνο αρνητικό δεν το βλέπω. Ο Άρης χορηγός του ωροσκόπου βρίσκεται πλέον στον Υδροχόο και σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό πράγμα που σημαίνει πως η δράση μας πρέπει να διοχετευθεί σε νέα ξεκινήματα κατά προτίμηση περισσότερο συλλογικά όμως κι αυτός, προκαλεί νευρικότητα, μαχητικότητα και ανταγωνισμό.

Η δύσκολη όψη της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα φέρνει φοβίες, εξαρτήσεις και παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου. Αρνητικά, καταπιεσμένα συναισθήματα, κακίες που τις εκδηλώνουμε με όχι φανερό τρόπο με σκοπό να υπερισχύσουμε έναντι των άλλων είναι μια πιθανή εκδοχή. Καλώς ή κακώς μια κατά μέτωπο επίθεση δεν ευνοεί, παρά μόνο τις πολύ ισχυρές προσωπικότητες γι αυτό ας είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στην περίπτωση που νιώσουμε πως ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε. Με τον Πλούτωνα να επηρεάζει την Πανσέληνο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και πραγματικά το πιθανότερο είναι ανάλογα με τη συνειδητότητα του καθενός, είτε να τα αγιάσει, είτε να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για να δικαιολογήσει την κακή και κατακριτέα συμπεριφορά του. Εκπρόσωποι του αντρικού φύλου κυρίως, θα είναι υπέρ το δέον εξουσιαστικοί ή σκληροί καθώς και όσοι από εμάς έχουμε ισχυρή προσωπικότητα την οποία μετά χαράς επιβάλλουμε σε εκείνους που είναι περισσότερο παθητικοί και αδύναμοι να αντισταθούν στις προκλήσεις μας. Όσο άρρωστο ακούγεται όλο αυτό, τόσο περισσότερο ελκτικό γίνεται μιας και από λίγο έως πολύ θα επικρατεί ένα αυτοκαταστροφικό και ακραίο «πανσεληνιακό» κλίμα.

Κι εδώ είναι που η κρόνια ενέργεια δείχνει την ευεργετική της επιρροή αφού είναι εκείνη που θα βοηθήσει ώστε να διατηρήσουμε την αυτοκυριαρχία μας και την λογική (κάποιοι από εμάς) να μην αφεθούμε έρμαια στα χέρια κάποιων επιτήδειων εξυπνάκηδων που θεωρούν πως επειδή έχουν την εξουσία στα χέρια τους, κρατούν τον παπά από τα γένια. Η θετική όψη με τον Κρόνο βοηθά επίσης να διατηρήσουμε ήθη, έθιμα και παραδόσεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην τα αντιμετωπίσουμε σαν ισόβια κάθειρξη καταναγκαστικών έργων αλλά ως μια κατάσταση που θα μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε προσιτοί κοινωνικά κι αποδεκτοί. Κάνοντας περισσότερο συνειδητά αυτό που επιβάλλει το κλίμα των ημερών, θα ανακαλύψουμε πως βρισκόμενοι ανάμεσα σε κόσμο που μας στηρίζει και βοηθά θα νιώσουμε περισσότερο σίγουροι για τον εαυτό μας. Ως προς την ψυχολογία μας σίγουρα δεν μπορεί ο Κρόνος να μας απαλλάξει από καταθλιπτικές τάσεις ή δυσάρεστες καταστάσεις όμως σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα μας κάνει αρκετά ανθεκτικούς αφού μας δίνει κουράγιο να μην λυγίσουμε τις δύσκολες στιγμές.

Η όψη με τον Ποσειδώνα παρ’ ότι είναι με αρκετή ανοχή μας μαλακώνει ως ένα σημείο και μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε τόπο στην οργή, αφήνοντας κάποια άλλη στιγμή τις σκληρές αντιπαραθέσεις. Ερμής/ Δίας σε Τοξότη/Δίδυμο, σε 2ο/9ο οίκο αντίστοιχα και σε αμοιβαία υποδοχή προσπαθούν να ευθυμήσουν το κλίμα, αυξάνουν, τα έξοδα και τη διάθεση να δαπανήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, τις μετακινήσεις, τα μηνύματα, τις ανυπόστατες ενδεχομένως φήμες και την επικοινωνία γενικότερα. Ο Ερμής μαζί με την Αφροδίτη στον 9ο οίκο της Πανσελήνου ευνοούν, τις επαφές και τις ερωτικές σχέσεις εκτός συνόρων, σχέσεις ή συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν την τάση να βλέπουν τα πράγματα από την όμορφη και δημιουργική τους πλευρά, τις μακρινές αποστάσεις και τα ταξίδια. Εκείνο που βλέπω με επιφυλακτικότητα είναι την Αφροδίτη κυβερνήτρια του 7ου οίκου στον Τοξότη και στον 9ο οίκο κι αυτό γιατί ενδέχεται να κάνει τις συμβιβαστικές και εξαρτημένες από φύση προσωπικότητες να χειριστούν με περισσότερη παθητικότητα και επιπολαιότητα σημαντικά γεγονότα τη στιγμή μάλιστα που στον ίδιο οίκο καιροφυλακτεί ένας Κρόνος που απαιτεί ωριμότητα και σοβαρότητα.

Δύσκολη σε γενικές γραμμές Πανσέληνος που επηρεάζει εντονότερα τους γεννημένους του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους και όσους έχουν πλανήτες σε κοντινή απόσταση με την μοίρα της Πανσελήνου στα ίδια ζώδια. Περισσότερο θετική για Ταύρους/Σκορπιούς, Παρθένους/Ιχθείς, σχετικά ουδέτερη για Δίδυμους/Τοξότες, Λέοντες/Υδροχόους ενώ δεν ξεχνάμε πως όλοι επηρεαζόμαστε για λίγες μόλις ημέρες στον τομέα/οίκο που συμβαίνει η Πανσέληνος, είτε σχηματίζει όψη με γενέθλιο πλανήτη μας, είτε όχι.



Καλή Πανσέληνο και Ευτυχισμένο 2013 σε όλους μας.

Τίνα Ζαχαριάδου
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.myhoroscope.gr

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: