Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ολική Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό, 14/11/12

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 14/11/12 και ώρα Ελλάδος 0:07:55 πμ. πραγματοποιείται η προτελευταία έκλειψη του έτους στην 22η μοίρα του ζωδίου του Σκορπιού. Πρόκειται για ολική έκλειψη Ηλίου αφού η Σελήνη καλύπτει πλήρως τον δίσκο του Ήλιου. Ήλιος / Σελήνη και Γη θα βρεθούν στην ίδια ευθεία.
Τα δυο φώτα θα βρεθούν πολύ κοντά στους δεσμούς της Σελήνης, σε μια απόσταση 15ο μοιρών περίπου επειδή πρόκειται για ηλιακή και όχι σεληνιακή όπου εκεί οι μοίρες ανοχής θα ήταν λίγο λιγότερες.Αστρολογικά, η ηλιακή έκλειψη συμβαίνει πάντα σε φάση νέας σελήνης, όταν συναντήσει δηλαδή ο Ήλιος τη Σελήνη με όψη συνόδου ενώ σεληνιακή έκλειψη έχουμε όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε αντίθεση με τη Σελήνη, σε φάση πανσελήνου δηλαδή, χωρίς ωστόσο κάθε φορά που έχουμε νέα σελήνη ή πανσέληνο να έχουμε κι από μια έκλειψη.

Μια έκλειψη ανέκαθεν αντιμετωπιζόταν με δέος αλλά και κρίσεις πανικού εξαιτίας των δοξασιών / προκαταλήψεων που την ακολουθούσαν. Στην αρχαιότητα πίστευαν πως ο θεός του κάτω κόσμου ή ένας δράκος ερχόταν για να ρίξει το απόλυτο σκοτάδι του στην μεγαλύτερη πηγή ενέργειας και ζωής, τον Ήλιο, με σκοπό την εξόντωση του. Έχω διαβάσει πολλές από τις δοξασίες / παραδόσεις που έχουν γραφτεί κι αυτή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν του λαού της Ταϊτής και της Αιθιοπίας όπου έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίληψη, περισσότερο αισιόδοξη και ερωτική.

Μια έκλειψη γι' αυτούς τους λαούς δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ερωτική συνεύρεση του Ήλιου και της Σελήνης που συμβαίνει σπάνια αφού είναι καταδικασμένοι να ζουν αιώνια χωριστά. Τα αστέρια είναι τα παιδιά που συλλαμβάνονται και γεννιούνται από την επαφή τους ή οι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της Σελήνης για να μην νιώθει μόνη και πικραμένη, εξαιτίας του υποχρεωτικού της χωρισμού από τον Ήλιο. Η στιγμή της ερωτικής συνεύρεσης είναι τόσο σημαντική που μόνο πολύ σημαντικά και θετικά γεγονότα θα μπορούσαν να συμβούν από αυτήν, σύμφωνα πάντα με τις παραδόσεις των συγκεκριμένων λαών.


Αστρολογικά μιλώντας, αν εξετάσουμε τις ερωτήσεις που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι στις διάφορες συζητήσεις που προκύπτουν, θα δούμε πώς ακόμη και σήμερα μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων τις αντιμετωπίζει με φοβία, δυσπιστία και προκατάληψη. Κάποιες φορές δικαίως, κάποιες φορές επί ματαίω, μια έκλειψη μπορεί να αποδειχτεί δυσεπίλυτη όταν είναι αρνητικά φορτισμένη ή όταν σ’ ένα χάρτη ενεργοποιεί προϋπάρχουσες δυσαρμονικές τάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση όταν δέχεται ή ενεργοποιεί ευνοϊκές όψεις μπορεί είναι σημειοδότης ευνοϊκών γεγονότων ενώ γενικότερα μια έκλειψη δείχνει που και πως πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας ώστε να σταθεροποιήσουμε ή να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εκείνα που φέρει η ίδια η έκλειψη.

Η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού στην 21η μοίρα κι επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού σταυρού. Σκορπιοί / Υδροχόοι / Ταύροι / Λέοντες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στις μοίρες που συμβαίνει η έκλειψη και όλους όσους έχουν Ωροσκόπο / Μεσουράνημα και πλανήτες στις ίδιες μοίρες ενώ πιο συμβατή θα είναι για Καρκίνους και Ιχθείς. Η ανοχή που θα δώσετε στις μοίρες, θα είναι το πολύ μέχρι 5ο κυρίως αν πρόκειται για τα φώτα σας.

Σ’ αυτό το σημείο να πω περιληπτικά πως με βάση τον κύκλο Σάρου (κύκλος επανάληψης κάθε 19 χρόνια) η προηγούμενη ηλιακή έκλειψη ήταν στις 13/11/1993 στην ίδια ακριβώς μοίρα, στην 21η του Σκορπιού δηλαδή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάθε φορά συμβαίνει στην ίδια μοίρα ή ότι καταδεικνύει τα ίδια ακριβώς γεγονότα. Ωστόσο, αυτή η επαναληψιμότητα κατά κάποιο τρόπο συνδέει τις δυο εκλείψεις άρα, παρελθοντικά γεγονότα με μελλοντικά. Για μια ηλιακή έκλειψη, η περίοδος που δεχόμαστε τις επιρροές της σχετίζεται με τα λεπτά διάρκειας της, τα οποία μεταφράζονται σε χρόνια και για μια σεληνιακή σε μήνες.



Ειδικότερα τώρα αυτό που είναι αρκετά έντονο στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο είναι η επικράτηση των σταθερών ζωδίων. Οι άξονες 1ου / 7ου και 4ου / 10ου σε σταθερά ζώδια, Ήλιος / Σελήνη / Κρόνος / Βόρειος δεσμός στον Σκορπιό ενώ λίγες ώρες μετά την έκλειψη θα βρεθεί ανάδρομος και ο Ερμής στον ίδιο χώρο. Η έμφαση που υπάρχει στο σταθερό στοιχείο αλλά και η υπεροχή των πλανητών στο κάτω μέρος του ωροσκοπίου στο βόρειο ημισφαίριο δηλαδή, αρχικά δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση για προσαρμογές ή αλλαγές που σχετίζονται με τις προσωπικές μας επιδιώξεις.

Υπερισχύει η τάση για παγίωση καταστάσεων, με πείσμα, επιμονή και ισχυρογνωμοσύνη για θέματα που συνδέονται με την συναισθηματική και υλική μας κάλυψη σ’ ένα επίπεδο περισσότερο ατομικό. Κατάσταση που δυστυχώς στην παρούσα φάση δύσκολα φέρνει πρόοδο κι εξέλιξη, ωστόσο, απαραίτητη διαδικασία αφού για να υπάρξει συλλογική πρόοδος θα πρέπει καθένας από εμάς να έχει επιλύσει τους προσωπικούς του δαίμονες. Η ανάμειξη στις κοινωνικές δομές και ζητήματα δύσκολα επιτυγχάνεται με αποτέλεσμα κάποια θέματα να παραμένουν στάσιμα και να μοιάζουν ακόμη πιο δύσκολα.

Ο Ήλιος κυβερνήτης του ωροσκόπου σε συνδυασμό με τη Σελήνη κυβερνήτη 12ου περιγράφει τα παραπάνω, ταυτόχρονα δείχνει πως υπάρχουν άλυτα θέματα, κρυφά, παράνομα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια ή την πατρίδα μας. Βασικό αίτημα της έκλειψης / συνόδου / νέας σελήνης, να εκφράσει ο Ήλιος τον εαυτό του και να έρθει σε απόλυτη σύμπνοια / ένωση με την Σελήνη και το αντίστροφο ώστε να ολοκληρωθούν σχηματίζοντας μια λειτουργική και δημιουργική μονάδα.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ οι δυο τους βρίσκονται σε ταύτιση, υπό το καθεστώς του Σκορπιού νιώθουν άβολα να εκφράσουν τις ιδιότητες τους. Ο Ήλιος δεν μπορεί να λάμψει και να εκφραστεί γιατί νιώθει περιορισμένος. Η Σελήνη από την πλευρά της δεν μπορεί να εκφράσει την ανάγκη της για ασφάλεια σ’ ένα ζώδιο που τη θέλει δυνατή με αποτέλεσμα να κλείνεται ακόμη περισσότερο και να γίνεται αμυντική. Αυτή είναι η πρώτη αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα φώτα και η δεύτερη, πως δεν σχηματίζουν καμία βασική όψη με κανέναν πλανήτη. Χωρίς καμία άλλη ουσιαστική επιρροή, ο υποκειμενισμός και το ηλιο / σεληνιακο / πλουτώνιο στοιχείο κυριαρχεί σ’ όλο του το μεγαλείο.

Με τα φώτα να βρίσκονται στον 4ο οίκο το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε οικογενειακές υποθέσεις και στις σχέσεις μας με τους γονείς. Μάλλον χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση περισσότερο δεκτική, με τάση όχι να χειραγωγήσουμε φέρνοντας τις καταστάσεις στα μέτρα μας αλλά με κατανόηση και διάθεση να βοηθήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους ώστε να απεξαρτηθούν από τους προσωπικούς τους προβληματισμούς. Το ίδιο μπορούμε να πράξουμε για τους εαυτούς μας.

Η άβολη θέση των φώτων ενδέχεται να φέρει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και απωθημένα που σχετίζονται με το παρελθόν. Όμως, σταδιακά με την πάροδο του χρόνου γνωρίζοντας πλέον τα βαθιά μας συναισθήματα θα έχουμε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην λύση των πιο βαθιών μας ψυχολογικών προβλημάτων και από αυτή την έννοια η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να θεωρηθεί πολύ δυναμωτική και γιατί όχι, εν τέλει θετική. Απαλλαγμένοι από φόβους, ανασφάλειες και εμμονές θα μπορέσουμε να βρούμε τις κρυμμένες / χαμένες δυνάμεις μας οι οποίες θα μας δώσουν το κίνητρο να θέσουμε νέους μακροπρόθεσμους στόχους.

Τα βασικά αιτήματα του Σκορπιού σχετίζονται με την ίδια την ύπαρξη, τη ζωή, το θάνατο, την εξουσία, την οικονομική και συναισθηματική κάλυψη. Θεωρώ πως θα είναι μια περίοδος που θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον οικονομικό τομέα, με περισσότερες απώλειες και στερήσεις τις οποίες θα βιώσουν εντονότερα, κυρίως άνθρωποι που είναι περισσότερο παθητικοί ή αδύναμοι. Η άποψη που θέλει -αν όχι όλες- τις περισσότερες τις ασθένειες ψυχοσωματικές, θα έχει την ευκαιρία να τσεκαριστεί κρίνοντας ο καθένας μέσα από το κοινωνικό του περιβάλλον, αν, ποιους και πώς θα «κτυπήσουν».

Με βάση όσα γνωρίζουμε για το ζώδιο του Σκορπιού ενδέχεται να υπάρξει έξαρση σε ψυχοσωματικές ασθένειες, στα σεξουαλικά νοσήματα (αν και με τον Κρόνο να βρίσκεται στον Σκορπιό θα μπορούσε να συμβεί και το αντίστροφο) και σε ασθένειες καθαρά κληρονομικές. Ωστόσο αν δεν ενεργοποιείται κάτι πολύ δύσκολο στον χάρτη σας, μην μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε αν θα νοσήσετε εσείς και οι οικείοι σας, κυρίως αν δεν φαίνεται από αλλού.

 Σε σχέση με τον χάρτη της Ελλάδας, η έκλειψη συμβαίνει στον 6ο οίκο, έτσι ενδέχεται να προκύψουν φυσικές καταστροφές, κρίσιμες καταστάσεις αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές στα κόμματα εξουσίας κυρίως στα υπουργεία Υγείας, εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Αλλαγές που άμεσα δεν θα είναι αντιληπτές (Σκορπιός εμπεριεχόμενος στον 6ο οίκο του χάρτης της Ελλάδος) ή που θα δείχνουν περισσότερο ευνοϊκές απ’ ότι είναι αφού επί της ουσίας η πραγματική κατάσταση είναι καλά κρυμμένη. Καταλυτικές αλλαγές επίσης σε ότι σχετίζεται με τον στρατό ή την αστυνομία που μάλλον θα αποκτήσουν περισσότερη ισχύ. Οι συνθήκες εργασίας θα πάρουν νέα μορφή κι ενώ θα δείχνουν βαριές και δύσκολες ενδέχεται να φέρουν οικονομική άνοδο μιας και η έκλειψη σχηματίζει τρίγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη.

Ο Κρόνος / Πλούτωνας σε αμοιβαία υποδοχή σε 3ο / 5ο οίκο του χάρτη της έκλειψης, δείχνουν την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στον τρόπο που ασκείται η πολιτική εξουσία. Ανταλλάζουν δυνάμεις μεταξύ τους, ασκώντας επιρροή πότε ο ένας και πότε ο άλλος, δυο δυνάμεις που έχουν ισχύ και που πρέπει να μάθουν να συντονίζονται καλύτερα μεταξύ τους με στόχο την κάθαρση. Προβλήματα σε μετακινήσεις και στα μέσα μεταφοράς δεν θα λείψουν ωστόσο δεν αποκλείεται με κάποιο τρόπο να υπάρξει οικονομικό όφελος. Η ίδια αμοιβαία υποδοχή στον χάρτη της Ελλάδος γίνεται σε 6ο/8ο οίκο κι αυτό σημαίνει πως ο ιατρικός τομέας και οι νοσοκομειακές μονάδες στήριξης θα πρέπει να ανασυνταχθούν. Παλιές γνώριμες τακτικές θα πρέπει να επανεξεταστούν. Οι στόχοι σ’ αυτούς τους τομείς θα πρέπει να γίνουν περισσότερο συγκεκριμένοι με κίνητρο την ανασυγκρότηση ώστε μελλοντικά να αποφέρουν οικονομικά κέρδη και φυσικά καλύτερη περίθαλψη.

Το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα μαλακώνει την κρόνια επιρροή δίνοντας της μια ιδεαλιστική χροιά αλλά και την ελπίδα πως θα υπάρξουν υψηλοί στόχοι και σκοποί περισσότερο οριοθετημένοι και ρεαλιστικοί σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε και που θα εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Η αμοιβαία υποδοχή του Ερμή με τον Δία δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να βοηθήσει μιας και οι δυο βρίσκονται σε αδυναμία κι ανάδρομοι. Ο δε Ερμής βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, όλα αυτά συνδυασμένα δείχνουν αισιόδοξη τάση και μια πιο χαλαρή διάθεση να αντιληφθούμε κάποια πράγματα, ίσως και ηθελημένα, όταν το σύνολο του χάρτη δείχνει πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Πιστεύω επίσης, πως επειδή ο Δίας βρίσκεται στον 10ο οίκο ίσως κάποιοι από εμάς φουσκώσουμε από εθνική υπερηφάνεια για εντελώς λάθος πράγματα, βγάλουμε τυχοδιωκτικές διαθέσεις, κυρίως όσοι από εμάς έχουμε εξουσία και δύναμη στα χέρια μας.

Από πολιτικής σκοπιάς θα μπορούσε να δείχνει την εντελώς διαφορετική προσέγγιση κάποιων θεμάτων μεταξύ κομμάτων της εξουσίας και αντιπολίτευσης αλλά και την ανικανότητα σ’ αυτή την φάση να δράσουν και οι δυο πλευρές έτσι όπως θα ήθελαν. Όπως και να χει ο Ποσειδώνας θολώνει τα νερά γι αυτό θα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής.

Η Αφροδίτη στον χάρτη της έκλειψης βρίσκεται σε κυριαρχία στον Ζυγό, στον 3ο οίκο χωρίς καμία όψη. θα μπορούσε να δείξει ανάγκη για συντροφικότητα, για εξομάλυνση των διαφορών, για συνεργασίες και οικονομική ευμάρεια, ωστόσο χωρίς όψη δεν μπορεί να μας δώσει περαιτέρω πληροφορίες, παρά μόνο μια σχετική εύνοια στα θέματα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις μας ή τους κοντινούς συγγενείς. Ως προς τα θέματα της ενημέρωσης θα κυριαρχεί μια διάθεση περισσότερο εξευγενισμένη, διπλωματική και συμβιβαστική.

Ο Άρης στον Τοξότη και σε σύνοδο με την ακμή του 5ου οίκου επίσης χωρίς όψεις, δείχνει πως ο Έλληνας ακόμη κι όταν βιώνει αντίξοες συνθήκες δεν ξεχνά ποτέ το μεσογειακό, φλογερό ταμπεραμέντο του και τη διάθεση να δημιουργεί, να επεκτείνεται, να φλερτάρει και να διασκεδάζει φιλοσοφώντας την ίδια τη ζωή ενώ παράλληλα μάχεται με φανατισμό να διατηρήσει την δική του κοσμοθεωρία για την ύπαρξη της ζωής την οποία όλοι εμείς θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε μιας και σχετίζεται άμεσα με το ζώδιο του Σκορπιού και την επερχόμενη έκλειψη.



Καλή μας έκλειψη!
Τίνα Ζαχαριάδου

  http://www.myhoroscope.gr


Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: