Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ζυγός το ζώδιο του μήνα και Φθινοπωρινή ισημερία


Τέλος τα ψέματα, το φθινόπωρο καταφθάνει. Ο Ήλιος φεύγοντας από το ζώδιο της Παρθένου ολοκληρώνει την παραμονή του στο βόρειο ημισφαίριο για να βρεθεί στο νότιο στις 22/9 και ώρα Ελλάδος 17΄49¨ μμ. όπου θα παραμείνει για 6 μήνες, έως ότου δηλαδή ολοκληρώσει το ετήσιο ταξίδι του. Το σημείο που ξεκινά (Φθινοπωρινή ισημερία) είναι η μηδενική, κρίσιμη μοίρα παρορμητικών του Ζυγού.
Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που αποζητά την ισορροπία σ’ όλα τα επίπεδα, καθόλου τυχαίο λοιπόν πως στις 22/9 η ημέρα θα διαρκέσει τόσες ώρες όσες και η νύχτα.

Ο Ζυγός είναι το 7ο ζώδιο στη σειρά του ζωδιακού κύκλου κι ανήκει στην κατηγορία των παρορμητικών ζωδίων. Ανήκει στην τριπλότητα του αέρα, αρσενικό κι έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη τον πλανήτη που σχετίζεται με την αρμονία, την αγάπη και το γάμο, τη δικαιοσύνη, την ομορφιά και τις τέχνες. Ο Άρης στο ζώδιο του Ζυγού έχει την αδυναμία του, ο Ήλιος την πτώση του στην 21η μοίρα και τα φώτα (Ήλιος/Σελήνη) την απόλυτη πτώση τους στην 26η μοίρα. Στην 10η μοίρα υπάρχει ο απλανής αστέρας Vindemiatrix, η 12η μοίρα θεωρείται κρίσιμη παρορμητικών, ενώ στην 13η έχουμε τον Algorab, στην 17η τον Seginus, στην 22η τον Foramen, στην 23η τον Spica και στην 24η τον Arcturus.

Η Αφροδίτη μυθολογικά ήταν ο Θεά του έρωτα και της αγάπης, αμήτωρ αφού αναδύθηκε από τους αφρούς της θάλασσας όταν ο Κρόνος ευνούχισε τον Ουρανό. Εκμεταλλευόμενος ο Ήφαιστος την συνωμοσία που υποκινήθηκε από την Ήρα εις βάρος του συζύγου της, εκβίασε τον Δία ώστε να αναγκάσει την Αφροδίτη να παντρευτεί τον άσχημο, κουτσό θεό. Ωστόσο, οι έρωτες της αμέτρητοι με πιο σημαντικούς, του θεού Άρη και του Άδωνη. Δεν φημιζόταν για την ηθική της υπόσταση αλλά για την ανάγκη της να αγαπά και να αγαπιέται. Γεμάτη πάθος και ηδονή απολάμβανε τον έρωτα και τις χαρές του. Όμορφη, ευχάριστη και ευγενική δεν θα μπορούσε παρά να λατρευτεί από θεούς κι ανθρώπους.

Βρισκόμενος ο Ήλιος στην κυριαρχία της Αφροδίτης συνδέεται με την κοινωνικότητα, τις διαπροσωπικές και πολύ προσωπικές σχέσεις. Ο Ζυγός είναι το δίκαιο ζώδιο του ζωδιακού και πάντα προσπαθεί να διατηρήσει ήρεμο και ειρηνευτικό το περιβάλλον που κινείται. Παρ’ ότι ζώδιο παρορμητικό δύσκολα παίρνει πρωτοβουλίες κυρίως αν δεν υπάρχει η αποδοχή που χρειάζεται από το εξωτερικό του περιβάλλον. Είναι ζώδιο εγκεφαλικό και είναι το μοναδικό που το σύμβολο του δεν απεικονίζει ζωντανό οργανισμό αλλά ένα αντικείμενο, την ζυγαριά η οποία συμβολίζει ξεκάθαρα την ανάγκη για εξισορρόπηση των αντιθέτων και την δικαιοσύνη. Θεωρείται ψυχρό ζώδιο και πολλές φορές τα Ζυγίσια άτομα θα κινηθούν με κριτήριο την λογική χωρίς να δείξουν ίχνος συναισθήματος.

Γενικότερα τα άτομα με Ήλιο στον Ζυγό ή πολλούς πλανήτες εκεί, συχνά πυκνά θα δούμε να αγγίζουν εντελώς επιφανειακά κάποια θέματα, χωρίς καμία διάθεση εμβάθυνσης. Έχουν πολύ καλή σχέση με τον καθρέφτη και την εικόνα τους γενικότερα γι αυτό θεωρούνται νάρκισσοι. Δίνουν υπερβολική βαρύτητα στην εμφάνιση τους και προβάλλουν την προσωπικότητα τους κάνοντας συνήθως επίδειξη κι ενώ είναι το ζώδιο της αγάπης και του έρωτα δυσκολεύονται στις σχέσεις τους, αφού ως κίνητρο έχουν τη δική τους ανάδειξη μέσα όμως από την έγκριση και αποδοχή των άλλων.

Στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί αποφεύγουν τις επιθέσεις, δεν διεκδικούν τα θέλω τους, με αποτέλεσμα να γίνονται παθητικοί, οτιδήποτε για να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα και η καλή, δημόσια εικόνα τους. Χειρίζονται τις υποθέσεις τους με αρκετή διπλωματία ενώ σχεδόν πάντα βρίσκουν λύσεις ώστε να μην κλιμακώνονται οι καταστάσεις. Κι όμως οι Ζυγοί παρ’ ότι φημίζονται για την αναποφασιστικότητα τους και την εξάρτηση που έχουν από τους άλλους (σπάνια θα βρεθούν μόνοι) στο τέλος πάντα καταφέρνουν να γίνει το δικό τους με πολύ τακτ και διπλωματία.

Είναι έξυπνοι με ανοιχτό μυαλό, επικοινωνιακοί, ευχάριστοι, με καλούς και ευγενικούς τρόπους, αγαπούν την πολυτέλεια, τις τέχνες και τα γράμματα, τη μουσική, το χορό, το τραγούδι κι έχουν καλό γούστο.

Ανατομικά ο Ζυγός συνδέεται με τα νεφρά και τα επινεφρίδια, την οσφυϊκή περιοχή, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, την επιδερμίδα και τους ιδρωτοποιούς αδένες.


Μπαίνοντας ο Ήλιος στον Ζυγό θα σχηματίσει διάφορες όψεις με πρώτη αυτήν της χιαστί με τον Ποσειδώνα στις 23/9. Αυτός ο συνδυασμός αφαιρεί από τη ζωτικότητα μας, μας καθιστά ανίκανους να χειριστούμε λογικά τις καταστάσεις που προκύπτουν, οδηγώντας μας σε μονοπάτια περισσότερο εσωτερικά και μοναχικά.

Το Ταυ Τετράγωνο που θα προκύψει από την επαφή του Ήλιου με τους Ουρανό/Πλούτωνα στις 29/9 θα φέρει αρκετές συγκρούσεις στα ήδη ταραγμένα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, Κριούς/Καρκίνους/ Ζυγούς/ Αιγόκερους. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως οι αλλαγές που έρχονται είναι αναπόφευκτες. Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε σ’ αυτές τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα βιώνουμε. Η ισχύ του Ταυ Τετραγώνου μέσα σ’ αυτές τις τρεις ημέρες που θα μας επηρεάζει θα φέρει προβλήματα με άτομα εξουσίας, κρίσεις ταυτότητας και την αίσθηση πως δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία επιλογής αφού οι καταστάσεις φαίνεται πως είναι δρομολογημένες.

Στις 30/9 η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στην 7η μοίρα του Κριού και στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων, θα είναι η δυσκολότερη ημέρα της θητείας του Ήλιου στον Ζυγό μιας και η εμπλοκή της Πανσελήνου με τους Ουρανό/Πλούτωνα μοιάζει να είναι καταλυτική στον τομέα των σχέσεων. Η ανάγκη για εξισορρόπηση των αντιθέτων ενδέχεται να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Δεν θα είναι καλή εποχή για ξεκινήματα στον ερωτικό και επαγγελματικό τομέα και όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν, είτε θα έχουν ατυχή κατάληξη, είτε πολλά προβλήματα. Είναι προτιμότερο να κλείσουμε την πόρτα σε ανθρώπους και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν προκειμένου να ανανεωθούμε και να δούμε τη ζωή μας από άλλη οπτική γωνία. Ο τρόπος με τον οποίο θα συμβούν τα παραπάνω δεν θα είναι ο ενδεδειγμένος τα αποτελέσματα όμως θα είναι μοιραία, καταλυτικά και κυρίως λυτρωτικά.

Στις 9/10 το τρίγωνο του με τον Δία ευνοεί τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα ενώ γενικότερα χαρίζει μια νότα αισιοδοξίας, όλα μπορούν να φτιάξουν δια μαγείας. Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες επέκτασης και βελτίωσης σε διάφορους τομείς κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις αντιληφθούμε ώστε να μπορέσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ακόμη κι αν δεν υπάρξουν ευκαιρίες ανάπτυξης αρκεί η καλή μας διάθεση και η γενικότερη στάση μας ώστε να τις δημιουργήσουμε.

Γενικότερα, όλη την περίοδο που ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού θα προσπαθούμε να διατηρούμε χαμηλούς τόνους, θα είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και διαλλακτικοί, διπλωματικοί, κοινωνικοί και το ενδιαφέρον μας θα είναι στραμμένο στις σχέσεις και τα επαγγελματικά. Με τον Ήλιο στο ζώδιο της πτώσης του κάποιες φορές θα νιώσουμε πως χάνουμε την ταυτότητα μας. Περιμένοντας από τους άλλους να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα μας αλλά και κάπου να ρίξουμε τις ευθύνες, ενδεχομένως να δυσκολευτούμε να κοιτάξουμε κατάματα τις δικές μας λάθος επιλογές. Να είστε σίγουροι πως τις περισσότερες φορές μόνο οι άλλοι δεν έχουν το φταίξιμο.



Χρόνια πολλά στους Ζυγούς

Τίνα Ζαχαριάδου

Διαβάστε τη συνέχεια  εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια: