Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

31/8/12. Το 13ο μπλε φεγγάρι του έρωτα...

Φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού οι συμπαντικές συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε να αποχαιρετήσουμε το φετινό καλοκαίρι με μια ακόμη πανσέληνο μέσα στον ίδιο μήνα.
Η συγκεκριμένη πανσέληνος πραγματοποιείται στις 31/8, στις 4’58 μ.μ. στις 8o και 34¨των Ιχθύων. Αποκαλείται «Μπλε Πανσέληνος» κι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σχεδόν κάθε 2.5 χρόνια συμβαίνει να έχουμε 2 Πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα και 13 μέσα στο ίδιο έτος. Ήδη το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη σκέψη όλων μας είναι περισσότερο γοητευτικό μιας και φαίνεται μεγαλύτερο, παρά το γεγονός πως η φυσική του διάμετρος είναι μικρότερη το καλοκαίρι απ’ ότι το χειμώνα. Αφενός ο ουρανός είναι καθαρότερος, αφετέρου η Σελήνη διαγράφει μικρότερο τόξο στον ορίζοντα.

 Αξίζει πάντως ν’ αναφερθούμε και σε μια άλλη αιτία που σχετίζεται με τη δική μας ψυχολογική διάθεση που είναι περισσότερο ανεβασμένη, αφού το καλοκαίρι είναι συνδυασμένο με τη θάλασσα, τα μπάνια, τον έρωτα, τις εκδρομές, την ξεκούραση, τη χαλάρωση και τις διακοπές που τόσο πολύ ανάγκη έχουμε όλοι μας προκειμένου να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για τον επερχόμενο χειμώνα. Ποτέ άλλοτε μέσα στη διάρκεια ενός έτους δεν έχει παρατηρηθεί να απολαμβάνει ο κόσμος τον έναστρο ουρανό και το ολόγιομο φεγγάρι, όσο τον Αύγουστο. Οι μύθοι και οι δοξασίες, οι στίχοι και τα τραγούδια μας συντροφεύουν αιώνες τώρα και μας μεταφέρουν σ΄άλλες εποχές μαγικές κι ονειρεμένες…


«Αυγουστιάτικο φεγγάρι όποιο δρόμο και να πάρει στ' ουρανού τη μαύρη χάρη
λάμπει σα βεγγαλικό.
Στου καλοκαιριού το βράδυ κάποιας μοίρας το σημάδι της αγάπης μας το χάδι
σαν τρελή διεκδικώ».


Ο κύκλος της Σελήνης διαρκεί περίπου 28 ημέρες και ξεκινά όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρεθούν στο ίδιο αστρολογικό σημείο του ζωδιακού κύκλου σε όψη συνόδου, ή διαφορετικά με τη Νέα Σελήνη. Ύστερα από 14 ημέρες οι δυο τους σχηματίζουν όψη αντίθεσης και τότε έχουμε την Πανσέληνο του μήνα. Με τη Νέα Σελήνη έχουμε νέα ξεκινήματα ενώ με την Πανσέληνο ολοκληρώνονται κάποιοι κύκλοι. Εξαιτίας της αντίθεσης των δυο φώτων, της αρσενικής και της θηλυκής φύσης, των αλληλοσυμπληρωματικών δυνάμεων που συνυπάρχουν στον άνθρωπο και παράλληλα στο σύμπαν, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου υπάρχει αυξημένος συναισθηματισμός, αστάθεια, ευθιξία και αψυχολόγητες συμπεριφορές. Για να μη το τραβήξω από τα μαλλιά , σκόπιμα δεν θα αναφερθώ στο φαινόμενο του σεληνιασμού και των διάφορων στατιστικών που έχουν γίνει κατά καιρούς ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός της αυξημένης βίας που παρατηρείται γενικότερα όταν έχουμε Πανσέληνο.

Ας πάμε τώρα στην επερχόμενη Πανσέληνο που είναι και το θέμα των ημερών μιας και όπως ανέφερα στην αρχή πρόκειται για μια ιδιαίτερη Πανσέληνο αφού πρόκειται για το 13ο φεγγάρι του έτους ή όπως λέει κάποιος μύθος, στο φεγγάρι που πρόσφεραν οι θεοί στους ανθρώπους που ζουν ανεκπλήρωτους έρωτες. Τι σύμπτωση! η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων υπό τη χορηγία του πλανήτη Ποσειδώνα που σχετίζεται με τους ανομολόγητους κι ανεκπλήρωτες έρωτες, εκείνους που μας παραδίδουν αμαχητί στον εκλεκτό/ή της καρδιάς μας, κάνοντας όνειρα ενίοτε απατηλά σε σημείο να χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.

Ειδικότερα, η 2η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 8ο και 34¨ μοίρες των Ιχθύων, στον άξονα που σχετίζεται με την ψυχική και σωματική υγεία, με την ανιδιοτελή προσφορά και φιλευσπλαχνία και κάθε είδους παροχή υπηρεσιών. Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού, Δίδυμους/Παρθένους/Τοξότες/Ιχθείς και όσους έχουν πλανήτες σε κοντινές μοίρες στα ίδια ζώδια.

Βρισκόμενος ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου επιδιώκει να διευθετήσει όλα όσα τον απασχολούν σε καθημερινή βάση, εκκρεμότητες που πήγαν πίσω λόγω διακοπών κυρίως εργασιακές, βάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο σε τάξη τις καθημερινές του ασχολίες. Το λογικό είναι μετά το διάλειμμα των διακοπών να θελήσουμε να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας και να δρομολογήσουμε τις κινήσεις μας. Η Σελήνη όμως έχει άλλου είδους βλέψεις περισσότερο πνευματικές, λιγότερο γήινες ή πρακτικές με αποτέλεσμα να βιώσουμε χαοτικές καταστάσεις με αρκετή θλίψη και μελαγχολία για όσα πρέπει να γίνουν από εμάς κι αν αυτό είναι εφικτό…. χωρίς εμάς. Η προηγηθείσες όψεις τόσο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα όσο και της Σελήνης δείχνουν πως υποδεχόμαστε την πανσέληνο με παραπονιάρικη, μελαγχολική διάθεση κι έντονη την τάση να κρατήσουμε τα όνειρα μας ζωντανά.

Η θετική επιρροή που δέχεται από τον Άρη στο Σκορπιό βοηθά να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα μας, να νιώσουμε σίγουροι γι' αυτά και ταυτόχρονα να πράξουμε τα δέοντα κατευθύνοντας τη δράση μας με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί μας. Παρότι μια πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων θα μπορούσε να φέρει κόπωση σωματική και νοητική, με τον Άρη από το Σκορπιό να «προμηθεύει» τα φώτα με ενέργεια και ζωτικότητα οτιδήποτε παρουσιαστεί, εύκολα αντιμετωπίζεται με δραστικές όμως λύσεις. Χώρια δε, που αν θέλουμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα μας δίνει το κίνητρο να προχωρήσουμε.

Η επίσης θετική επιρροή του Πλούτωνα ως προς την Πανσέληνο βγάζει στην επιφάνεια κρυφές δυνάμεις αλλά και απαραίτητες συνειδητοποιήσεις για να λήξουν καταστάσεις που δεν ωφελούν κανέναν. Η αρκετά αυξημένη διαίσθηση των Ιχθύων σε συνδυασμό με τη διεισδυτικότητα του Πλούτωνα και την αναλυτικότητα της Παρθένου είναι τα όπλα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσα μας απασχολήσουν ενώ η επιρροή του Χείρωνα είναι διφορούμενη αφού όσες πιθανότητες έχει να μας πληγώσει άλλες τόσες έχει να μας λυτρώσει μέσα από γεγονότα και καταστάσεις που δύσκολα κατανοούμε.

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο αν και αποκλίνον ευνοεί ώστε τα σχέδια μας να γίνουν πράξη, βοηθά τη σκέψη μας να γίνει τετράγωνα λογική πολύ περισσότερο δε, που ο Ερμής βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα αφού ετοιμάζεται να μπει στο ζώδιο της ορθολογίστριας Παρθένου. Όχι ότι μας πειράζει η αμοιβαία υποδοχή του Ερμή με τον Ήλιο, ωστόσο αποχαιρετώντας το ζώδιο του Λέοντα ο Ερμής αποκτά τίτλους και ευκαιρίες ν’ ασχοληθεί με πράγματα περισσότερο οικεία ως προς αυτόν.

Όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα πολλοί είναι εκείνοι που ο αποχαιρετισμός των ερώτων του καλοκαιριού θα τους αφήσει με γλυκόπικρη γεύση αν και, η Αφροδίτη σε συγκλίνον τετράγωνο με τον Κρόνο κυβερνήτη του ωροσκόπου της Πανσελήνου δεν φέρνει απαραίτητα χωρισμούς αλλά σχέσεις κι έρωτες που δοκιμάζονται εξαιτίας της απόστασης, χιλιομετρικής ή μη. Το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα εξακολουθεί να υφίσταται και παρότι ανάδρομοι στην κίνηση, «εργάζονται» σχεδόν αθόρυβα ώστε να φέρουν νέες αναταραχές στο άμεσα κοντινό μέλλον.

Όπως και να χει περισσότερο ευνοημένοι από την Πανσέληνο θα είναι τα ζώδια του νερού και της γης, τα οποία θα βιώσουν εντονότερα τους πλανητικούς κραδασμούς αν και για Παρθένους και Ιχθείς όλα εξαρτώνται απ’ το τι ενεργοποιείται στον χάρτη τους. Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε τη Σελήνη στους Ιχθείς να κάνει τη δουλειά της και δεν θα «χαλάσει το προξενιό» αν η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων μας, πάρει μερικές ημέρες παράταση. Βγείτε λοιπόν έξω στα μπαλκόνια σας, στις ταράτσες σας, πηγαίνετε σε κάποια παραλία κι απολαύστε μια όμορφη και ρομαντική πανσέληνο αποχαιρετώντας, το φετινό καλοκαίρι που έκανε τον κύκλο του, άλλωστε μέχρι τη νέα σελήνη του Σεπτεμβρίου θα έχετε βρει ξανά τους ρυθμούς σας.


                                                           Καλό μας φθινόπωρο!


Τίνα Ζαχαριάδου



http://www.myhoroscope.gr


http://www.youtube.com/watch?v=hIJNRRM62Bc&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια: