Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νέα Σελήνη στον Λέοντα 17/8/12



Στις 17/8 και ώρα 6΄56¨ μμ. έχουμε Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα. Η Νέα Σελήνη, σε αντίθεση με την Πανσέληνο σχετίζεται με νέα ξεκινήματα, ανοίγει νέες πόρτες, νέους ορίζοντες κι ελπίδες που όλοι ανεξαιρέτως χρειαζόμαστε για νιώθουμε δημιουργικοί.


Η ερωτική συνεύρεση του Ήλιου με τη Σελήνη λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Λέοντα και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διότι γίνεται στο ζώδιο του έρωτα αλλά και της δημιουργικότητας και δεν μπορεί παρά να δώσει φτερά κι ενέργεια ώστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας.

Οι συναισθηματικές μας ανάγκες περιορίζονται και καλύπτονται μέσα από τον έρωτα, εκείνον τον μικρό φτερωτό Θεό με το τόξο στο χέρι που μας πετά στα ουράνια μ’ ένα και μόνο τρύπημά του. Η απόλυτη ταύτιση των συνειδητών και ασυνείδητων επιθυμιών, των αρσενικών και θηλυκών δυνάμεων στο ζώδιο του Λέοντα μας οδηγούν σε μονοπάτια άκρως ερωτικά, ευχάριστα, παθιασμένα με πείσμα και αξιοπρέπεια.

Το εξάγωνο της Νέας Σελήνης με τη σύνοδο Άρη/Κρόνου προδιαθέτει για έντονες, δυναμικές σχέσεις, ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου σαν το παλιό καλό κρασί, δίνοντας μας την αίσθηση πως βιώνουμε εκ νέου τον πάλαι ποτέ έρωτά μας. Για όσους ξεκίνησε ή ξεκινά μια νέα ερωτική γνωριμία τα μηνύματα των άστρων είναι αρκετά ευνοϊκά αρκεί ο πρωταρχικός σκοπός να είναι ο έρωτας για τον έρωτα, η χαρά για τη χαρά και η απόλαυση για την απόλαυση.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται σε προσωπικές επιδιώξεις με αποτέλεσμα να δούμε εγωιστικές διαθέσεις ακόμη κι αλαζονεία ωστόσο, η ψυχολογία λέει πως όποιος είναι καλά με τον εαυτό του μπορεί να είναι και με τους άλλους κι αυτό είναι το ζητούμενο του Λέοντα μιας κι όταν ο ίδιος δύναται να ξεχωρίσει, ευνοεί εκείνους που πιστά ακολουθούν τα αιτήματά του.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου  αποζητά ασφάλεια, σιγουριά, τρυφερότητα και οικειότητα όμως αντιμετωπίζει διλλήματα, καθώς έχει να «επιλέξει» ανάμεσα στη θαλπωρή ενός σίγουρου έρωτα ή στην απόλυτη εξάρτηση που τυχόν υπάρχει από αυτόν και που καλώς ή κακώς δεν υπόσχεται εγγυήσεις για το μέλλον μιας και βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια του ταυ-τετραγώνου της με τους Ουρανό/Πλούτωνα.

Είτε επιλέγετε να ζήσετε χωρίς υποσχέσεις για το μέλλον, είτε μένετε προσκολλημένοι σε γνώριμες και οικείες τακτικές. Όπως και να ‘χει η επιρροή της Νέας Σελήνης έστω και για λίγες ημέρες βοηθά να ανταπεξέλθουμε με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε απλά πράγματα όπως ακριβώς κάνουν τα παιδιά, με έντονο το στοιχείο της αισιοδοξίας.

Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της φωτιάς του 3ου δεκαημέρου και του αέρα ενώ δυσκολεύει κατά κάποιο τρόπο τα ζώδια της γης και του νερού.

Καλή Νέα Σελήνη!

Τίνα Ζαχαριάδου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: