Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πανσέληνος Ιουλίου και Άρης στον Ζυγό


Η πολύμηνη παρουσία του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου είναι φανερό πως κούρασε κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού αλλά και όσους έχουν πλανήτες σ’ αυτά. Ωστόσο με την είσοδο του στον Ζυγό η δική μου αίσθηση είναι πως μάλλον θα νοσταλγήσουμε τον Άρη της Παρθένου.
Αν νομίζετε πως ταλαιπωρηθήκατε οπλιστείτε με περίσσια υπομονή κυρίως εσείς που ανήκετε στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου.


Αναλυτικότερα, σήμερα η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας της τον Αιγόκερω για να μας υπενθυμίσει ν’ ασχοληθούμε με τα επαγγελματικά μας αφήνοντας κάπου παραπέρα τους συναισθηματισμούς. Άβολη θέση για τη Σελήνη ακόμη περισσότερο όσο περνά η ώρα μιας που θα σχηματίσει τετράγωνο με Ουρανό και σύνοδο με Πλούτωνα. Καταπιεσμένα συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια σε κλάσματα δευτερολέπτου κι όλα αυτά για να αλλάξουν συμπεριφορά εκείνοι που ασκούν εξουσία στη ζωή μας ή απλά για να αντιδράσουμε και να ξεφύγουμε από τα δεσμά που μας κρατούν «αιχμαλώτους» σε πρόσωπα και καταστάσεις που ενδεχομένως ότι είχαν να μας προσφέρουν μας τον έχουν ήδη προσφέρει.

Όψεις που σχηματίζονται κάθε μήνα αν αναλογιστούμε πως η Σελήνη περνά πάντα κατά τη διάρκεια του μηνιαίου ταξιδιού της από τον Αιγόκερω με τη διαφορά πως σήμερα έχουμε και την Πανσέληνο του μήνα η οποία εντείνει τα παραπάνω. Δύσκολη προβλέπεται η σημερινή ημέρα μιας και συγκρούεται το συνειδητό Εγώ με το ασυνείδητο για να μας φέρει διλήμματα καλώντας μας να ακολουθήσουμε δυο διαφορετικά μονοπάτια χωρίς να γνωρίζουμε ποιο ακριβώς πρέπει ή θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει κάθε μορφή εξουσίας, έτσι, για ακόμη μια φορά καλούμαστε να ισορροπήσουμε την τάση των ανθρώπων που επιμένουν να επιβάλλονται στη ζωή μας με γνωστές κλασικές τακτικές, υποχρεώνοντας μας να καταπιέσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες κι αν αυτό είναι εφικτό, ν’ αποστασιοποιηθούμε από αυτές.





Και σαν μην έφτανε όλο αυτό, ο Άρης κάνει την εμφάνιση του στον Ζυγό για να μας αποτρέψει να διεκδικήσουμε όλα όσα επιθυμούμε με ευθύ και άμεσο τρόπο. «Μας υποχρεώνει» να βρούμε ειρηνευτικές λύσεις, να αποκτήσουμε διπλωματικότητα κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για εκείνους όμως που από τη φύση τους είναι υποχωρητικοί, διαλλακτικοί και χαμηλών τόνων. Για τους υπόλοιπους είναι ακόμη μια μορφή καταπίεσης αφού θα πρέπει να δαμάσουν την ανώριμη, άξεστη και ανταγωνιστική πλευρά του εαυτού τους. Όλοι λοιπόν ανεξαιρέτως καλούμαστε να διοχετεύσουμε τη δράση μας περισσότερο συντροφικά, παραμερίζοντας το «Εγώ», βάζοντας τα θεμέλια ώστε να καλλιεργηθεί το «Εμείς» τουλάχιστον μέχρι της 23/8 που φιλοξενηθεί ο Άρης στο ζώδιο της Αφροδίτης και αδυναμίας του.

Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό χαρίζει ευστροφία, επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους εκκεντρικούς και πρωτοποριακούς, συναντήσεις που μόνο προγραμματισμένες δεν είναι αλλά και νέες γνωριμίες που αφήνουν καλές εντυπώσεις. Γενικότερα αν αφήσουμε το μυαλό μας να πάρει στροφές θα είμαστε σε θέση να βρούμε λύσεις για εκείνα που μας απασχολούν.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης επίσης με τον Ουρανό ευνοεί τις νέες ερωτικές γνωριμίες και έρωτες με την πρώτη και μια μοναδική ματιά. Αν είστε από τους τυχερούς, χαρείτε την ξαφνική ευκαιρία που σας παρουσιάζεται χωρίς να κάνετε όνειρα για το μέλλον. Οι δεσμευμένοι αλλάξτε το πρόγραμμα σας, κανονίστε κάτι διαφορετικό απ’ ότι κάνετε συνήθως, ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και θα έχετε καταφέρει να κάνετε την ημέρα σας όχι μόνο διαφορετική αλλά και ξεχωριστή.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: