Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινή Κυριακάτικη ποικιλία και Σελήνη στην Παρθένο 22-7-12

Σελήνη στην Παρθένο σήμερα και η συναισθηματική μας κατάσταση κι ανάγκες μοιάζουν να δίνουν «γραπτές και προφορικές εξετάσεις» στον λόγιο κι αναλυτικό Ερμή της Παρθένου. Όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα της λογικής, κριτικάρονται, αναλύονται διεξοδικά, τόσο, που ευαισθητοποιούν το βεβαρυμμένο νευρικό μας σύστημα.


Ευτυχώς η ευμετάβλητη φύση του ζωδίου μας κάνει περισσότερο ευέλικτους και προσαρμοστικούς όπως κι όταν μας συμφέρει.

Η αντίθεση της Σελήνης με τον Ποσειδώνα 1΄04¨ πμ. μας αποσυντονίζει για λίγο εξαιτίας της ανάγκης μας για περισσότερο συναίσθημα και ευαισθησία ενώ απογοητεύει όσους έχουν την ψευδαίσθηση και την απαίτηση από τους άλλους κι από τους ίδιους τους εαυτούς, να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος ώστε να γίνουν όλα τέλεια και ιδανικά.

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Κι ενώ η ημέρα μας συνεχίζεται με την αίσθηση πως πρόκειται για μια ακόμη απογοητευτική και χαμένη ημέρα χωρίς τίποτα ουσιαστικό, το τρίγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα στις 10΄ 15¨ πμ. είναι εκείνο που μας βοηθά να εξετάσουμε τα συναισθήματά μας σε βάθος και να συνειδητοποιήσουμε πως καμία ημέρα, καμία ώρα και κανένα λεπτό της ζωής μας δεν είναι χαμένο αλλά πολύτιμο.

Στις 11΄40¨ πμ. η χιαστί της Σελήνης με τον Ουρανό μας βάζει σε διλλήματα, ξυπνώντας μας περίεργα συναισθήματα, εκτός ελέγχου μας τα οποία δεχόμαστε ευπρόσδεκτα αφού το τετράγωνο της Σελήνης με το Δία ασκεί σχεδόν ταυτόχρονα τη δική του επιρροή, ενώ ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ουρανό, έτσι κι αλλιώς δίνει μια άλλη διάσταση πιο αισιόδοξη και παράλληλα, περισσότερη τύχη.

Η διάθεση μας φτιάχνει, κάνουμε ότι είναι δυνατό για να περάσουμε καλά εμείς και οι άλλοι, αφήνοντας τα προβλήματα για κάποια άλλη στιγμή όταν θα είμαστε σε θέση να τα εξετάσουμε και να δώσουμε λύσεις ενώ, στη 1΄02¨ πμ. «υποδεχόμαστε» τον Ήλιο στο ζώδιο της κυριαρχίας του τον Λέοντα για να ευθυμήσουμε και να διασκεδάσουμε περισσότερο.



Αυξάνεται η ζωτικότητά, επανέρχεται η χαμένη ενέργεια και η διάθεση για καλοκαιρινούς έρωτες και φλερτ, παιχνίδια στον Ήλιο και τη Θάλασσα κυρίως για τα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) και του αέρα (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) των πρώτων ημερών κι έπεται των υπολοίπων.

Καλή Κυριακή και Καλά Μπάνια.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: