Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κυριακάτικες καλοκαιρινές εξορμήσεις με τη Σελήνη στους Διδύμους 15/7/12

Φτάσαμε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ολοένα και πιο ψηλά και τις διαθέσεις όλων μας φανερά συγκρατημένες. Με αρωγό τα άστρα σήμερα, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα χαμογελάσει το χειλάκι τους.
Για πολλούς από εμάς η σημερινή μέρα με τη Σελήνη στο ζώδιο του αεικίνητου Δίδυμου προσφέρεται για συναντήσεις, επαφές κι εκδρομές στις καταγάλανες παραλίες της χώρας μας. Ακολουθώντας τα προστάγματα που δίνει η Σελήνη από το ζώδιο των Διδύμων, θα αλλάξουμε παραστάσεις και παράλληλα θα προσθέσουμε λίγη περισσότερη ποικιλία στην καθημερινότητά μας που φροντίζει αργά και σταθερά να μας κατατρώει.

Η πρώτη όψη της Σελήνης που έχουμε για σήμερα είναι το τρίγωνο της με τον Άρη, αρκετά ευνοϊκή όψη γιατί θα μας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια και τα κίνητρα να δράσουμε, να κινητοποιηθούμε κάνοντας πολλά και διάφορα πράγματα ταυτόχρονα τα οποία θα αυξήσουν την κοινωνικότητά μας επηρεάζοντας ευμενώς τη διάθεσή μας.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Δία είναι αυτή που θα φροντίσει να είμαστε σταθερά ευδιάθετοι εκδηλώνοντας τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που όλοι κρύβουμε μέσα μας και που χρειάζεται ένα και μόνο κίνητρο, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά ή ένα χάδι για να ξεδιπλωθεί μπροστά μας, παίρνοντας Κυριακάτικο ρεπό οι αμφιβολίες, η κατήφεια, η απαισιοδοξία και η μιζέρια.

Το εξάγωνο της με τον Ουρανό κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις κι αλλαγές στις οποίες αν αντισταθούμε θα χάσουμε την ευκαιρία να γευτούμε τα απρόοπτα που κρύβει η ζωή και μοναδικές στιγμές που την κάνουν τόσο γοητευτική και τόσο μα τόσο μαγευτικά ωραία.

Ένα ακόμη εξάγωνο με τον  Ερμή σχηματίζεται για να πάρουν σάρκα και οστά τα συναισθήματά μας μέσω του λόγου και της επικοινωνίας ενώ ευνοεί γενικότερα τις μετακινήσεις και τις επαφές με ανθρώπους που απαρτίζουν το συγγενικό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Σκέψεις και συναισθήματα που δεν είχατε εκφράσει κατά το παρελθόν σιγά σιγά βρίσκουν διεξόδους μιας και οι λέξεις βγαίνουν με ευκολία από τα χείλη.

Η δε σύνοδος της Σελήνης με την Αφροδίτη, το κερασάκι στην τούρτα για να κάνουμε πράξη όλα όσα αγαπά και λαχταρά η ψυχή μας. Εκφράστε ελεύθερα τα γούστα και τις προτιμήσεις σας, μοιραστείτε απλόχερα τα συναισθήματά σας και βεβαίως μην ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο και για τα χρήματά σας, πραγματοποιώντας τα κέφια τα δικά σας και των ανθρώπων που αγαπάτε κι εκτιμάτε. Άλλωστε, μια ζωή την έχουμε γι αυτό φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τη σημερινή ημέρα για να κακομάθετε τους εαυτούς σας, να φλερτάρετε αδιακρίτως, να χαρείτε τον έρωτα και τις χαρές που μας δίνονται με το σταγονόμετρο τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε..

Για το τέλος αφήσαμε τα δύσκολα και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο που επηρεάζει δυσμενώς τους γεννημένους του τρίτου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους. Παρ’ ότι το γενικότερο κλίμα είναι ευχάριστο ο Κρόνος θα προσπαθήσει να μας επαναφέρει στην τάξη υπενθυμίζοντας μας πως όλα έχουν τα όρια τους. Είναι εκείνος που κατά κάποιον τρόπο θα επιβάλλει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, όποιες κι αν είναι αυτές, καταπιέζοντας την τάση μας για ελευθερία κινήσεων. Θα το καταφέρει με εκείνους που ήδη από τη φύση τους είναι καταπιεστικοί κι αυστηροί με τους εαυτούς τους αλλά και με εκείνους που είναι επιρρεπείς στη μοναξιά και την κατήφεια. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τον αψηφήσουμε και να αφεθούμε σε καταστάσεις περισσότερο χαλαρές. Άλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο πως αν αφήσουμε τις ενοχές και τις υποχρεώσεις μας στην άκρη για μια δυο ημέρες η γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει.

Καλή Κυριακή‼‼!

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: