Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ο Δίας σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Το τετράγωνο των Δία/Ποσειδώνα θα γίνει ακριβείας στην 3η μοίρα των μεταβλητών, Διδύμων/Ιχθύων αντίστοιχα. Οι Δίας/Ποσειδώνας συγκροτούν τον άξονα της κερδοσκοπίας, του ιδεαλισμού και της θρησκευτικότητας.
Ερχόμενοι σε δύσκολη όψη μεταξύ τους εκείνο το οποίο περιμένουμε να συμβεί είναι η αυξημένη τάση του ιδεαλισμού και του ανθρωπισμού σε σημεία υπερβολικά έως παραπλανητικά. 

Ενδέχεται να δούμε αύξηση  τιμών σε διάφορα αγαθά έως και διπλάσια της αξίας τους ενώ στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν αποκλείεται να έχουμε φαινόμενα φούσκες σαν κι αυτό της «γρίπης των χοίρων»  όπου τελικά περισσότερο πανικό έσπειρε η κινδυνολογία παρά η ίδια η νόσος προκειμένου κάποιοι ν’ αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Για να θυμηθούμε λίγο εκείνη την περίοδο, τον Μάρτιο του 2009 όταν ο Ποσειδώνας βρισκόταν σε σύνοδο με το Χείρωνα στο ζώδιο του Υδροχόου λέγεται πως εμφανίστηκε η συγκεκριμένη νόσος στο Μεξικό, τον Ιούνιο του 2009 όταν οι Δίας/Ποσειδώνας/Χείρωνας βρίσκονταν σε σύνοδο, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για πανδημία ενώ αν πήρα σωστές πληροφορίες απ' το διαδικτύο, το 1976 στην Αμερική εμβολιάζονταν για την ίδια ακριβώς ασθένεια με τον Ποσειδώνα να βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη. 

Νομίζω πως αυτά είναι αρκετά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πως θα μπορούσε  να εκδηλωθεί  μια δύσκολη όψη μεταξύ αυτών των δυο πλανητών χωρίς ωστόσο  να θεωρήσετε πως θα έχουμε επανάληψη του ίδιου καθ’ αυτού του φαινομένου.

Οι ηθικές αξίες περνούν  κρίση καθώς τα κριτήρια δεν είναι αντικειμενικά. Τυχόν εκκρεμότητες σε δίκες, καλό είναι να μην επιδιώξετε ν’ ολοκληρωθούν εξαιτίας της αυξημένης τάσης για δικαστικές πλάνες και ιστορίες βγαλμένες από τις «χίλιες και μια νύχτες» λιγότερο δηλαδή βασισμένες στην πραγματικότητα. 

Όσο για τις θρησκευτικές μας  πεποιθήσεις  ακόμη κι αυτές τίθενται υπό αμφισβήτηση παρά το γεγονός πως το θρησκευτικό μας αίσθημα θα είναι περισσότερο τονισμένο. 

Για μαγικά, ονειρεμένα ταξίδια κρατήστε μικρό καλάθι κι αναβάλλετε να κλείσετε εισιτήρια και ξενοδοχεία για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, άλλωστε οι εποχές που τη βγάζαμε με το σακίδιο στην παραλία εξαιτίας της κοσμοσυρροής, τουλάχιστο για τη χώρα μας έχουν περάσει (ελπίζουμε όχι ανεπιστρεπτί), γι αυτό δώστε μερικές ημέρες παράταση κι ύστερα αποφασίζετε.

Τέλος να πούμε πως το συγκεκριμένο τετράγωνο ήδη μας επηρεάζει εδώ και κάποιες ημέρες και γίνεται ακριβείας την Δευτέρα στις 25/6, θα έχει ισχύ περίπου  μια εβδομάδα,  ίσα δηλαδή για να μας κάνει να αποσυντονιστούμε και να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: