Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Εθνικές Εκλογές 2012- Αστρολογικές Εκτιμήσεις. "Ελλάδα έχεις πακέτο"


Ύστερα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και την αδυναμία σχηματισμού μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, στις 12/5 έγινε η προκήρυξη των νέων εκλογικών αναμετρήσεων με ημερομηνία 17/6/2012. Πιστοί στην αστρολογική σας ενημέρωση αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη γνώμη των αστρολόγων του site για τη διενέργεια και το αποτέλεσμα των εκλογών. Για να το κάνουμε αυτό βασιστήκαμε σε δύο χάρτες, το χάρτη ανοίγματος και το χάρτη κλεισίματος της κάλπης.


Γράφουν με αλφαβητική σειρά: Αντωνιάδης Δημήτρης, Ζαχαριάδου Τίνα, Κ. Κάτια, Μοζόρα Κοραλλία,  Παπαδολιάς Βασίλης.


Ο χάρτης της ημέρας των εκλογών καταστρώθηκε για τις 7.00 π.μ. που είναι η ώρα του ανοίγματος της κάλπης κι ο χάρτης κλεισίματος της κάλπης με ώρα 7.00 μ.μ. Οι ανάλυση των χαρτών από ότι θα δείτε κι από τις απαντήσεις των αστρολόγων μας έγινε με δυο τρόπους, με τους κανόνες της πολιτικής αστρολογίας καθώς και με τη μέθοδο ανάλυσης στιγμιαίου γεγονότος σύμφωνα με τους κανόνες της ωριαίας αστρολογίας. Ο πρώτος από τους συνεργάτες που απευθυνθήκαμε ήταν ο Κος Δημήτρης Αντωνιάδης.



MyHoroscope
Κύριε Αντωνιάδη, πώς βλέπετε το χάρτη ανοίγματος της κάλπης; Τι έχετε να μας μεταφέρετε;



Δημήτρης Αντωνιάδης

Έχουμε Πλούτωνα αντίθεση με Ωροσκόπο, τους δύο παραδοσιακούς κακεργέτες στον 4ο της αντιπολίτευσης, τον Ουρανό στον 10ο. Είναι και η Σελήνη εμπεριεχόμενη και πάνω στην αλλαγή του ζωδίου.

Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο μπορεί να μιλάει για παραδοσιακή και πατριωτική ψήφο αλλά ο χάρτης δεν δείχνει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με τον Ουρανό στον 10ο και τον Άρη (κυβερνήτη του 11ου) σε αντίθεση με το Μεσουράνημα και η νέα βουλή θα έχει εκπροσώπους από τις ακραίες τάσεις. Το ότι δεν θα έχει κανείς αυτοδυναμία το ξέρουμε ήδη. Το θέμα είναι αν θα προκύψει μια κάποια σχετικά σταθερή κυβέρνηση. Απ’ ότι βλέπω στα στοιχεία του χάρτη, ο Ερμής είναι εκτός ορίων και γρήγορος. Επίσης στο Μεσουράνημα βρίσκεται το διπλό ζώδιο των Ιχθύων. Ίσως αυτά δείχνουν μια διάθεση συνεννόησης. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι μετά τις πρώτες εκλογές καθόταν και συζήταγαν το ενδεχόμενο συνεργασίας, δείχνει την ανάγκη που υπάρχει για μία κυβέρνηση.

Για μένα η παρουσία του Άρη απέναντι από το Μεσουράνημα και του Πλούτωνα απέναντι από τον Ωροσκόπο είναι κακός οιωνός για την κυβέρνηση. Πιστεύω λοιπόν ότι τα αποτελέσματα θα είναι περίπου σαν τις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή με πολλά κόμματα στη βουλή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας αλλά μάλλον κάτω από το βάρος του Πλούτωνα στον 7ο θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση, έστω προσωρινή για να διαχειριστεί τα άμεσα προβλήματα.

Πιστεύω ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση μεν αλλά «με το ζόρι». Δηλαδή επειδή θα είναι καταστροφικό να μη σχηματιστεί. Και στο ζόρισμα αυτό παίζει τον ρόλο του ο Πλούτωνας απέναντι από τον Ωροσκόπο. Και βέβαια θα είναι από την αρχή υπό αμφισβήτηση. Ούτε και θα κρατήσει πολύ. Μιλάμε για σταθερή κυβέρνηση έχοντας μόνο τη Σελήνη σε σταθερό ζώδιο και αυτή έτοιμη να αλλάξει. Παρεμπιπτόντως, η Σελήνη είναι σε σύνοδο με την έκλειψη του Ήλιου. Ο χάρτης είναι χάλια, αλλά θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν. Και αμφιβάλω αν η κυβέρνηση που θα προκύψει πρόκειται να λύσει κάποιο πρόβλημα για την χώρα, μόνο να τα διαχειριστεί.


MyHoroscope
Εσείς κυρία Κάτια Κ.;


Κάτια Κ.

Ο ωροσκόπος των εκλογών στον Καρκίνο και η θέση του κυβερνήτη (Σελήνη) στον 11ο και στην τελευταία μοίρα του Ταύρου, έχει να κάνει με δύο δεδομένα. Το ένα είναι ότι υπάρχει η διάθεση και το ζητούμενο της ασφάλειας και μιας κάποιας σταθερότητας, αλλά η επικείμενη αλλαγή ζωδίου και το πέρασμα της Σελήνης από τις μοίρες της έκλειψης Ηλίου που θα έχει προηγηθεί την 21η Μαΐου και η σύνοδος με τον Δία στην πτώση του, μιλά καθαρά για ένα διογκωμένο κλίμα δυσαρέσκειες του αποτελέσματος που πιθανότατα να σχετίζεται με τις ραγδαίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα (η Σελήνη κυβερνά και τον 2ο που είναι τα οικονομικά του λαού). Η θέση της Σελήνης στον 11ο, έχω την γνώμη ότι δείχνει την διάθεση του λαού να επηρεάσει με την ψήφο του τον σχηματισμό του κοινοβουλίου και να ψηφίσει γενικότερα με ένα πιο πολιτικό γνώμονα. Όμως, ούτε το τετράγωνο του Ποσειδώνα βοηθάει, ούτε η αλλαγή ζωδίου, ούτε και η σύνοδος με τον Δία στην αδυναμία του και στις μοίρες επιρροής της έκλειψης.

Ο Δίας στον χάρτη αυτό κυβερνά τον 6ο, τις συνθήκες διαβίωσης του λαού και τους εργαζόμενους. Η σύνοδός του λοιπόν με την Σελήνη που κυβερνά τον ωροσκόπο και τον 2ο οίκο των οικονομικών του λαού, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Είναι σαφής ο πρωταγωνιστικός ρόλος των κριτηρίων που θέτουν οι ψηφοφόροι, δηλαδή την εξασφάλιση μιας κάποιας οικονομικής ασφάλειας και το μίνιμουμ της βασικής επιβίωσης. Ο ωροσκόπος στον Καρκίνο, πιθανά να οδηγήσει και στην αύξηση των ποσοστών κάποιων γνώριμων, παραδοσιακών κομμάτων, σαν αντίδραση στο κλίμα της έντονης ανασφάλειας. Ωστόσο το καινούργιο ή οι ανατροπές είναι αναπόφευκτα με έναν ισχυρό Ουρανό στον 10ο. Το γνώριμο παραδοσιακό, πιθανότατα να σχετίζεται με την παραδοσιακή αριστερά.

Βάσει όλων των προηγούμενων, νομίζω ότι ο λαός θα τολμήσει να εμπιστευτεί κάτι εντελώς καινούργιο (πιθανότατα και τόνωση της παραδοσιακής Αριστεράς που κυβερνά ο Ουρανός ), κάτι που το υποστηρίζει αρκετά καλά και η παρουσία του Ουρανού στον 10ο. Όμως, το κάτι καινούργιο, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα σοβαρά προβλήματα, κληροδοτημένα από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Η κεντρική και κορυφαία όψη τετραγώνου Πλούτωνα / Ουρανού, το περιγράφει αυτό θαυμάσια. Και φτάνω σε αυτό που προσωπικά παρατήρησα και με προβλημάτισε. Παίρνοντας σαν βάση τον Ουρανό στον 10ο οίκο και αξιολογώντας τις δύο κύριες όψεις που κάνει (τετράγωνο με Πλούτωνα και εξάγωνο με Αφροδίτη) διαπιστώνω ότι και οι δύο αυτοί πλανήτες (Αφροδίτη / Πλούτωνας, ανάδρομοι και οι δύο) είναι αντίστοιχα κυβερνήτης\συγκυβερνήτης του 5ου οίκου. Μάλιστα μεταξύ τους σχηματίζουν μία όψη 150άρας. Νομίζω πως είναι σαφής η τονισμένη σημασία της εμπλοκής των αρχών του τομέα που αντιπροσωπεύει ο 5ος.

Η Αφροδίτη συγκυβερνά και τον 11ο του κοινοβουλίου (εμπεριεχόμενος Ταύρος), κάτι που κάνει την σημασίας της ακόμα μεγαλύτερη.

Στον 5ο βρίσκονται και οι πρεσβευτές ή οι εκπρόσωποι μιας χώρας στο εξωτερικό. Εδώ , ο κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου Σκορπιού είναι στην ακμή του 7ου και το τετράγωνο με τον Ουρανό, πιθανότατα να δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια των εταίρων μας από το αποτέλεσμα των εκλογών και τον σχηματισμό της όποιας κυβέρνησης.

Από την άλλη, η έμφαση του 5ου με οδηγεί στο να σκεφτώ ότι μία πιθανή εκδοχή είναι να συμβεί κάτι που αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, ένα τυχαίο γεγονός που θα συμπέσει διαμορφώνοντας ένα αναπάντεχο κλίμα.

Προσωπικά, από το συγκλίνον τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο βγάζω κάποια πιο απλά συμπεράσματα. Ο Ερμής στον χάρτη αυτό κυβερνά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το γεγονός ότι είναι και ο κυβερνήτης του Άρη που βρίσκεται στον ίδιο οίκο (4ο) και σε συγκλίνον εξάγωνο, μου λέει ότι ο λαός θα εκφράσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κάποιο από τα κόμματα αυτά και μάλλον αριστερό. Η παρουσία του Κρόνου στον 4ο που κυβερνά τον 7ο και τον 8ο, τονίζει για άλλη μια φορά το φορτίο που βαρύνει την αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική και η σχέσεις μας με τους εταίρους και φυσικά το χρέος της χώρας και η στήριξη από την Ευρωπαϊκή ένωση. Το γεγονός όμως ότι ο Ερμής κυβερνά τον 12ο, την Αφροδίτη, τον Ήλιο, τον Άρη, την νέα θέση Σελήνης και τον Δία, είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό και επιπλέον δείχνει ότι πρόκειται να γίνουν διαπλοκές που δεν θα έχουμε κανένα έλεγχο και πιθανότατα καμία ενημέρωση ως λαός. Επίσης νομίζω ότι υπάρχει ήδη κάποιο σημαντικό δεδομένο που παραμένει κρυφό από το λαό και θα φανερωθεί αμέσως μετά τις εκλογές, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια και την αίσθηση της προδοσίας.

Με την οπτική που βλέπω τον χάρτη, είναι και για μένα εντελώς σαφές ότι η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Από τη μία το τετράγωνο Ουρανού \Πλούτωνα , από την άλλη ο κυβερνήτης του 10ου (Ποσειδώνας) σε τετράγωνο με Σελήνη, Δία και δεσμούς. Έπειτα με Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Κρόνο και Αφροδίτη ανάδρομους και Σελήνη πάνω στην αλλαγή ζωδίου….

Η γνώμη μου, βάσει αυτού του χάρτη, είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα δυσαρεστήσει εταίρους και σε δεύτερο τόνο τον λαό.

Θεωρώ ότι θα υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις που θα δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις που θα οδηγήσουν στην αλλαγή κυβέρνησης και ότι η νεολαία της χώρας (5ος) θα αντιδράσει με οργανωμένες διαμαρτυρίες, πορείες κλπ. ή ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος θα παίξει κάποιο ρόλο στις αντιδράσεις αυτές. Ίσως να γίνω «εκτός ορίων» τολμηρή, αλλά από την γενική κατάσταση του χάρτη (αν ισχύσει τελικά) εισπράττω ότι κάποιο γεγονός, όπως μία αποκάλυψη, ένας θάνατος κάποιου αγαπητού προσώπου, μια υπόθεση δημόσιου ενδιαφέροντος, θα αποτελέσει την σημαία κάτω από την οποία θα συσπειρωθεί η όποια αντίδραση.


Βασίλης Παπαδολιάς

Αν μου επιτρέπετε να παρέμβω, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα καταλήξει η εκλογική διαδικασία περισσότερο. Αν πάρουμε την έναρξη, θεωρητικά ο Πλούτωνας στον 7ο με τη Σελήνη σε αναιρετική μοίρα θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα κι ότι δε θα γίνουν εκλογές. Μην ξεχνάτε ότι και η 21η Απριλίου έγινε τη μέρα των εκλογών.

Πάντως η Σελήνη στον κοινοβούλιο της έναρξης μπορεί να σημαίνει και την ευμετάβλητη κατάσταση του Κοινοβουλίου ως αφετηρία.. Ο ωροσκόπος Καρκίνος στην έναρξη μπορεί να δείχνει και ανασφάλεια. Αν τον ερμηνεύσουμε με λογική ωριαίας, ο Καρκίνος δείχνει ανησυχία συναισθηματική. Ο δε Ουρανός ως κυβερνήτης του 9ου πιθανόν απλά δείχνει ότι ξεκινάμε με ακαδημαϊκό (υπηρεσιακό πρωθυπουργό).


Κοραλία Μόζορα

Βασίλη, αξίζει ίσως να επισημάνουμε εδώ στους αναγνώστες μας τι σημαίνουν γενικότερα τα σύμβολα στους χάρτες που ερμηνεύουμε και πώς προσεγγίζουμε το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα οι χάρτες για το άνοιγμα και το κλείσιμο της κάλπης είναι χάρτες γεγονότος και ως τέτοιοι μπορούν να ερμηνευτούν με τους κανόνες της ωριαίας αστρολογίας. Ταυτόχρονα, επειδή είναι χάρτες πολιτικού γεγονότος θα χρησιμοποιήσουμε και τους συμβολισμούς των πλανητών της πολιτικής αστρολογίας. Ο χάρτης για την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες δείχνει τα γεγονότα μέχρι την μέρα των εκλογών, καθώς και την διάθεση με την οποία οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, κατά κάποιο τρόπο δείχνει την πρόθεση ψήφου. Είναι, δηλαδή, κάτι σαν exit poll. Ο χάρτης για το κλείσιμο της κάλπης δείχνει πιο καθαρά την ολοκλήρωση, το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις εκλογές.

Στους χάρτες για το άνοιγμα και το κλείσιμο της κάλπης, ο ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του και η Σελήνη συμβολίζουν τους ψηφοφόρους, το εκλογικό σώμα. Επίσης, η Σελήνη είναι ο σημειοδότης των εξελίξεων. Ο 4ος οίκος είναι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και ο 10ος οίκος η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.


MyHoroscope
Κι επί του χάρτου του ανοίγματος, κυρία Μόζορα; Θα μας δώσετε και επ' αυτού την άποψη σας;


Κοραλία Μόζορα

Εξετάζοντας τον χάρτη για το άνοιγμα της κάλπης, στις 7.00 π.μ., για τις 17/6/2012, παρατηρούμε ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο και ο Ουρανός από τον 10ο οίκο σχηματίζει ταυ τετραγωνίζοντας τον ωροσκόπο, τον Πλούτωνα και την ακμή του 7ου. Είναι φανερό ότι το ταυ αυτό που γίνεται πάνω στις γωνίες του χάρτη επηρεάζει άμεσα τις εκλογές αυτές και επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την σημασία του.

Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα είναι ένα τετράγωνο συλλογικών πλανητών που αφορά παγκόσμιες εξελίξεις αλλά που αφορά και άμεσα την Ελλάδα. Ο Ουρανός (που συμβολίζει και την αριστερά) με μονομερή διάθεση στον Κριό δεν αναγνωρίζει μνημόνια και θέλει να τα ανατρέψει ενώ ο Πλούτωνας (δάνεια, μνημόνια) στον Αιγόκερω θέλει να τα διαπραγματευτεί (7ος οίκος) και να αλλάξει τους όρους τους.

Οι αντιμνημονιακές θέσεις δημιούργησαν έντονους κραδασμούς όχι μόνο στην ΕΕ, που κινδυνεύει από μεγάλες ανατροπές και αναταραχές από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ίδια την ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δείχνουν για παράδειγμα οι δηλώσεις Ομπάμα. Δηλαδή, η Ελλάδα γίνεται ένας συλλογικός μοχλός ανατροπών στην παγκόσμια οικονομία με τις αποφάσεις που θα πάρει στις εκλογές αυτές. Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα μπορεί να αφορά ακραίες αλλαγές στο καθεστώς (έξω από την Ευρώπη) και την οικονομία της (επιστροφή στην δραχμή). Αυτό φυσικά φέρνει αντιδράσεις και πιέσεις από τους εταίρους μας (Πλούτωνας πάνω στην ακμή του 7ου) αλλά μπορεί να έχει και τεράστιες οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Αυτό το τετράγωνο, λοιπόν, που γίνεται πάνω στον άξονα του ωροσκόπου δείχνει καθαρά το κλίμα των εκλογών, την σύγκρουση ανάμεσα στις μνημονιακές και αντιμνημονιακές θέσεις, την ανασφάλεια και την πίεση που αισθάνεται ο λαός (Πλούτωνας σε αντίθεση με τον ωροσκόπο) και το δύσκολο δίλημμα με το οποίο προσέρχεται στις κάλπες. Αφού ο Ουρανός βρίσκεται στον 10ο οίκο (της κυβέρνησης που πρέπει να σχηματιστεί από τις εκλογές) και ο Πλούτωνας πάνω στην ακμή του 7ου, το τετράγωνο αυτό μπορεί να δείξει και μια δυσκολία στην συνεργασία μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών κομμάτων, αστάθεια και ανατροπές αλλά και ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μάλλον δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την θητεία της.

Ο ωροσκόπος του χάρτη (το εκλογικό σώμα) βρίσκεται στον Καρκίνο, πράγμα που δείχνει ότι ο λαός θέλει ασφάλεια και συνθήκες προστασίας. Η Σελήνη βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Ταύρου και πολύ γρήγορα θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτή η αλλαγή ζωδίου δείχνει μια μεταστροφή στην διάθεση και τις προθέσεις του εκλογικού σώματος. Ο λαός ξεκινά από μια ανάγκη ασφάλειας και σταθερότητας στον Ταύρο για να περάσει στους Διδύμους, το ζώδιο της λογικής αλλά και των διλημμάτων και της αναποφασιστικότητας. Αυτή την φορά ο λαός θα ψηφίσει περισσότερο με την λογική παρά με το συναίσθημα και την αντίδραση. Δεν αρέσει στον λαό αυτό (η Σελήνη φεύγοντας από το ζώδιο της έξαρσής της και περνώντας στους Διδύμους χάνει τις δυνάμεις της) αλλά θα επικρατήσει περισσότερο η λογική λόγω της ανάγκης ασφάλειας και σταθερότητας. Το ίδιο δείχνει και το γεγονός ότι η Σελήνη βρίσκεται στον 11ο οίκο (στον οίκο των πολιτικών απόψεων και του κοινοβουλίου) αλλά είναι εμπεριεχόμενη εκεί.

Η πρώτη όψη της Σελήνης αμέσως περνώντας στους Διδύμους είναι η σύνοδος της με τον Δία, κυβερνήτη του 10ου, η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από τις εκλογές. Η λογική που θα επικρατήσει θα είναι η λογική σχηματισμού κυβέρνησης, ο λαός επιθυμεί την δημιουργία κυβέρνησης. Η σύνοδος αυτή είναι θετικός δείκτης για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Δίας όμως βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του, η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μπορεί να μην είναι δυνατής πλειοψηφίας ή δεν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο της στον βαθμό που θα ήθελε. Ο Δίας βρίσκεται και σε διπλό ζώδιο, πράγμα που μπορεί να δείξει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων. Ακόμα, η σύνοδος της Σελήνης με τον Δία δείχνει μια προτίμηση του λαού προς τα μεγάλα κόμματα αυτή την φορά, πράγμα που σημαίνει μια συρρίκνωση των μικρότερων κομμάτων. Δείχνει επίσης μικρότερη αποχή απ' ότι στις προηγούμενες εκλογές όπου η Σελήνη ήταν στην πτώση της (ο λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες).

Ο Ερμής, σημειοδότης των εκλογών και κυβερνήτης του 4ου οίκου (τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές) βρίσκεται στον 1ο οίκο και σε αμοιβαία υποδοχή κυβέρνησης και έξαρσης με τον Δία. Αυτό δείχνει ότι ο λαός (1ος οίκος) θέλει να επιλέξει περισσότερο κόμματα που μπορούν να συνεργαστούν στον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ διευκολύνει στο να επιτευχθούν συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου ενώ απομακρύνεται από τετράγωνο με τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει προηγηθεί της μέρας των εκλογών ένα πολύ οξυμένο προεκλογικό κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Αυτό φαίνεται να επαληθεύεται έως τώρα, ειδικά μετά τις σκηνές βίας και ξυλοδαρμού που έχουμε δει πρόσφατα σε τηλεοπτικό πάνελ. Ο Ερμής όμως του 4ου στον 1ο οίκο έχει μια πιο προβληματική αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον 4ο. Ο Ερμής βρίσκεται στην πτώση αλλά και την τριγωνοκρατία του Άρη ενώ ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο του Ερμή. Αυτό δείχνει ανάμικτα συναισθήματα του λαού και ότι μπορεί να ψηφίσει και κόμματα που δεν θέλει και τόσο για χάρη της λογικής (Ερμής) και της ασφάλειας (Καρκίνος). Το συγκλίνον εξάγωνο του Ερμή προς τον Άρη επίσης διευκολύνει ώστε να βρεθούν συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων, ακόμα και μεταξύ κομμάτων που δεν συμπαθιούνται και τόσο μεταξύ τους.


Τίνα Ζαχαριάδου

Από την πλευρά μου πιστεύω ότι με ωροσκόπο Καρκίνο ο λαός δείχνει να έχει ανεπτυγμένο το πατριωτικό του συναίσθημα, ζητά ασφάλεια και λογικά αυτά θα του τα παρέχουν κάποια κόμματα παραδοσιακά κάτι που πιστεύω πως ενισχύεται από τη θέση του Ερμή στον 1ο και στο ζώδιο του Καρκίνου. Οι νεαρόκοσμος σίγουρα θα είναι εκείνος που θα πάει να ψηφίσει ο οποίος το πιθανότερο είναι με το τετράγωνο του Κρόνου να καταψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία ή τα δεξιά κόμματα. Ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση όμως και δεν χάνει εύκολα την ισχύ του, άρα κάθεται βαρύς στον κόσμο αφού είναι σε θέση να τους εξουσιάσει.

Το Ταυ μεταξύ ωροσκόπου/Ουρανού/Πλούτωνα πέρα από τις αντιδράσεις, τη δυσαρέσκεια και τις ανατροπές, εκτιμώ πως δείχνει ότι ο λαός θα χειραγωγηθεί/επηρεαστεί κι επίσης, ότι θα γίνουν νοθείες προκειμένου ν' αλλαχτούν τα αποτελέσματα κάτι που νομίζω πως φαίνεται έτσι κι αλλιώς από το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα. Δεν πιστεύω πως θα αποδειχτεί κάτι τέτοιο με Ήλιο στον 12ο και Σελήνη σε όψη με Ποσειδώνα και παρ' όλες τις δυσκολίες των γωνιακών οίκων θεωρώ πως θα γίνει κυβέρνηση αφού ο Ουρανός στον 10ο μιλά για ανατροπή κυβέρνησης. Κυβέρνηση δεν υπάρχει αυτή την στιγμή επομένως, θα υπάρξει, με χιλιάδες όμως προβλήματα.

Η Κυβερνήτης 1ου η Σελήνη στον Ταύρο στον 11ο και εμπεριεχόμενη, δείχνει πως ο κόσμος έχει δύναμη επειδή όμως είναι εμπεριεχόμενη ενδέχεται να νιώθει το αντίθετο, ότι έχει φτάσει δηλαδή σε αδιέξοδο Θέλει σταθερότητα και να σχηματιστεί κοινοβούλιο όμως το κοινοβούλιο που θα σχηματιστεί θα απογοητεύσει το λαό με το τετράγωνο του Ποσειδώνα. Για εμένα αυτό είναι επίσης μια ένδειξη πως θα μπουν στη βουλή κι άλλα κόμματα όπως είναι για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή παρ' όλη τη γενικότερη αντίδραση που επικρατεί για το συγκεκριμένο κόμμα.

Η σύνοδος της Σελήνης με το Δία δίνει νομίζω προβάδισμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον κ. Καμμένο, όχι το ποσοστό που θα ήθελε λόγω αδυναμίας του Δία, ωστόσο, σε μικτή αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή ενδυναμώνεται η θέση τους, πιστεύω δηλαδή πως θ' αυξηθεί το ποσοστό τους, θα έχει όμως αρκετές αντιπαραθέσεις με το ΠΑΣΟΚ αφού δεν είναι μόνο η Σελήνη που κάνει τετράγωνο με Ποσειδώνα αλλά και ο Δίας.

Επίσης πιστεύω πως αρκετοί θα διχαστούν και ίσως ψηφίσουν επιπόλαια. Θέλει ο λαός κυβέρνηση, αν ψηφίσει όμως τα κόμματα της αρεσκείας του (για τα μικρά κόμματα ισχύει αυτό κυρίως) καταλαβαίνει πως πάλι δεν θα έχουμε κυβέρνηση κι αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη. Στο συγκεκριμένο μπορεί να είμαι λίγο υποκειμενική γιατί από συζητήσεις που έχω κάνει το έχω ακούσει από πολλούς και το χειρότερο είναι πως κάπως έτσι νιώθω κι εγώ που θέλω να ψηφίσω μικρό κόμμα και που ως τώρα δεν έχει ελπίδες να μπει στη βουλή.

Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Άρη δείχνει κινητοποίηση του λαού ως προς την ψήφο, θα έχουμε δηλαδή λιγότερο ποσοστό αποχής, θα μπουν στη βουλή κι άλλα κόμματα ωστόσο η ουσιαστική μάχη είναι για το κόμμα που θα εξουσιάσει κι αντιπροσωπεύσει τη χώρα αφού αυτός ο Άρης προσβάλλει τον Ήλιο. Ο Ήλιος τώρα που είναι η εξουσία βρίσκεται στους Διδύμους και στον 12ο σε τετράγωνο με Άρη και τρίγωνο με Κρόνο. Διπλή κυβέρνηση με πολλές διαπραγματεύσεις, με εντάσεις και προβλήματα, ενώ ο Κρόνος δείχνει την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας η οποία λογικά συμπράττει με τον Πασόκ και τον κ. Βενιζέλο αφού βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Εφ' όσον ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης 10ου οίκου, κυβέρνηση σχηματίζεται λόγω τριγώνου αλλά αρκετά ευμετάβλητη. Ο 4ος οίκος που είναι η αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα με τον Άρη μέσα είναι λογικό να γίνει σφαγή για το ποιος θα επικρατήσει κι αυτός που πάλι φαίνεται να επικρατεί είναι ο Κρόνος, σε έξαρση και σε τρίγωνο με Ήλιο.

Με δεδομένο πως ο Ποσειδώνας κυβερνά τα σοσιαλιστικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ πιάνει πάτο, κρατά τα κομματόσκυλα του αφού βρίσκεται σε κυριαρχία στους Ιχθείς αλλά, έχει δυσαρεστήσει τη Σελήνη κι αυτή δεν του το συγχωρεί όμως λόγω ευνοϊκής όψης με τον Ήλιο όπως είπα και πριν, θα έχει λόγο στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, περισσότερο τουλάχιστον από αυτόν που θέλει να του δώσει ο λαός.

Ο Σύριζα τώρα, είναι κεντροαριστερό κόμμα άρα Ουράνιο. Μεσουρανεί στον 10ο οίκο όμως δέχεται το τετράγωνο του Πλούτωνα. Αν πιάσω τον 7ο οίκο ως εξωτερικό και διπλωματικές σχέσεις, τότε οι ξένες χώρες θα βάλουν το χεράκι τους ώστε να μην υπερισχύσει. Θεωρώ πως θα το πετύχουν κι επίσης πιστεύω πως οι περισσότερες αντιδράσεις για την εκλογική μάχη και τα αποτελέσματα θα έρθουν από τον Σύριζα, από τη Χρυσή Αυγή που είναι ακροδεξιό κόμμα αλλά κι από τα ακροαριστερά κόμματα τα οποία δύσκολα θα βρουν το δίκιο τους.

Γενικότερα τώρα νομίζω πως τα βασικά αιτήματα του χάρτη είναι οι διαπραγματεύσεις αφού ο ωροσκόπος έχει χορηγό τη Σελήνη η οποία έχει χορηγό την Αφροδίτη στους Διδύμους. Ο Ήλιος πάλι μας παραπέμπει στους Διδύμους και τον Ερμή. Άρα Ερμής και ανάδρομη Αφροδίτη οι οποίοι τι ζητούν;;; Επαναδιαπραγματεύσεις, διπλωματία, συζητήσεις και πάνω απ' όλα ασφάλεια.


MyHoroscope
Είδαμε αρκετά για το χάρτη ανοίγματος. Όσον αφορά το χάρτη κλεισίματος τώρα. Κύριε Παπαδολιά, ας ξεκινήσουμε από σας, μια που κάνατε ήδη μία παρέμβαση.


Βασίλης Παπαδολιάς

Ο χάρτης του κλεισίματος δείχνει πιο ευνοϊκός. Η Σελήνη σε σύνοδο και στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης / Δία λύνει την εκκρεμότητα συμμαχικής κυβέρνησης και συνεννόησης (Αφροδίτης ανάδρομη) και φτιάχνει μία κυβέρνηση που τα έχει τελικά και καλά με τους ξένους και είναι αρεστή (Σελήνη / Αφροδίτη στον 7ο) οπότε γλιτώνουμε τα χειρότερα.

Επίσης ο Νότιος Δεσμός στην ακμή του 7ου δείχνει μία επανάληψη συμβιβαστικών καταστάσεων όπως στο παρελθόν. Και ο Άρης στην Παρθένο στο Μεσουράνημα δείχνει επανάληψη μίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, ο Κρόνος στον 11ο μάλλον επικράτηση των συντηρητικών στο Κοινοβούλιο και ο Ουρανός στον 4ο ότι η Αριστερά μάλλον γίνεται αντιπολίτευση.

Η Σελήνη στον 7ο μπορεί να σημαίνει αλλαγές στην εξωτερική πολιτική. Ευτυχώς περικλείεται από Αφροδίτη και Δία και θα υπάρχουν ευεργέτες ή παλιοί σύμμαχοι (Ελλάς - Γαλλία... συμμαχία..)

Ο δε Άρης στο Μεσουράνημα του κλεισίματος μπορεί να σημαίνει πολλά. Ένας διπλωμάτης πρωθυπουργός (9ος του 7ου) ή ένας στρατιωτικός (Άρης) ή ένας τεχνοκράτης (στην Παρθένο) ή ακόμη και ένας ηθοποιός (5ος). Το ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε αντιστροφή χαρτών με το Μεσουράνημα να γίνεται 4ος και αντίστροφα (λογικό αφού περνάνε 12 ώρες) οπότε ο Άρης αυτός υπάρχει και σήμερα και είναι στην ακμή του 4ου. Μπορούμε να κάνουμε ίσως υποθέσεις ποιος μπορεί να είναι (μην αποκλείουμε και Παπαδήμο). Από την άλλη αν ο Ουρανός είναι ο αστάθμητος παράγοντας Τσίπρας στο κλείσιμο του χάρτη πέφτει στην αντιπολίτευση.


MyHoroscope
Εσείς κυρία Ζαχαριάδου; Τι γνώμη έχετε για το κλείσιμο της κάλπης;


Τίνα Ζαχαριάδου

Η γνώμη μου είναι ότι ο Άρης στο Μεσουράνημα και σε εξάγωνο με τον Ερμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον σχηματισμό κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης στην οποία παίζει καθοριστικό ρόλο το εξωτερικό. Φυσικά θα υπάρξουν διαμάχες οι οποίες θα είναι για την καρέκλα. Επίσης, το τετράγωνο του Άρη με τον Ήλιο επιβεβαιώνει το ίδιο πράγμα, μάχη για την εξουσία και την καρέκλα.

Δεν νομίζω δηλαδή πως ο 2ος χάρτης δείχνει κάτι διαφορετικό, φαίνεται απλώς ότι εντείνονται τα διλήμματα του κόσμου βάζοντας τον στην διαδικασία να αναρωτηθεί αν ψήφισε με σωστά κριτήρια ή όχι χωρίς ωστόσο να χολοσκάσει αφού από την απομάκρυνση του ταμείου «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Σελήνη στους Διδύμους και Δίας σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, ενώ, εξακολουθώ να πιστεύω πως θα γίνουν νοθείες.

Ολοκληρώνοντας να πω, πως ο βόρειος δεσμός στον ωροσκόπο είναι ένδειξη σχηματισμού κυβέρνησης αφού αυτό είναι το ζητούμενο μας. Σε σύνοδο ο Δίας με τον νότιο δεσμό δείχνει την προτίμηση του λαού στις παλιές και οικείες τακτικές με αποτέλεσμα να μην ξεφεύγει από το παρελθόν, να καθυστερεί την πρόοδο του και εφ' όσον γνώριμη τακτική είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και όχι του Σύριζα θεωρώ πως είναι άλλη μια ένδειξη επικράτησης του κόμματος του κ. Σαμαρά.


MyHoroscope
Και μία τελική τοποθέτηση από σας κυρία Μόζορα.. Πώς βλέπετε να καταλήγει η κατάσταση βάσει του δεύτερου χάρτη;


Κοραλία Μόζορα

Στον δεύτερο χάρτη για το κλείσιμο της κάλπης στις 7.00 μ.μ., βλέπουμε ότι ο ωροσκόπος έχει περάσει στον Τοξότη και ο Δίας βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου στους Διδύμους. Η Σελήνη βρίσκεται επίσης στον 7ο οίκο. Τόσο η Σελήνη όσο και ο Δίας βρίσκονται σε ισχυρή αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή, που είναι τώρα κυβερνήτης του 10ου οίκου. Επίσης, ο Ερμής κατευθύνεται για εξάγωνο με την ακμή του 10ου οίκου και τον Άρη μέσα στον 10ο οίκο. Όλες αυτές είναι θετικές ενδείξεις ότι αυτή την φορά θα σχηματιστεί κυβέρνηση και σχετικά εύκολα. Ο Ερμής του 10ου βρίσκεται στον 8ο οίκο, τον οίκο των δανείων και των όρων τους, στο ζώδιο του Καρκίνου. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι ο λαός θα δώσει ένα προβάδισμα στα κόμματα του μνημονίου από ανάγκη ασφάλειας.

Η παρουσία του Άρη πάνω στον άξονα 4ου/10ου και στους δυο χάρτες δείχνει ότι τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα κομμάτων (είναι και σε διπλά ζώδια) που θα προκύψουν από τις εκλογές δεν θα σταματήσουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση και μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με τον Άρη αυτό ίσως δεν λείψουν και οι αντιπαραθέσεις μέχρι να σχηματιστεί η κυβέρνηση.

Η πρώτη όψη της Σελήνης μετά το κλείσιμο της κάλπης μας δείχνει την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Η πρώτη όψη που σχηματίζει η Σελήνη είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό που στην ουσία ενεργοποιεί το εξάγωνο της Αφροδίτης στον 7ο με τον Ουρανό στον 4ο οίκο. Άλλη μια ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων. Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και κατευθύνεται σε εξάγωνο με τον Ουρανό ενώ η Σελήνη έρχεται τώρα να το ενεργοποιήσει πιο γρήγορα. Συνεργασίες που δεν έγιναν στις προηγούμενες εκλογές θα γίνουν τώρα. Οι εντολές για συνεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης θα ξαναδωθούν. Αν η Αφροδίτη δεν ήταν ανάδρομη θα λέγαμε ότι σίγουρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση αμέσως από την πρώτη εντολή αλλά οι ανάδρομοι πλανήτες μερικές φορές δημιουργούν επιπλοκές στα θέματα τους.


MyHoroscope
Σας ευχαριστούμε όλους για τις απόψεις που μας καταθέσατε και μας επιτρέψατε να δούμε το θέμα των εκλογών. Ακούστηκαν διαφορετικές τοποθετήσεις κι ελπίζουμε να βοηθήσαμε τους αναγνώστες μας να αποκτήσουν μία συνολική εικόνα για το θέμα των εκλογών. Θα ακολουθήσουν κι άλλες προσεγγίσεις με σκοπό να εξεταστεί το θέμα κι από πιο ειδικές πλευρές του...
Γράφουν με αλφαβητική σειρά: Αντωνιάδης Δημήτρης, Ζαχαριάδου Τίνα, Κ. Κάτια, Μοζόρα Κοραλλία,  Παπαδολιάς Βασίλης.

 http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: