Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σχετικά με τις Καρμικές σχέσεις

Με αφορμή τα ποστ που μπήκαν κάτω από το άρθρο «η σύνδεση του Κρόνου-Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις» και χωρίς καμία διάθεση να μειώσω στο ελάχιστο τις γνώσεις και την εμπειρία της αρθρογράφου/αστρολόγου που το έγραψε, θέλησα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας.
Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε Κάρμα σημαίνει δράση. Κάθε αποτέλεσμα συνδέεται με μια αιτία, επομένως μιλάμε για την σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Διαφορετικά, κάθε δράση φέρνει αντίδραση ή πιο λαϊκά, ότι σπέρνεις θερίζεις, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και πάει λέγοντας. Ρήσεις και έννοιες που έχουν βαθύτερα νοήματα και που όταν ειπωθούν δεν θα έπρεπε να έχουν την έννοια της τιμωρίας αλλά την έννοια της υπενθύμισης και του αυτοελέγχου κάθε φορά που σκόπιμα πληγώνουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους γύρω μας.

 Εν ολίγοις, το κάρμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από «ανεξόφλητα χρέη» προηγούμενων ενσαρκώσεων και που σ’ αυτή την ενσάρκωση καλούμαστε να «εξοφλήσουμε», εξαγνίζοντας τις ψυχές μας μέσα από την αυτογνωσία, αγαπώντας τους εαυτούς μας και τους άλλους με την ευρύτερη έννοια της αγάπης, δηλαδή την συμπαντική αγάπη ή αν θέλετε να μιλήσουμε αστρολογικά, την Ποσειδώνια αγάπη.

Είμαι σίγουρη πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχετε διαβάσει τα παραπάνω, συνεχίζω λοιπόν με το επίσης πολύ γνωστό σ’ όλους μας, πως όταν θέλουμε να μελετήσουμε Καρμική αστρολογία ξεκινάμε την μελέτη μας με τους δεσμούς της Σελήνης, δύο μαθηματικά σημεία και όχι πλανήτες, τον Βόρειο και τον Νότιο δεσμό. Ο Νότιος δεσμός δείχνει παλαιότερες ενσαρκώσεις, από πού προερχόμαστε, τι είναι εκείνα τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε/προσπεράσουμε για να εξελιχθούμε και παράλληλα να φτάσουμε στον Βόρειο δεσμό μας. Ο Βόρειος δεσμός δείχνει την τωρινή μας ενσάρκωση ενώ γενικότερα για τους περισσότερο βαθιά «χωμένους» στην Καρμική αστρολογία ολόκληρο το ωροσκόπιο «δουλεύει» για την πραγμάτωση του Βορείου δεσμού. Ενός δεσμού που αν έχουμε την τύχη να πραγματώσουμε, θεωρητικά έχουμε πάρει τα μαθήματά μας και συνεπώς έχουμε ξεπληρώσει τα χρέη μας.

Κάποιοι από εσάς φαντάζομαι πως έχετε ήδη βαρεθεί να διαβάζετε αφού δεν γράφω τίποτα καινούριο αλλά τα γνωστά και μη εξαιρετέα που διαβάζουμε όλοι όσοι μπαίνουμε στο διαδίκτυο. Δεν θα μακρηγορήσω άλλο γι αυτό πηγαίνω στον βασικό λόγο που με παρακίνησε να σας «μιλήσω». Τι θα πει "Καρμικές σχέσεις", "Καρμική υπόσταση", και κυρίως –η μεγαλύτερη απορία μου- γιατί όταν διαβάζετε για την Καρμικότητα συνειρμικά πηγαίνει το μυαλό σας στον ερωτικό σύντροφο που σας βασάνισε περισσότερο ή στον τελευταίο ερωτικό σας σύντροφο; Με αμείωτο ενδιαφέρον και επιμονή ρωτάτε να μάθετε αν η σχέση που διατηρείτε είναι καρμική, όχι, για να μάθετε πως θα βοηθηθείτε στην περαιτέρω εξέλιξή σας αλλά για να δείτε αν θα οδηγηθείτε στο κοντινότερο δημαρχείο ή αν είστε κλασικά παραδοσιακοί τύποι, στην κοντινότερη εκκλησία.

Ξεκινώ από το τέλος για να θέσω κι άλλα ρητορικά ερωτήματα. Μια σχέση θεωρείται καρμική επειδή είναι ερωτική και φτάνει στον γάμο; Αν δηλαδή κάποιος από εσάς αποφασίσει να μην ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά συγκατοικήσει, δεν έχει καρμική υπόσταση η ερωτική του σχέση; Κι αν μέσα από αυτή τη συμβίωση γεννηθούν παιδιά, η σχέση με τα παιδιά δεν θεωρείται καρμική; Μια από τις αγαπημένες μου φίλες επί 10 έτη συγκατοικούσε με το σύντροφό της και απέκτησε δυο παιδιά. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να παντρευτούν, δεν φαντάζομαι να πιστεύετε πως μετά τον γάμο έγινε καρμική η σχέση τους; Ακόμη, μια σχέση που διήρκησε λίγο χρονικό διάστημα και έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας πιστεύετε πως δεν είναι καρμική; Η σχέση με τον καθηγητή/τρια που έγινε η αιτία να επιλέξουμε το επάγγελμα μας πιστεύετε πως δεν είναι καρμική; Με τις φιλικές μας σχέσεις τι νομίζετε πως συμβαίνει; Στα 18 μου χρόνια έχασα τον παιδικό μου και παράλληλα καλύτερο μου φίλο σε τροχαίο, πιστεύετε πως δεν ήταν καρμική η σχέση μου μαζί του; Ηλίου φαεινότερο που θέλω να καταλήξω, ΟΛΕΣ μα όλες οι σχέσεις μας είναι καρμικές, ωστόσο τα περισσότερα άρθρα μιλούν για τις ερωτικές καρμικές σχέσεις και όχι απλά για τις καρμικές σχέσεις.

Κατά ένα μεγάλο ποσοστό για όσα γράφονται ευθύνονται οι αρθρογράφοι/αστρολόγοι τόσο με τους «στολισμένους» τίτλους των άρθρων τους περί καρμικότητας όσο και για το περιεχόμενό τους. Αυτά «πουλάνε» κι εφ’ όσον αυτά πουλάνε ας δώσουμε στο κοινό αυτό που θέλει γιατί γι αυτό «κόπτεται» ή ακόμη καλύτερα γι αυτό μας πληρώνει. Ευθύνη όμως έχετε και εσείς, το αναγνωστικό κοινό δηλαδή, αφού καταπίνετε αμάσητα όσα σας σερβίρουν γιατί αυτά ζητάτε από τη στιγμή που δεν θέλετε να σκεφτείτε απλά πράγματα και για αρκετούς ευτυχώς, αυτονόητα. Όσοι λοιπόν από εσάς πιστεύετε στην Καρμικότητα και όσοι έχετε καταλάβει στο ελάχιστο τι πρεσβεύει, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως όλες ανεξαιρέτως οι σχέσεις είναι καρμικές, ερωτικές και μη, ενώ, σημαντικότερες θεωρούνται εκείνες που έγιναν με ανθρώπους που επηρέασαν καθοριστικά τη ζωή μας, επομένως, με τους γονείς μας, με εκείνους που ενδεχομένως μας μεγάλωσαν, με εκείνους που μας ταλαιπώρησαν από λίγο έως πολύ, αλλά και με εκείνους που μέσα από την πραγματική και ανιδιοτελή τους αγάπη, έβαλαν το λιθαράκι τους για να γίνουμε οι άνθρωποι που έχουμε γίνει.

Δόξα τω Θεώ είχα κι έχω την τύχη να πορεύομαι στη ζωή μου με ανθρώπους που με ταλαιπώρησαν αλλά και με ανθρώπους (κυρίως τα αδέρφια μου) που όχι μόνο δεν με έχουν ταλαιπωρήσει, εκ προθέσεως τουλάχιστον, αλλά έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για να γίνω αυτή που έγινα και χωρίς να μου ζητήσουν το παραμικρό «ερωτικό αντάλλαγμα». Τέτοιου είδους σχέσεις εγώ προσωπικά τις θεωρώ περισσότερο, όχι καρμικές αλλά επικοδομητικές γιατί σ΄αυτές δεν υπάρχει ίχνος εγωιστικής αγάπης πλην μεμονωμένων βεβαίως περιπτώσεων. Φυσικά, έχω βαθιά πίστη και αγάπη προς το Θεό μια σχέση για την οποία δεν θέλω να σχολιάσω στο ελάχιστο και επιπλέον, την αγάπη μου για την αστρολογία με την οποία διατηρώ μια πολύ καρμική σχέση και κατ’ επέκταση με όλους εσάς που με διαβάζετε και κατά κάποιο τρόπο με επηρεάζετε από λίγο έως πολύ και το αντίστροφο. Οποιοδήποτε και οτιδήποτε αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη ζωή μας σχετίζεται με αυτό που αποκαλούμε καρμική σχέση γι αυτό θεωρώ λάθος να γίνεται η σύνδεση της καρμικότητας μόνο με τους ερωτικούς μας συντρόφους. Να πω επίσης πως όλοι οι πλανήτες είναι καρμικοί, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, ομοίως και οι όψεις και εν κατακλείδι όλόκληρο το ωροσκόπιο και όχι μόνο οι δεσμοί της Σελήνης, ή ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας.

Η στιγμή μέσα στον χρόνο που γεννιέται ο καθένας από εμάς είναι μαγική, μοναδική, επομένως δεν μπορεί παρά να είναι μοιραία καρμική, τόσο, όσο είναι το ωροσκόπιο μας. Αναφορικά με τις σχέσεις τις διαπροσωπικές αλλά και τις πολύ προσωπικές, ψάξτε βαθιά μέσα σας και βρείτε ποιοι είναι οι άνθρωποι στη ζωή σας οι οποίοι με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, σας επηρέασαν βαθιά και καταλυτικά ώστε να οδηγηθείτε προς την αναγνώριση του πραγματικού σας εαυτού. Γράψτε σε μια κόλλα χαρτί τα θετικά και τα αρνητικά που πήρατε από τον καθένα ξεχωριστά και φτιάξτε τη συναστρία σας μαζί τους. Δείτε τις όψεις που σχηματίζονται και ταιριάξτε τις, με τις λέξεις που γράψατε στο χαρτί. Ως εκ θαύματος θα ανακαλύψετε ότι με εκείνους που σας «βοήθησαν» και εξακολουθούν να σας «βοηθούν» να «εξοφλήσετε» τα «χρέη» σας έστω και με επώδυνο τρόπο έχετε περισσότερες όψεις με έξω-κρόνιους και εσωτερικούς παρά όψεις μεταξύ δυο έξω-κρόνιων. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για ιστορικές στιγμές στη ζωή σας, άλλωστε κάθε σημαντικό γεγονός συμβάλλει στην εξέλιξη μας.

Εντούτοις να πω, πως για κρίσιμα γεγονότα που αφορούν μάζες ανθρώπων, τέτοιου είδους όψεις έχουν την τιμητική τους. Σε ερωτικές και προσωπικές όμως σχέσεις δεν θα δώσω τόσο μεγάλη σημασία στη σύνδεση Κρόνου/ Ποσειδώνα ή στη σχέση Ποσειδώνα/ Πλούτωνα, όταν για παράδειγμα, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν τρεις και τέσσερις όψεις με Ήλιο, Σελήνη, Ερμή κτλ. οι οποίες μάλιστα δίνουν πιο άμεση και πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη ζωή δυο ανθρώπων. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να πω ακόμη μια φορά πως σκοπός μου δεν είναι ακυρώσω την καρμικότητα του Κρόνου/ Ποσειδώνα για τους οποίους μιλά το άρθρο με τίτλο «Η σύνδεση Κρόνου/Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις», αλλά, να κατανοήσετε, τι σημαίνει καρμικότητα, για να ξέρετε τι ρωτάτε ή τι πρέπει να ρωτάτε κάτω από κάθε άρθρο που σχετίζεται με τις καρμικές σχέσεις αλλά και τη σημασία των εξω-κρόνιων πλανητών στη συναστρία σύμφωνα πάντα με τη δική μου αντίληψη.

Εν κατακλείδι, δεν πιστεύω πως μια σχέση διαλύεται επειδή ο Κρόνος του ενός σχηματίζει όψη συνόδου, τετραγώνου ή αντίθεσης με τον Ποσειδώνα του άλλου, ενισχύουν απλώς τις ενδείξεις, όταν αυτές υπάρχουν. Αντίθετα, μια σχέση μπορεί να σας διαλύσει και να διαλυθεί αν υπερτερούν στους χάρτες σας δύσκολες όψεις και σχηματισμοί, με τους έξω-κρόνιους να βάλλουν τους προσωπικούς σας πλανήτες, πολύ περισσότερο δε, όταν αυτές οι όψεις υπάρχουν ήδη στους γενέθλιους χάρτες σας.
 



http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: