Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τα ετερώνυμα έλκονται


Κριός/Ζυγός

Ο Ήλιος συνθέτει την προσωπικότητά μας, βάζοντας «την σφραγίδα» του σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθ' όλη την διάρκεια της. Είναι η ίδια η ύπαρξή μας και εκφράζει τις πραγματικές μας ανάγκες. Ωστόσο, μέσα σ' ένα ωροσκόπιο πέραν του πατέρα και ανδρικού προτύπου γενικότερα, που σημειοδοτεί για τις γυναίκες, η ακριβώς αντίθετη θέση του στον ζωδιακό υποδηλώνει τα στοιχεία της προσωπικότητας που μας ελκύει, που μας συμπληρώνει και μας γειώνει, ενώ μελετώντας σε βάθος τα εκ διαμέτρου αντίθετα ζώδια ανακαλύπτουμε όχι μόνο πως αλληλοσυμπληρώνονται αλλά και πόσα κοινά στοιχεία έχουν μεταξύ τους.  Γενικά λοιπόν μιλώντας για τα ζώδια, πάμε να δούμε τα πολικά ζευγάρια του ζωδιακού.

Κριός - Ζυγός

Με κυβερνήτη τον θερμόαιμο Άρη τα άτομα που έχουν Ήλιο στον Κριό εκδηλώνουν πολύ έντονα τα συναισθήματά τους. Βαθιά σεξουαλικός, φλογερός, παρορμητικός, είναι έτοιμος να διαλύσει το σύμπαν προκειμένου να κατακτήσει το ταίρι του. Για όσο διάστημα παραμένει ερωτευμένος, δίνεται με πάθος, είναι εκδηλωτικός, ερωτικός, ευχάριστος, αλλά και αυταρχικός, εγωκεντρικός, ενίοτε βίαιος, ενώ σχεδόν πάντα αναλαμβάνει το ρόλο του κυνηγού και στην πορεία του αρχηγού. Αποφασιστικός, δυναμικός δραστήριος, κατέχει καλά την τέχνη του φλερτ και του έρωτα. Οι  πρωτόγονες  αντιδράσεις του, δύσκολα τον καθιστούν  σύντροφο  για μια ολόκληρη ζωή ενώ όταν χαθεί το ερωτικό του ενδιαφέρον γίνεται συνειδητά άπιστος αναλαμβάνοντας και πάλι τον ρόλο του κυνηγού. Αρκετά ευερέθιστος από την φύση του, δύσκολα θα αποφύγει τις εντάσεις. Η αφοπλιστική ειλικρίνεια, η απότομη και πολλές φορές άξεστη  συμπεριφορά του,  είναι ένας από τους κύριους λόγους  που συχνά οι σχέσεις του καταλήγουν στο χωρισμό.  Δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του σε μια «αναμέτρηση με τον εχθρό» ωστόσο, εξίσου δύσκολα θα κρατήσει κακίες ή απωθημένα.  Στην ακριβώς απέναντι θέση απ’ αυτήν του Κριού, βρίσκεται ο Ζυγός.

Ο Ζυγός διαθέτει όλα τα στοιχεία που λείπουν από τον Κριό και το αντίστροφο. Είναι ήρεμος, αισθησιακός, ευγενικός, λογικός και πάνω απ’ όλα διπλωμάτης. Έχει την ικανότητα να ηρεμεί τον σύντροφο του, να τον κάνει περισσότερο ευγενικό δαμάζοντας την άγρια φύση του.

Με κυβερνήτη την Αφροδίτη του αρέσει να είναι το «θήραμα» δίνοντας την ευκαιρία στον σύντροφο του να τον διεκδικήσει. Του αρέσει η άνετη και ευχάριστη ζωή που του προσφέρει απλόχερα ο γενναιόδωρος έως σπάταλος Κριός. Είναι υποχωρητικός, συμβιβαστικός κάνοντας πολλές φορές τα «στραβά μάτια» όχι γιατί εθελοτυφλεί αλλά γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως σε μια κατά μέτωπο επίθεση δύσκολα θα υπερισχύσει του Κριού. Αντίθετα, μόλις περάσει το «πρώτο κύμα επίθεσης», ο θυμός  καταλαγιάζει και τότε ο Ζυγός σχεδόν πάντα παίρνει αυτό που θέλει. Από την άλλη πλευρά η αναποφασιστικότητα του Ζυγού με την παρότρυνση και καθοδήγηση του Κριού μετριάζεται ενώ γενικότερα τον βοηθά να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός και διεκδικητικός. Ο Κριός τα καταφέρνει εύκολα μόνος του παρόλο που νιώθει την ανάγκη να βρίσκεται με το σύντροφο του, γιατί δύσκολα μαθαίνει  να συνεργάζεται. Αντίθετα ο Ζυγός τα καταφέρνει καλύτερα όταν συνεργάζεται με τους άλλους κι  όταν  νιώθει πως έχουν την ανάγκη του, αφού έτσι νιώθει επιθυμητός. Το «παιδί» της Αφροδίτης συνήθως είναι εξαρτημένο, ζώντας κατά κάποιον τρόπο στην σκιά του συντρόφου κάνοντας τον Κριό να νιώθει ξεχωριστός και πιο δυνατό μέσα στη σχέση. Ωστόσο, παίρνει  ικανοποίηση που ο σύντροφος του  «υπερέχει» εξαιτίας του δικού  του χαμηλού προφίλ αφού η εσώτερη ανάγκη του είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Ταύρος - Σκορπιός

Η γλυκιά και ήρεμη φύση του Ταύρου οφείλεται στον κυβερνήτη του, την Αφροδίτη. Σταθερός, αμετακίνητος στις απόψεις του, με πείσμα και επιμονή καταφέρνει να κερδίσει όλα εκείνα όσα θα του παρέχουν συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Ανασφαλής από την φύση του, δίνει εξαιρετική σημασία στα υλικά αγαθά, «ξεχνώντας» πολλές φορές να γίνει συναισθηματικός. Όταν δεν ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, είναι συναισθηματικά ολοκληρωμένος, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό  μέσα στην σχέση. Αγαπά την πολυτέλεια, την άνετη ζωή, έχει λεπτό γούστο και η σχέση του με τον έρωτα και το φλερτ είναι αρκετά καλή αρκεί να πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς. Είναι αισθησιακός, πιστός, αφοσιωμένος και προτιμά να είναι εκείνος το θήραμα και όχι οι κυνηγός.  Σε γενικές γραμμές ένας Ταύρος δεν θα αλλάξει το πρόγραμμα του με τίποτα και για κανέναν, είναι αρκετά ανθεκτικός με έντονο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης γι αυτό και είναι ικανός να φροντίζει τον εαυτό του, καθιστώντας δύσκολη τη συμβίωση του με τους άλλους.  Ο Σκορπιός  έχει πολλά κοινά με τον Ταύρο όπως για παράδειγμα είναι η κτητικότητα, το πείσμα και η καλή σχέση με το χρήμα.

Ωστόσο, ο Σκορπιός αντίθετα από  τον Ταύρο δεν είναι εκείνος που θα φέρει την ρουτίνα μέσα στην σχέση ενώ εκείνο που επιθυμεί διακαώς είναι η απόλυτη ταύτιση σώματος και ψυχής. Μαθαίνει στον Ταύρο να μοιράζεται τόσο τα υλικά του αγαθά όσο το συναίσθημα του, όχι φυσικά από γενναιοδωρία αλλά από την ανάγκη του να ενωθεί βαθιά και ολοκληρωτικά με τον σύντροφο του. Το όλα ή τίποτα βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του στον Σκορπιό με αποτέλεσμα ο Ταύρος να μαθαίνει να συνδυάζει το συναίσθημα με την γήινη και πρακτική του πλευρά, ενώ ο Σκορπιός μαθαίνει να γίνεται περισσότερο πρακτικός και να δίνει περισσότερη σημασία στις ηθικές αξίες. Στο σεξ ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα/Άρη, προσφέρει την ένταση και το πάθος που λείπει από έναν Ταύρο ενώ ο ηγετικός ρόλος που διαθέτει, καθοδηγεί τον ράθυμο και οκνηρό εκπρόσωπο της Αφροδίτης  που είναι ικανός να μείνει στην ίδια θέση καθ’ όλη την διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής. Οι δυο τους μαζί δραστηριοποιούνται  ώστε να αποκτήσουν πολλά περιουσιακά στοιχεία ενώ ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της σχέσης είναι η αυξημένη κτητικότητα και ζήλεια που συχνά ταλαιπωρεί και τους δυο.  Συνοψίζοντας θα έλεγα πως αυτά τα δυο ζώδια αν και αντίθετα  έχουν περισσότερα κοινά σε σχέση με τα υπόλοιπα πολικά ζευγάρια.

Δίδυμοι - Τοξότης

Οι Δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή, τον πλανήτη που σχετίζεται με την σκέψη, τις νοητικές και κινητικές λειτουργίες. Ζώδιο του αέρα, με διπλή φύση, έλκεται από ανθρώπους που θα διεγείρουν τον εγκέφαλο του.

Έξυπνος, πονηρός κατεργαράκος, με χιούμορ, αυτός ο ζωδιακός τύπος αρέσκεται να εκφράζει τα συναισθήματα του με τον λόγο, πράγμα που τον καθιστά νούμερο ένα στο παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα. Η θεωρία από την πράξη απέχει κατά πολύ  εξαιτίας της αστάθειας, της πολλαπλότητας και της επιφανειακής  αντίληψης που διαθέτει. Δεν θεωρείται υπόδειγμα ηθικής κι αυτό γιατί του αρέσει η ποικιλία. Είναι αεικίνητος, του αρέσουν οι μετακινήσεις και στον τομέα τον σεξουαλικό είναι άξιος και αρκούντως ικανός να ξετρελάνει τον σύντροφο του με τα πολλά και διαφορετικά παιχνίδια που θα επιλέξει   προκειμένου να αποφύγει μια βαρετή ερωτική συνεύρεση. Μιλά ασταμάτητα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κι ενώ δεν θα έλεγα πως διαθέτει φλογερό ταμπεραμέντο δύσκολα θα βαρεθεί κανείς μαζί του. Αντίθετα ο Τοξότης θα του μεταδώσει την θέρμη  που  λείπει  εξαιτίας της φλογερής  του ιδιοσυγκρασίας. Η επεκτατική του διάθεση και σ’ αυτόν τον τομέα βρίσκει άμεση ανταπόκριση στο πρόσωπο ενός Διδύμου.

Ο Τοξότης από την φύση του είναι καλοπροαίρετος, ηθικός χωρίς να είναι συντηρητικός, του αρέσει η ελευθερία κινήσεων μέσα στην σχέση ενώ, ούτε ο Τοξότης φημίζεται για την πίστη του όσο για την καλόκαρδη φύση του. Αντίθετα από τον Δίδυμο δεν είναι επιφανειακός  πολύ περισσότερο δε, άτιμος ή πονηρός αφού εκτιμά ιδιαιτέρως την ειλικρίνεια, κάτι που πρέπει να μάθει στον σύντροφο Δίδυμο του.  Η αγάπη του για την περιπέτεια και τα ταξίδια διεγείρουν την περιέργεια του Δίδυμου ενώ του «ανοίγει» τον δρόμο προς την  διερεύνηση των πνευματικών του οριζόντων ώστε η σκέψη του να μην καθοδηγείται από τα στενά περιθώρια της ρηχής γνώσης. Ο Δίδυμος σχεδόν πάντα συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί εκνευρίζοντας τους άλλους με την ανωριμότητα του ενώ ο Τοξότης ως μέγας δάσκαλος του ζωδιακού, ωριμάζει τον σύντροφο του μέσα από την γνώση και την απόκτηση της σοφίας που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου και τις εμπειρίες διατηρώντας πάντα όμως ο ίδιος την παιχνιδιάρικη του φύση. Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της σχέσης είναι η επιπόλαιη στάση ζωής που ενδεχομένως επιδείξουν παρασυρόμενοι ο ένας από τον άλλο.

Καρκίνος - Αιγόκερως

Κυβερνήτης του Καρκίνου, η γλυκιά και ευαίσθητη Σελήνη. Άκρως συναισθηματικός και ασταθής ο Καρκίνος εκείνο το οποίο επιθυμεί είναι η συναισθηματική κάλυψη που θα του προσφέρει ο σύντροφος και η οικογένεια. Κλασικός, παραδοσιακός οικογενειάρχης θα διοχετεύσει  την δράση του στην ανάπτυξη και διατήρηση των οικογενειακών δεσμών. Η συναισθηματική νοημοσύνη που διαθέτει τον καθιστά, κυκλοθυμικό, γκρινιάρη και ανασφαλή ενώ πολλές φορές τον οδηγεί σε λάθος κρίσεις ή επιλογές. Όταν  νιώθει πως οι άλλοι δεν τον αγαπούν γίνεται απελπιστικά παραπονιάρης κι εύθικτος.  Η οικειότητα είναι η λέξη κλειδί για τον ευαίσθητο και διαισθητικό Καρκίνο. Εσωστρεφής από την φύση του δύσκολα εξωτερικεύεται έως την στιγμή που θα νιώσει συναισθηματικά ασφαλής. Τότε μετατρέπεται σ’ ένα πολύ εκδηλωτικό σύντροφο, δίνεται ολοκληρωτικά και το ίδιο απαιτεί από τον σύντροφο του. Είναι δημοφιλής, αγαπητός και αρκετά μαχητικός όταν πρόκειται να υπερασπίσει  τα αγαπημένα  του πρόσωπα. Είναι υπερπροστατευτικός,  και από  νεαρή  ηλικία εκδηλώνει την επιθυμία να αποκτήσει οικογένεια, αντίθετα από τον Αιγόκερω που θα αργήσει να εκδηλώσει τέτοιους είδους  επιθυμία.

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον ψυχρό και γήινο Κρόνο πράγμα που καθιστά δύσκολη την μεταξύ τους σχέση. Τον ίδιο χρόνο που  ο Καρκίνος «παλεύει» για την δημιουργία και διατήρηση της οικογενείας, ο Αιγόκερως μάχεται για την κοινωνική και επαγγελματική του καταξίωση, βάζοντας την προσωπική του ζωή και την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο η μεταξύ τους σχέση αλληλοσυμπληρώνει τα κενά των δυο. Ο Αιγόκερως μαθαίνει στο ταίρι του να είναι περισσότερο πρακτικό, ορθολογιστικό και να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ο ίδιος γίνεται πιο συναισθηματικός και εκδηλωτικός, μαθαίνει να εναρμονίζεται με τα μέλη της οικογενείας προσφέροντας τους όχι μόνο υλική ασφάλεια αλλά  συναίσθημα και αγάπη. Η ανασφάλεια του για τον γάμο και την απόκτηση παιδιού είναι η βασική διαφωνία μεταξύ των δυο. Είναι μια δύσκολη σχέση για την οποία θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες από κοινού.

Στον σεξουαλικό τομέα  ο Καρκίνος είναι πολύ τρυφερός ενώ η σεξουαλική πράξη πρέπει να στηρίζεται στην αμοιβαία αγάπη. Όσο πιο πολύ αγαπά και αγαπιέται, με τόσο περισσότερο πάθος και θέρμη δίνεται. Ο  Αιγόκερως  εξαιτίας της ανασφάλειας του εκδηλώνεται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου ενώ το σεξ γι αυτόν αποτελεί ολόκληρη ιεροτελεστία. Αυτό συνεπάγεται πως για να βρεθούν ερωτικά θα πρέπει να διαθέτουν πολύ χρόνο, προκειμένου να ευχαριστηθούν και να απολαύσουν τον έρωτα αμφότεροι. Πιστοί, αφοσιωμένοι και δυο που μέσα από την διαφορετικότητα τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ιδανικό ζευγάρι.


Λέων - Υδροχόος

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Υδροχόο και τις σχέσεις του. Όντας ελεύθερο πνεύμα ο ίδιος δεν θα μπορούσε παρά να αποζητά την δημοκρατία και την ελευθερία από τις σχέσεις του.  Αντιδραστικός από την φύση του αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις μεγάλες ιδέες. Είναι ζώδιο του αέρα, εγκεφαλικός, με ανεπτυγμένη ευφυΐα, πεισματάρης, σταθερός και απολυταρχικός στις απόψεις του. Εκκεντρικός στη συμπεριφορά του δεν διστάζει να προκαλέσει με την αντιδραστική του συμπεριφορά. Η Ουράνια φύση του τον κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος, τον κάνει συναρπαστικό ενώ ο τρόπος που μοιράζεται τον εαυτό του θυμίζει περισσότερο τον επιστήθιο φίλο μας παρά τον ερωτικό σύντροφο που θα μοιραστεί κάποιος την υπόλοιπη ζωή του. Κι όμως ερωτεύεται, αλλά  πρώτα με το μυαλό του κι ενδεχομένως το κοντινότερο φιλικό του άτομο η κάποιον με  τον οποίο θα έχει κοινούς στόχους και οράματα. Δεν συγκαταλέγεται στους συναισθηματικούς τύπους του ζωδιακού, είναι απρόβλεπτος και προτιμά τις ελεύθερες σχέσεις που δεν περιέχουν τίποτα δεσμευτικό ή συγκαταβατικό.  Είναι ανθρωπιστής και ο σύντροφος του θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πως αν θέλει να παραμείνει δίπλα του θα πρέπει να έτοιμος να τον στηρίξει ιδεολογικά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανάγκες.

Πράγμα δύσκολο για το αντίθετο πολικό του ταίρι, τον Λέοντα που έχει μάθει ν’ ασχολείται κυρίως με τις προσωπικές του ανάγκες και επιδιώξεις.  Η ματαιοδοξία του Λέοντα και η αγάπη του για την πολυτέλεια και την μεγάλη ζωή βρίσκει σθεναρή αντίσταση στα ιδεολογικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη του Υδροχόου. Πεισματάρης και επίμονος θίγεται και πληγώνεται όταν ανακαλύπτει πως ο Υδροχόος δεν θα του δώσει την αξία και εκτίμηση που του αρμόζει.  Η πάλι ο «Βασιλιάς της Ζούγκλας» δεν κατανοεί τις αντιδράσεις και την συμπεριφορά του εκπροσώπου του Ουρανού.

Ωστόσο οι δυο τους μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά. Η εγωιστική τάση και ματαιοδοξία του Λέοντα μετριάζεται, μαθαίνει να ενδιαφέρεται πιο ουσιαστικά για τους άλλους με σκοπό όχι την αυτοεπιβεβαίωση αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος του Ουρανού μαθαίνει να εστιάζει όχι μόνο στα κοινά αλλά ειδικότερα στις ανάγκες και επιθυμίες του συντρόφου του. Σεξουαλικά ο Λέοντας είναι περισσότερο φλογερός σε σχέση με τον Υδροχόο ο οποίος είναι ικανός να μείνει εκτός σεξουαλικής δραστηριότητας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.


Παρθένος - Ιχθείς

Η Παρθένος είναι το κατεξοχήν ζώδιο της παροχής υπηρεσιών και  προσφοράς μέσω της πρακτικής οδού. Ζώδιο γήινο, που έχει την ικανότητα να μεταβάλλεται και να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις περιστάσεις. Τον περισσότερο χρόνο της ζωής του ένας Παρθένος  τον αναλώνει στην εργασία του και σε πρακτικά θέματα γενικότερα.  Διαθέτει έξυπνο μυαλό, αναλύει τα πάντα με γνώμονα την λογική και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

Οι πολλοί συναισθηματισμοί δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας της Παρθένου με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να ασκεί  σκληρή  κριτική και ωφελιμιστικές τάσεις έναντι του συντρόφου της.   Είναι ανασφαλής, ταπεινή και μια «διαταγή» είναι η πρώτη που θα τρέξει  να την  εκτελέσει.  Εσωστρεφής από την φύση της, δεν θα εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της,  καθιστώντας δύσκολη την επικοινωνία με τον σύντροφο αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα βαθιά δεσίματα.  Η εμμονή που έχει κάποιος με Ήλιο στην Παρθένο με την τελειότητα, δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στην σχέση  με τους άλλους. Έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται με ευκολία τα ελαττώματα των άλλων και ως εκ τούτου  γίνεται επικριτική. Στην ακριβώς απέναντι θέση, συναντάμε το ζώδιο των Ιχθύων.

Αντίθετα από την Παρθένο η προσφορά ενός Ιχθύ στηρίζεται όχι σε ωφελιμιστικούς σκοπούς αλλά στην ανάγκη του να προσφέρει από ιδεαλισμό και πραγματική, ουσιαστική αγάπη για τον σύντροφο και συνάνθρωπο του. Η ορθολογιστική αντίληψη της Παρθένου δεν μπορεί να βρει άμεση ανταπόκριση στον συναισθηματικό και μόνιμα χαοτικό Ιχθύ μιας και ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα, είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Ιχθύς έχει ανάγκη να απομονώνεται για να ονειρευτεί, να «σκεπάζει»  τα κακώς κείμενα της σχέσης του αλλά και  ολόκληρης της ζωής του γιατί δεν είναι σε θέση  να αντιληφθεί αλλά ούτε και να εξηγήσει με την λογική όλα όσα συμβαίνουν. Η ωραιοποιημένη εντύπωση που συχνά   έχει τόσο για τον εαυτό όσο και για τους άλλους, έρχεται να καταρριφθεί από την Παρθένο η οποία  φροντίζει διαρκώς να του θυμίζει τόσο τις δικές του ατέλειες όσο και του περιβάλλοντος που ζουν και κινούνται. Στον σεξουαλικό τομέα η ρομαντική διάθεση του εκπροσώπου του Ποσειδώνα «καταστρέφεται» από την πεζή πρακτική συμπεριφορά που δείχνει η Παρθένος. Η Παρθένος για να ολοκληρωθεί χρειάζεται να ξεφύγει από τις καθημερινές ασχολίες και υποχρεώσεις που προκαλούν ανία και να παραδοθεί έστω και λίγο στο όνειρο ενώ ο Ιχθύς πρέπει να κατανοήσει πως τα όνειρα είναι όμορφα αρκεί να συνδυάζονται με   την πραγματική ζωή στον πλανήτη Γη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: