Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σεληνιακή έκλειψη Δεκεμβρίου 21/12/2010

Λίγο πριν την εκπνοή του 2010, ενός έτους με πολλές δυσκολίες, τόσο σε κοσμικό, όσο σε προσωπικό επίπεδο, και λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του 2011, έχουμε την τελευταία Ολική έκλειψη Σελήνης, του χρόνου. Μια έκλειψη, η οποία πραγματοποιείται στις 21-12-2010, στις 29 μοίρες και 20΄ των Διδύμων και στις 8.13.27 GΜΤ ώρα Γκρήνουιτς. Θα είναι ορατή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Αμερική, ενώ λίγο πριν την ανατολή θα έχει την τιμητική της η Βόρεια Ευρώπη και αργά το απόγευμα θα την υποδεχθούν οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Ασίας. Ακριβώς την ίδια ημέρα και λίγο αργότερα χρονικά, στο Βόρειο ημισφαίριο, λαμβάνει χώρα το χειμερινό ηλιοστάσιο κι έχουμε το φαινόμενο της μεγαλύτερης σε διάρκεια νύχτας του χρόνου και της μικρότερης ημέρας αντίστοιχα, ενώ συγχρόνως σηματοδοτείται και επίσημα πλέον, η έναρξη του χειμώνα, με την είσοδο του Ήλιου στο παρορμητικό ζώδιο του Αιγόκερω. Κατʼ αρχήν να υπενθυμίσουμε, πως έκλειψη έχουμε, όταν η Σελήνη κι η Γη ευθυγραμμίζονται με τον Ήλιο, ενώ Σεληνιακή, όταν η Γη περνά ανάμεσα από τον Ήλιο και τη Σελήνη (τη γνωστή σε όλους μας Πανσέληνο), όπου ο Ήλιος βρίσκεται σε αντίθεση με τη Σελήνη.

Ολική, χαρακτηρίζεται εξαιτίας του γεγονότος της ολοκληρωτικής της κάλυψης από τη Γη. Μια Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει άμεσα τον ψυχισμό μας, το γενικότερο λαϊκό (συν)αίσθημα και ειδικότερα, το γυναικείο φύλο. Η επιρροή της, είναι ανάλογη της διάρκειάς της σε λεπτά, τα οποία, χρονικά αντιστοιχούν σε μήνες. Αστρολογικά, εκείνοι οι οποίοι επηρεάζονται είναι οι γεννημένοι του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) αλλά και οι γεννημένοι των πρώτων ημερών των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) κι όσοι έχουν πλανήτες στις τελευταίες και πρώτες μοίρες των προαναφερθέντων ζωδίων. Επίσης καλό είναι να θυμάστε, πως μια έκλειψη είναι προάγγελος κρίσιμων γεγονότων, όταν είναι αρνητικά φορτισμένη, ειδικά στην περίπτωση που ενεργοποιεί προυπάρχουσες δυσμενείς τάσεις σʼ έναν χάρτη, φέρνει δύσκολα γεγονότα σύμφωνα πάντα με τους πλανήτες που συμμετέχουν.

Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Η έκλειψη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον άξονα που σχετίζεται με τα χρηματοοικονομικά, πράγμα που σημαίνει πως θα επηρεαστεί η εθνική μας οικονομία, η εθνική μας τράπεζα, το υπουργείο των οικονομικών, οι συντάξεις, το χρηματιστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα εθνικά δάνεια και οτιδήποτε σχετίζεται γενικότερα, με χρέη της χώρας μας. Το προηγηθέν Ταυ Τετράγωνο της έκλειψης με τους Δία/Ουρανό μέσα από τον 11ο οίκο της Ελλάδας, μόνο θετικά γεγονότα δεν προμηνύει, σε σχέση με το κοινοβούλιο και την αντιπολίτευση. Τα υπερβολικά ξεσπάσματα, όλες εκείνες τις ημέρες, κυρίως από την αντιπολίτευση αλλά κι από τις κυβερνήσεις φιλικών προς εμάς, κρατών, φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά το λαϊκό (συν)αίσθημα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ζητούν άμεσες λύσεις, που θα πρέπει να δώσει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του. Για ακόμη μια φορά, ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να αποδείξει ότι η πολιτική που ασκεί είναι προς όφελος των πολιτών κι ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική, η οποία γυρίζει τη χώρα σε κατοχικές εποχές, αλλά ούτε και σε μια εποχή «νεόπτωχων», όπως έχει αρχίσει ήδη, να χαρακτηρίζεται, η εποχή μας.

Το Τρίγωνο της Σελήνης και το Εξάγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο, δείχνει την ανάγκη όλων μας, να πιστέψουμε στα αλτρουιστικά και ιδεαλιστικά κίνητρα της κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται, όντως τα κίνητρα αυτά, να αντιπροσωπεύουν τα ανθρώπινα ιδεώδη και το γενικό καλό. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας, με τη διέλευσή του από τον Υδροχόο και τον 10ο οίκο της Ελλάδος, δεν εξασφαλίζει τα εχέγγυα για δραστικές λύσεις ή για ειλικρινείς προθέσεις, καθώς πολλά είναι αυτά που αποκρύπτονται, και τα οποία ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια, με την γνωστή σε όλους μας μορφή, των σκανδάλων. Το σίγουρο είναι πως σχηματίζοντας θετική όψη η έκλειψη με τον Ερμή της Ελλάδας, μέσα από τον 10ο οίκο, και μάλιστα ακριβείας, ο λαός, γι άλλη μια φορά θα εφησυχαστεί από τα λόγια του κυβερνώντος κόμματος. Πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις θα γίνουν τις ημέρες εκείνες, ενώ ενδέχεται να τεθούν επί τάπητος προβλήματα που σχετίζονται τόσο με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, όσο και με τη διεθνή διπλωματία.

Θέματα που σχετίζονται με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, μέσα μεταφοράς, εμπορίου και δημοσίων έργων όχι μόνο θα είναι στο προσκήνιο, αλλά θα ακούσουμε από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους πόσο καλά ρυθμισμένα είναι, άσχετα αν έχουν κατατεθεί και τα τελευταία οικονομικά αποθέματα τους εθνικού μας ταμείου. Η πάροδος του χρόνου θα δείξει εν τέλει, πόσο είναι θετικό, ένα τρίγωνο κι εξάγωνο με τον Ποσειδώνα για τους πολίτες, και δεν πρόκειται απλώς για όμορφα λόγια, τα οποία κατάπιαμε αμάσητα, λόγω θετικών πλανητικών επιρροών. Η έκλειψη, σε όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, οι οποίοι βρίσκονται στον Αιγόκερω ο Βόρειος και στον Καρκίνο ο Νότιος, δείχνουν την προσπάθεια του Νότιου δεσμού να «ρουφήξει» την Σελήνη (τον ήδη καταπονημένο λαό δηλαδή), η οποία πρέπει να αντισταθμιστεί με συζητήσεις και πράξεις που θα αφορούν το γενικότερο καλό, γεγονός το οποίο σημαίνει, πως όλοι μας θα πρέπει νʼ απαρνηθούμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και τα οικονομικά μας οφέλη, προς χάριν των πολλών.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να πραγματώσει τον Βόρειο δεσμό, ζητώντας τη στήριξη από φορείς του εξωτερικού, μέσα από δάνεια κι επιδοτήσεις, επιδεικνύοντας συνέπεια στους νόμους και τους κανόνες που θα επιβάλλουν. Δυστυχώς, ακόμη κι αν η κυβέρνηση θελήσει να τʼ αποφύγει, δεν θα τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να βιώσουμε όλοι τους κραδασμούς του Βορείου δεσμού στον Αιγόκερω και σε δύσκολες γωνίες με την έκλειψη




Η επιρροή της έκλειψης στα 12 ζώδια.


Κριός
Για τους Κριούς, ή έκλειψη αυτή είναι αρκετά σημαντική ειδικά για τους γεννημένους των τελευταίων ημερών. Τα Κριάρια καλούνται να διοχετεύσουν την δράση τους σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, ενώ ειδικότερα ευνοούνται οι επαφές με τα αδέρφια. Για όσους υπάρχουν κι από τα άλλα προγνωστικά συστήματα, οι ίδιες ενδείξεις, η έκλειψη ετούτη λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, φέρνει νέες εμπορικές συμφωνίες, από τις οποίες θα ωφεληθούν. Ιδιαίτερα κοινωνικοί κι επικοινωνιακοί, δεν είστε λίγοι, εκείνοι οι οποίοι παίρνετε την απόφαση να μετακινηθείτε, προκειμένου να περάσετε τις ημέρες των γιορτών κάπου μακριά από την πόλη. Ψυχολογικά, δεν θα είστε βεβαρυμμένοι αν και κάποιο άτομο γυναικείου φύλου, από το συγγενικό σας περιβάλλον, ίσως χρειαστεί τη στήριξή σας. Γενικότερα οτιδήποτε συμβαίνει, προσπαθείτε να το εκλογικεύσετε αφού αντιλαμβάνεστε πρόσωπα και καταστάσεις, κάπως… θεωρητικά.

Ταύρος
Η έκλειψη αυτή μοιάζει να τονίζει περισσότερο την ανάγκη σας για περισσότερες υλικές κτήσεις, μέσα από τις οποίες θα νιώσετε συναισθηματικά ασφαλείς. Κάνετε τον απολογισμό της χρονιάς κι αυτό που ανακαλύπτετε, δε σας αρέσει καθόλου. Η πολύμηνη παραμονή του Ποσειδώνα στον Υδροχόο και στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου, έχει φέρει τους περισσότερους από εσάς σε αδιέξοδο λόγω της μη ορθής κρίσης σας. Λανθασμένες επιλογές σας απογοητεύουν, βάζοντας τα με τον εαυτό σας. Η οικονομική αστάθεια που υπάρχει, σας χαλάει την ψυχολογία, καθώς αναγκάζεστε να ζητήσετε τη βοήθεια τρίτων. Κληρονομικές υποθέσεις, δάνεια ή αποζημιώσεις είναι κάποια από τα οποία θα σας απασχολήσουν τις ημέρες αυτές, ενώ καλό είναι να αποφύγετε να υπογράψετε συμβόλαια, αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για τους όρους που διαβάζετε. Βοήθεια ίσως πάρετε από κάποιον, τον οποίο δεν υπολογίζατε.

Δίδυμοι
Με την έκλειψη να γίνεται στον άξονα των διαπροσωπικών σας σχέσεων, έχετε την τιμητική σας, ειδικά όσοι είστε γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου. Απίστευτα κοινωνικοί κι επικοινωνιακοί, ξεδιπλώνετε το ρητορικό σας ταλέντο γοητεύοντας τους συνομιλητές σας. Ωστόσο, ενώ επιθυμείτε να καταπιάνεστε με ελαφρά θέματα, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να κάνετε κάποιους είδους συζητήσεις που να αφορούν νομικές εκκρεμότητες, οι οποίες σχετίζονται με μια συνεργασία ή ακόμη και με τη λήξη ενός γάμου. Για τους ελεύθερους του ζωδίου, η προοπτική να ξεκινήσουν μια νέα ερωτική σχέση είναι πολύ πιθανή, ενώ για όσους χώρισαν τις προηγούμενες ημέρες , η επικείμενη έκλειψη τους δίνει την ευκαιρία να εξετάσουν τα γεγονότα κάτω από το πρίσμα της λογικής, χωρίς τη συναισθηματική φόρτιση των πρώτων ημερών. Επίσης, ίσως σας γίνει μια νέα πρόταση συνεργασίας, η οποία μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος σας.

Καρκίνος
Η έκλειψη του Δεκεμβρίου σας φέρνει αντιμέτωπους με κάποια διλήμματα. Επιθυμείτε να κρυφτείτε από όλους κι από όλα, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Η έκλειψη που πραγματοποιείται στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων, ευνοεί τις συζητήσεις, εντούτοις εσείς επιλέγετε να τηρήσετε «σιγή ιχθύος». Νιώθετε ευάλωτοι και καταπονημένοι ενώ πιστεύετε πως οι λύσεις θα έρθουν μόνο μετά από «συζήτηση» με τον εαυτό σας. Θα είστε άκρως δεκτικοί στα εξωτερικά ερεθίσματα του περιβάλλοντος, με πλούσια φαντασία και με αγάπη και στοργή κυρίως για τους δικούς σας ανθρώπους. Αυτό που χρειάζεται λίγη προσοχή, είναι ο τομέας της υγείας, καθώς, νιώθοντας πιεσμένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι θα νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν. Ως γνωστόν, το άγχος αλλά κι οι ψυχοφθόρες καταστάσεις επιβαρύνουν την υγεία, επομένως καλό είναι να αποφεύγετε το στρες και να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Η αρρωστοφοβία μοιάζει να σας κυριεύει, γι αυτό προσπαθήστε να είστε περισσότερο αντικειμενικοί στην κρίση σας.

Λέων
Για τους Λέοντες, η Σεληνιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στον οίκο που σχετίζεται με τον φιλικό περίγυρο και φέρνει κινητικότητα, πιθανόν και αστάθεια, στη σχέση σας με κάποιο φίλο, επηρεάζοντας άμεσα τους γεννημένους των τελευταίων ημερών. Είστε αρκετά κοινωνικοί, ευχάριστοι, επικοινωνιακοί κι όπου γιορτή και σχόλη, παρόντες. Όσοι δε, ασχολείστε με τα κοινά, θα έχετε την ευκαιρία να πείσετε για την αγνότητα των προθέσεων και των συναισθημάτων σας. Ωστόσο, μολονότι η έκλειψη δε σχηματίζει αρνητικές γωνίες, ο Ποσειδώνας από απέναντι κι από το ζώδιο του Υδροχόου, μπερδεύει κάπως τα πράγματα, καθώς δεν είστε ιδιαίτερα αντικειμενικοί. Είτε παραπλανείτε, παρά τη θέληση σας, είτε σας παραπλανούν. Εκείνο το οποίο επίσης χρειάζεται προσοχή, είναι ο ερωτικός τομέας αλλά και η σχέση σας με τα παιδιά. Ίσως νιώθετε πως εξαιτίας τους καθυστερούν κάποιοι από τους στόχους σας, ωστόσο επιλέγετε να περάσετε αρκετό χρόνο μαζί τους κάνοντας όμορφα πράγματα.

Παρθένος
Αρκετές δυσκολίες αναμένεται να φέρει στους Παρθένους των τελευταίων ημερών, η Σεληνιακή έκλειψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21/12. Οι δυσκολίες αυτές θα αφορούν τον χώρο της κοινωνικής κι επαγγελματικής σας καταξίωσης, ενώ απʼ ότι φαίνεται, αρνητικό αντίκτυπο θα έχουν, στην οικογένεια και το σπίτι. Η ανάγκη σας για φήμη αλλά κι η μεγάλη σας φιλοδοξία, βρίσκει αντιστάσεις στο πρόσωπο κάποιας γυναίκας, η οποία κρατά ηγετικό ρόλο στο εργασιακό σας περιβάλλον. Ανάμεικτα τα συναισθήματά σας, από τη μια πλευρά φαίνεται πως επιδιώκετε επαφές και συζητήσεις για μια καλύτερη θέση, από την άλλη δείχνετε εσωστρεφείς κι υποκειμενικοί στην κρίση σας, κάτι που ξενίζει όσους σας γνωρίζουν καλά. Κατά τʼ άλλα, είστε αξιαγάπητοι, δεν ξεχνάτε τις υποχρεώσεις σας και κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεστε σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ανταποκρινόμενοι σε όλες τις προσκλήσεις, κρατώντας ωστόσο την ιδιωτική σας ζωή, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.

Ζυγός
Αρκετά η ευνοϊκή η τελευταία έκλειψη του χρόνου, για τους Ζυγούς, ειδικά των τελευταιών ημερών. Η πολύχρονη παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιο του Υδροχόου, σας κάνει περισσότερο ρομαντικούς κι ευαίσθητους. Η έκλειψη της Σελήνης πραγματοποιείται στον οίκο που σχετίζεται με την ανώτερη μόρφωση και φιλοσοφία, σχηματίζοντας θετική όψη με τον Ποσειδώνα. Έχετε μια μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο, και το δείχνετε. Λίγο η έκλειψη, λίγο το πνεύμα των ημερών, βγάζετε αγνά και φιλάνθρωπα συναισθήματα, ιδιαίτερα τονισμένη όμως, θα είναι η επιθυμία σας να βρεθείτε σε άλλη πόλη ή χώρα. Έτσι, πολλοί από εσάς θα επιλέξετε να περάσετε στο εξωτερικό, τις γιορτινές ημέρες. Εντούτοις μια έκλειψη, δείχνει πάντα μια σύγκρουση, γι αυτό ίσως θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τα υπόλοιπα συγγενικά σας πρόσωπα και κυρίως με κάποια γυναίκα. Το ενδεχόμενο να δοθεί τέλος σε κάποια δικαστική διαμάχη αυτές τις ημέρες, είναι ένα πιθανό σενάριο.

Σκορπιός
Το πόση εμμονή και πάθος μπορεί ακόμη να επιδείξετε, είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Η Σεληνιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου, για εσάς τους Σκορπιούς πραγματοποιείται στον άξονα που σχετίζεται με τα οικονομικά. Φαίνεται πως κάποια κληρονομικά ζητήματα τα οποία σας έχουν ταλαιπωρήσει, ολοκληρώνονται, αφήνοντας μια πικρή γεύση, παρόλο που η «ετυμηγορία» δείχνει να σας ευνοεί. Τα ξεσπάσματα και οι ακραίες συμπεριφορές, έχουν δώσει τη θέση τους σε μια πιο χαμηλή τόνων διάθεση, η οποία ωστόσο, ανασύρει συναισθήματα που κρύβατε από όλους, ίσως κι από τον ίδιο σας τον εαυτό. Γενικότερα, οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών δεν θα πρέπει να προβείτε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι για όλα όσα θέλετε, ακόμη κι αν οι λύσεις έρχονται ως «μάνα εξ ουρανού». Αρνητικές σκέψεις κι εμμονές, κάνετε προσπάθεια να τις εκλογικεύσετε, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αφού το πείσμα κι η μανία σας να υποφέρετε, υπερτερεί. Αποφύγετε τις γνωστές σε όλους, ύπουλες και ψυχοφθόρες τακτικές και χαλαρώστε συζητώντας με τους άλλους, θέματα χαλαρά και επιφανειακά.

Τοξότης
Μέγιστης σημασίας η επερχόμενη Σεληνιακή έκλειψη του μήνα Δεκεμβρίου. Εκείνοι οι οποίοι επηρεάζεστε σημαντικά, είστε οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών, ενώ ο τομέας που θα εκδηλωθούν τα γεγονότα της έκλειψης, είναι ο τομέας του γάμου, των συνεργασιών και των διαπροσωπικών σχέσεων, γενικότερα. Αρκετά ευνοϊκές οι πλανητικές επιρροές καθώς, πολλούς από εσάς σας φέρνουν στα σκαλιά της εκκλησίας. Κι ενώ γενικά, σε περίοδο εκλείψεων αποφεύγουμε τέτοιου είδους κινήσεις, εσείς φαίνεται πως ζείτε έναν έρωτα βγαλμένο από τη γνωστή σʼ όλους μας Σταχτοπούτα. Μοντέρνα μεν, Σταχτοπούτα δε. Για τους ελεύθερους του ζωδίου, τονίζεται η επιθυμία για συντροφικότητα, γεγονός που σας ωθεί σε νέες γνωριμίες, ενώ για τους ήδη δεσμευμένους, η έκλειψη κρύβει παγίδες, καθώς θα έχετε την τάση να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, επιδιώκοντας ένα αρμονικό και συνάμα γιορτινό περιβάλλον. Παρʼ όλα αυτά, οι όποιες διαφορές με τον σύντροφο/σύζυγο ξεπροβάλλουν σαν… μανιτάρια και ενώ αρχικά φαίνεται πως κάνετε τα στραβά μάτια, λίαν συντόμως θα πρέπει να αντικρύσετε την κατάσταση, ως έχει.

Αιγόκερως
Αρκετά δύσκολη αποδείχτηκε η φετινή χρονιά για εσάς τους Αιγόκερους. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, κάνετε τον απολογισμό σας, εξάγοντας το γνωστό πλέον συμπέρασμα, πως τόσο η εργασία, όσο κι ο τομέας της υγείας, σωματικής και ψυχικής, χρήζει προσοχής και σταθερότητας. Έτσι, ακόμη και τώρα προσπαθείτε να αναταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι καθημερινές σας ασχολίες, σας αναγκάζουν σε συχνές μετακινήσεις. Οι θετικές όψεις της έκλειψης με τον Ποσειδώνα, ωθούν στο να δώσετε χρήματα που κερδίσατε με τον ιδρώτα σας, σε ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη, ενώ γενικότερα νιώθετε την ανάγκη να εξυπηρετήσετε κάποιο πρόσωπο θηλυκού γένους, καλύπτοντας κάποιες από τις πρακτικές του ανάγκες. Ανασφαλείς κι εσωστρεφείς από τη φύση σας δεν εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας, με αποτέλεσμα κάποιες φορές το άγχος να σας κυριεύει. Οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με την υγεία σας καλό είναι να το εξετάζετε ενδελεχώς, αποφεύγοντας κατʼ αυτό τον τρόπο, ασθένειες που τείνουν να γίνουν ψυχοσωματικές.

Υδροχόος
Ποιος σας πιάνει στο τελείωμα του χρόνου! Η έκλειψη του Δεκεμβρίου στο αέρινο ζώδιου του Δίδυμου, τονίζει περισσότερο την ανάγκη σας για επικοινωνία. Άμεσα επηρεασμένοι από την τελευταία έκλειψη του χρόνου, θα είστε οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσετε το ρητορικό σας ταλέντο, μαγεύοντας τους ακροατές σας και αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο τις ερωτικές σας κατακτήσεις. Οι ερωτικές στιγμές που ζείτε θα είναι άκρως ρομαντικές, σε σημείο να βρίσκεστε εκτός πραγματικότητας, αν και γενικότερα τα άτομα που σας ελκύουν, θα πρέπει να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος, διανοητικά και πνευματικά. Θα είστε αρκετά κοινωνικοί, επικοινωνιακοί και δεν θα χαλάτε το κέφι το παρέας. Αρκετό από τον χρόνο σας θα διαθέσετε για την ψυχαγωγία των παιδιών σας, ενώ οι συζητήσεις μαζί τους, θα έχουν σκοπό την μαθησιακή τους εξέλιξη. Όσοι σκοπεύετε να κάνετε κάποιου είδους επένδυση, φροντίστε τα ποσά που θα διαθέσετε να μην είναι υπερβολικά, γιατί ακόμη κι οι θετικές πλανητικές επιρροές του Ποσειδώνα, ενέχουν κινδύνους εξαπάτησης κι απώλειας.

Ιχθείς
Μάλλον ως «περίεργη», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκλειψη του Δεκεμβρίου, για εσάς τους Ιχθείς. Ανάμεικτα τα συναισθήματα που φέρνει, μέσα από γεγονότα που διαδραματίζονται στην οικογένεια και το σπίτι, ειδικά για τους γεννημένους των τελευταίων ημερών. Υποχρεώνεστε να λειτουργήσετε, κρίνοντας με βάση την λογική, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη φύση σας, αφού οι αποφάσεις και η κρίση σας, βασίζονται συνήθως, στο ένστικτο και τη διαίσθηση σας. Κι ενώ αποφεύγετε τα πολλά λόγια, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να συζητήσετε με τα μέλη της οικογένειάς σας, για θέματα που σχετίζονται με την καριέρα σας. Ωστόσο, οι σχέσεις σας μαζί τους, βασίζονται στην αγάπη και την αλληλοϋποστήριξη, κι εφʼ όσον το γιορτινό κλίμα ευνοεί, δεν έχετε παρά να εκδηλώσετε τα συναισθήματά σας. Όσοι ασχολείστε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με τον γραπτό και προφορικό λόγο, απομονώνεστε ακόμη περισσότερο, προκειμένου να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας. Γενικότερα, επιθυμείτε την συντροφιά λίγων και εκλεκτών προσώπων αν κι απʼ ότι φαίνεται οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, σας θέλουν εκτός οικίας.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: