Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κρόνος στον Ζυγό

Στις 30 Οκτωβρίου ο διελαύνων Κρόνος πέρασε στο ζώδιο του Ζυγού επηρεάζοντας άμεσα τους γεννημένους των πρώτων ημερών των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού. Στις 7 Απριλίου γύρισε ανάδρομος φτάνοντας μέχρι την 27η μοίρα της Παρθένου ενώ στις 30 Μαίου ορθοδρόμησε για να περάσει κανονικά πλέον στο ζώδιο του Ζυγού όπου θα παραμείνει εκεί έως και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου του 2012. Αν δούμε όμως τι σημαίνει ο Κρόνος να βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται για το πως είναι δυνατόν ο ψυχρός και ανασφαλής Κρόνος, να είναι σε έξαρση στο ζωδιο της αγάπης, του γάμου, των συνεργασιών και της κοινωνικότητας. Θεωρώ εύλογη αυτή την απορία, αφού όπως είναι γνωστό, ο Κρόνος «παγώνει» τα συναισθήματα και εκείνο που βγάζει προς τα έξω είναι περισσότερο η ανάγκη του για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.

Δεν σας κρύβω πως στο αρχικό στάδιο της ενασχόλησης μου με την Αστρολογία με προβλημάτισε κι εμένα η «σχέση» του Κρόνου με το ζωδιο του Ζυγού. Φυσικά η συγκεκριμένη απορία προέρχεται ουσιαστικά από την άγνοια και την μη κατανόηση των ιδιοτήτων του Κρόνου αλλά και του Ζυγού. Καταρχήν να πούμε πως ο Ζυγός είναι ζωδιο του αέρα και είναι το μοναδικό ζωδιο που ανήκει στην κατηγορία των «αψύχων». Ένα εγκεφαλικό ζωδιο, αρκετά επιφανειακό, αφού εύκολα γοητεύεται από «την κίτρινα» την οποία βλέπει, και όχι από την ουσία που ενδεχομένως κρύβεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα.

Ο Ζυγός δεν φημίζεται για τα βαθιά του συναισθήματα αλλά για την ικανότητά του να συμβιβάζει αντίθετες καταστάσεις, διατηρώντας την αρμονία και πάνω από όλα την δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο Ζυγός και ο 7ος οίκος παρέχουν πληροφορίες για νομικές διαδικασίες. Ο Κρόνος από την πλευρά του, δεν είναι μόνο αυστηρός αλλά και δίκαιος. Είναι αυτός που δινει αξιοπιστία, υπευθυνότητα και μακροβιότητα, απαραίτητα συστατικά για ένα καλό γάμο ή μια συνεργασία. Ακολουθεί πάντα την ιεραρχία και χτίζει βήμα - βήμα οτιδήποτε τον αφορά, είτε πρόκειται για την επαγγελματική του σταδιοδρομία είτε για τις σχέσεις του. Επιθυμεί την φήμη και την επιφάνεια όχι με τον τρόπο που τις επιθυμεί η Αφροδίτη - που είναι η επιτομή της επίδειξης -αλλά μέσα από σκληρή δουλειά. Έτσι, αυτομάτως, ο Ζυγός «ωραιοποιεί» τον Κρόνο, ενώ εκείνος ελεεί και περιορίζει την φιλαρέσκεια και την υπερβολική εξάρτηση του Ζυγού προς το ωραίο ή το επιφανειακό.

Εξαιτίας της ανασφάλειας και της αντικειμενικότητας που τον διακρίνει από τη θέση αυτή, συνήθως φέρνει καθυστέρηση στον γάμο. Όταν αποφασίσει να δεσμευτεί με τα δεσμά του γάμου, θα επιλέξει κάποιο άτομο το οποίο θα είναι αρκετά ώριμο και υπεύθυνο ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες του γάμου. Μπορεί ακόμη, το άτομο που θα επιλέξει να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, συναισθηματικές και υλικές. Επιπόλαιες σχέσεις και συνεργασίες, όχι μόνο δεν του ταιριάζουν αλλά αντιθέτως τον απωθούν, με αποτέλεσμα να μένει μόνος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν σ’ ένα ωροσκόπιο σχηματιζει αρνητικές γωνιές, μπορεί να βγάλει απίστευτη σκληρότητα, αυστηρή κριτική διάθεση απέναντι στους άλλους και αδυναμία κάλυψης αναγκών των άλλων, γεγονός που έχει ως συνέπεια, εξαιτίας της μεγάλης μοναξιάς του, συχνά να εκδηλώνει καταθλιπτικές τάσεις.


Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: