Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πως επηρεάζει ο Κρόνος από τον Ζυγό τα 12 ζώδια

Κριός


Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από το πέρασμα του Κρόνου στον Ζυγό, είναι τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι। Για τους Κριούς είναι μια πολύ σημαντική διέλευση και αυτό επειδή, η διέλευση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον άξονα 1ου - 7ου δίνοντας έμφαση στον τομέα των σχέσεων. Θα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την ζωή με υπευθυνότητα και εκτιμώντας ορθότερα τις καταστάσεις। Αν επιλέξετε να μην πράξετε τα «πρέποντα», τότε δυστυχώς, θα υποχρεωθείτε να ωριμάσετε κάτω από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του Κρόνου. Οι δοκιμασίες που θα περάσετε θα σχετίζονται με τον σύζυγο, τον συνεργάτη και τις σχέσεις, γενικότερα. Οτιδήποτε συμβαίνει όλη αυτή την περίοδο ακόμη κι αν θέλετε, δεν θα μπορείτε να το αγνοήσετε, ούτε και να το αντιμετωπίσετε «ελαφρά τη καρδία».

Οι απαιτήσεις που θα έχουν οι άλλοι από εσάς θα σας προσθέτουν ευθύνες, περιορίζοντας την αυτοέκφραση σας, με αποτέλεσμα το πρόσωπο που θα βγάζετε προς τα έξω να είναι κάπως παγερό έως απρόσιτο. Οι περισσότερες σχέσεις θα δοκιμαστούν και εκείνες, που μέχρι τώρα δεν προσέφεραν αυτά που έπρεπε, το πιθανότερο είναι ότι θα τελειώσουν. Αντίθετα, όσες δοκιμαστούν και αντέξουν, όλη αυτή την περίοδο που θα βρίσκεται ο Κρόνος εκεί, θα είναι αυτές που θα βασίζονται σε γερά θεμέλια και που πράγματι αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σας. Και επειδή θεωρώ ότι ο Κρόνος είναι αρκετά παρεξηγημένος από πολλούς, θα πρέπει να γνωρίζετε πως πολλοί από εσάς ενδέχεται να παντρευτείτε ή να αποκτήσετε παιδί.

Ίσως αναρωτιέστε πως γίνεται ένας πλανήτης όπως ο Κρόνος να φέρνει γάμο, ενώ φημίζεται κυρίως για τις αργοπορίες, τις δοκιμασίες και τις ευθύνες που δημιουργεί. Η απάντηση είναι ότι ένας γάμος, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και τις περισσότερες φορές χτίζεται μέσα από αυτές τις ευθύνες και τις δοκιμασίες, στεριώνει και τελικά αποδεικνύει την αντοχή του στο χρόνο. Επιπλέον γι’ αυτούς που μέχρι τώρα η ζωή τους κυλούσε ήρεμα ή ξεκούραστα υπό την προστασία των γονιών τους, έρχεται η ώρα που πρέπει να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει η δημιουργίας μιας νέας οικογένειας. Κάποιοι δε, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν την ψυχρότητα, την απομάκρυνση ή ακόμη και την αδιαφορία του συζύγου ή του συνεργάτη τους.

Σκόπιμο είναι, να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους συμπεριφορές, με υπομονή και ορθολογισμό, κυρίως δε, αν σας ενδιαφέρει η διατήρηση αυτών των σχέσεων. Επίσης, το ενδεχόμενο να εμπλακείτε σε νομικές διαδικασίες είναι ένα από τα πιθανά «σενάρια», ενώ καθυστερήσεις ή αναβολές σε δικαστικές διαμάχες θα σας δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια. Η κοινωνικότητα σας θα μειωθεί αισθητά και θα επιδιώκετε την παρέα μόνο εκείνων που, κατά την κρίση σας, είναι αξιόπιστοι, σοβαροί και μετρημένοι. Εφοδιαστείτε λοιπόν με πειθαρχία, σύνεση, ορθολογισμό και μεθοδικότητα, αν θέλετε να ανταπεξέλθετε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, όσο ο Κρόνος θα επηρεάζει τον άξονα 1ου -7ου. Με το πέρασμα του στον Σκορπιό, θα μπορέσετε να κάνετε τον απολογισμό σας, συνειδητοποιώντας τα οφέλη που αποκομίσατε, αν και εφόσον βέβαια, πράξατε όλα όσα προστάζει, ο δάσκαλος Κρόνος.

Ταύρος

Οι τομείς εκείνοι που θα δοκιμαστούν από την έλευση του Κρόνου στον Ζυγό, θα είναι αυτοί της εργασίας, της υγείας και της καθημερινότητας, μιας και θα παραμείνει στο 6ο ηλιακό σας σπίτι για τρία περίπου χρόνια. Θα είναι δυο χρόνια που κύριο χαρακτηριστικό θα έχουν μια απίστευτη κούραση, κυρίως στην καθημερινή ζωή. Είτε εργάζεστε εκτός σπιτιού, είτε εντός, ετοιμαστείτε να χάσετε κιλά γιατί η μάχη με τον χρόνο θα είναι άνιση. Θα τρέχετε να τα προλάβετε όλα, κάτι που πιθανόν θα κατορθώσετε, αρκεί να μην αφήνετε για την επομένη όλα όσα πρέπει να γίνουν σήμερα. Οποιαδήποτε εργασία αναλαμβάνετε θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Όσο κι αν κοπιάσετε, ο Κρόνος δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας φέρει, όλα όσα αξίζετε. Φυσικά στον χώρο της εργασίας δεν θα είναι λίγα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, ενώ οι αναποδιές θα σας αγχώνουν και θα σας κάνουν ιδιαίτερα ανασφαλείς. Επίσης μεγάλο είναι το ενδεχόμενο, λόγω προβλήματος κάποιου συναδέλφου σας, να αναλάβετε και την δική του εργασία. Σε μια τέτοια κατάσταση καλό είναι να μην αντιδράσετε αρνητικά, αλλά να οπλιστείτε με όσα αποθέματα ενέργειας έχετε, ώστε να αποδείξετε αυτό που στην πραγματικότητα είστε, ένα άτομο δηλαδή, σταθερό και γειωμένο.

Θα αισθάνεστε αρκετά παραγωγικοί και θα είστε σε θέση να οργανώνετε τα πάντα με την κάθε λεπτομέρεια. Επειδή όμως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, φροντίστε να εξασφαλίζετε χρόνο για τον εαυτό σας, αφού όπως είναι γνωστό, η κούραση και το άγχος, βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Έτσι είναι πολύ φυσικό να αισθάνεστε εξασθενημένοι, γι αυτό δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγεία σας. Φροντίστε να τρώτε υγειινά και να κοιμάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Επίσης τυχόν προβλήματα που σας ταλαιπώρησαν κατά το παρελθόν είναι πολύ πιθανό να κάνουν την επανεμφάνισή τους. Προβλήματα με την μέση, τα κόκκαλα, (αρθρίτιδες, τενοντίτιδες κτλ), καθώς και με τα δόντια, είναι τα συνηθέστερα που μπορεί να προκύψουν με την διέλευση αυτή.

Άλλα προβλήματα που μπορεί να φέρει ο Κρόνος, αφορούν τις δημόσιες υπηρεσίες ή το στρατιωτικό. Καθυστερήσεις, αναβολές και εμπόδια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να ταράζεται το νευρικό σας σύστημα βλέποντας τις δουλειές σας να μένουν στάσιμες. Όσοι δουλεύετε σε δημόσιες υπηρεσίες πιθανό να αντιμετωπίσετε ψυχρότητα μέσα στον χώρο της εργασίας από κάποιους συναδέλφους. Επίσης, ερωτικές σχέσεις με άτομα που εργάζεστε στον ίδιο χώρο, θα περάσουν κάποια κρίση, ενώ είναι πολύ εύκολο να εμπλακείτε σε δικαστικούς αγώνες εξαιτίας της εργασίας σας.

Δίδυμοι

Την τελευταία διετία, οι Δίδυμοι (όπως και τα υπόλοιπα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς), είχατε να αντιμετωπίσετε τον Κρόνο από την Παρθένο. Τα θέματα που κυρίως επηρέασε ήταν εκείνα που σχετίζονταν με την πατρική οικογένεια, το σπίτι αλλά και τα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Περνώντας στο ζώδιο του Ζυγού, θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε κατά πόσο βγήκατε κερδισμένοι ή χαμένοι, όλη την προηγούμενη περίοδο. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε κάποιους στόχους που είχατε θέσει κατά το παρελθόν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Παρόλα αυτά το πέρασμα του στον Ζυγό δεν είναι η καλύτερη δυνατή θέση για το ωροσκόπιο σας, αφού εμπλέκεται με τον άξονα δημιουργίας, αυτόν του 5ου/11ου. Ο Κρόνος στο 5ο ηλιακό σπίτι, βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και είναι λογικό, αν αναλογιστούμε πως ο 5ος οίκος είναι ο οίκος της χαράς και της δημιουργίας. Έτσι λοιπόν, θεωρείται, πως σε αυτό το σπίτι δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά κι αυτό επειδή οι χαρές της ζωής βάλλονται από ανασφάλειες και φοβίες. Το άτομο φοβάται να χαρεί και έχει την τάση να περιορίζει τον εαυτό του για να σώσει ότι μπορεί. Με δεδομένα τα παραπάνω, μπλοκάρεται κατά κάποιο τρόπο η ερωτική έκφραση και δημιουργούνται προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις και στα φλερτ, αποφεύγοντας να εκδηλώσει όχι μόνο την επιθυμία ερωτικής συνεύρεσης, αλλά και την εκδήλωση των συναισθημάτων του.

Οι σχέσεις με τα παιδιά γίνονται πιο δύσκολες και ο τρόπος που θα τα πλησιάζετε δεν θα είναι ο ενδεδειγμένος, αλλά αυτός του αυστηρού κριτή και δασκάλου, που πρέπει να τους μάθει τις έννοιες της πειθαρχίας και της υπευθυνότητας. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα περάσουν δοκιμασίες με τα παιδιά τους και θα υποχρεωθούν να γίνουν σκληρότεροι παριστάνοντας τον δεσμοφύλακα, στην προσπάθεια τους να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης. Όσοι από εσάς, περνούσατε το θέμα παιδί στα «ψιλά γράμματα», αυτήν την περίοδο θα δώσετε την πρέπουσα σημασία και την σοβαρότητα που αρμόζει στην λεγόμενη «προέκταση του εαυτού σας». Ως γνωστό ο Κρόνος φέρνει καθυστερήσεις, εμπόδια και αναβολές σε κάποια σχέδιά μας, γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν πως με ένα Κρόνο στον 5ο δεν αποκτάμε εύκολα παιδιά.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοιους είδους εμπόδια, όμως όχι μόνο δεν αποκλείεται η γέννηση ενός παιδιού, αλλά αντιθέτως έχει παρατηρηθεί πως πολλοί έχουν αποκτήσει παιδιά, έχοντας αυτή την διέλευση. Η έννοια του Κρόνου σε αυτή την περίπτωση δείχνει τις νέες ευθύνες και υποχρεώσεις και είναι πιθανή μια εγκυμοσύνη που θα σας περιορίσει αρκετά, είτε επειδή θα σας γεμίσει με φοβίες είτε επειδή δεν θα μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας όπως θα θέλατε. Όσοι από εσάς ασχολείστε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε οτιδήποτε κάνετε θα είστε πειθαρχημένοι και θα έχετε δομή και σύστημα, ενώ οι στόχοι σας θα γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Πιθανά προβλήματα θα δημιουργηθούν και στον φιλικό σας περίγυρο, και δεν αποκλείεται να απομακρυνθείτε από φίλους που δεν σας ταιριάζουν.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι δεν θα λέγαμε ότι θα περάσετε την καλύτερη περίοδο της ζωής σας. Από την μια έχετε τον Πλούτωνα να σας «βομβαρδίζει» και από την άλλη θα έχετε τον Κρόνο να απαιτεί να ωριμάσετε, είτε το θέλετε είτε όχι. Η έλευση του Κρόνου από το 4ο ηλιακό σας σπίτι θα τονίσει τα θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, τους γονείς, την ακίνητη περιουσία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ανεπηρέαστος δεν θα μείνει ούτε ο χώρος της επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης. Ο άξονας 4ου /10ου συγκροτεί τον άξονα οικογένειας- καριέρας,-πεπρωμένου και μαζί με τον άξονα 1ου /7ου θεωρούνται οι βασικότεροι παράγοντες σε ένα χάρτη. Ο Κρόνος, στο 4ο ηλιακό σπίτι βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Είναι μια πολύ δύσκολη θέση και θέτει σε δοκιμασία την σχέση σας με τους γονείς.
Ενδέχεται να φέρει προβλήματα στους ίδιους του γονείς, επηρεάζοντας αρνητικά, αφενός την ψυχολογία σας και αφετέρου προσθέτοντας ευθύνες και υποχρεώσεις που μέχρι σήμερα πιθανόν να μην είχατε। Όσοι είστε γονείς και τα παιδιά σας έχουν από διέλευση τον Κρόνο στο 4ο σπίτι, καλό είναι να χαλαρώσετε λίγο «τα λουριά» γιατί όχι μόνο, θα εισπράξουν την αυστηρή και ψυχρή συμπεριφορά σας, αλλά μέσα από δύσκολες καταστάσεις, θα υποχρεωθούν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τα αθώα και ανέμελα παιδικά τους χρόνια. Έχει παρατηρηθεί πως σε μια διέλευση σαν και αυτή πολλά παιδιά βίωσαν το διαζύγιο των γονιών τους και ένιωσαν μόνα και εγκαταλελειμμένα. Σε μεγαλύτερα παιδιά αυτό που ενδέχεται να φέρει, είναι η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, είτε λόγω σπουδών είτε γιατί αποφάσισαν πως είναι αρκετά υπεύθυνα ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής μόνα τους, χωρίς την συνεχή προστασία και επιτήρηση των γονιών τους.

Γενικά θα είναι ένα διάστημα που θα επιθυμείτε την απομόνωση ή θα προτιμάτε την παρέα λίγων και εκλεκτών. Όσοι έχετε προγραμματίσει την αγορά νέας κατοικίας ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σ’ αυτή την αγορά, ενώ όσοι χτίζετε νέα κατοικία θα νιώθετε την ίδια κούραση σαν να το χτίζατε με τα δικά σας χέρια. Έτσι, για δυο χρόνια τουλάχιστον, το βάρος των ευθυνών θα σας μελαγχολεί έστω και αν το αποτέλεσμα όλης αυτής της κούρασης θα είναι να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Στις οικογενειακές – ιδιωτικές επιχειρήσεις αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις γιατί ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας, όχι μόνο χρημάτων, αλλά και των τίτλων σας. Στον χώρο της κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες. Θα θέλετε να καθιερωθείτε στον χώρο τον εργασιακό ενώ τα προβλήματα που θα συναντήσετε θα προέχονται κυρίως από τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στην οικογένειά σας.

Κάποιο μέλος της οικογένειάς σας πιθανόν να μην εγκρίνει κάποια επιλογή σας που αφορά την καριέρα σας. Οι αντιρρήσεις και η σκληρή του κριτική ενδέχεται να σας παγώσει συναισθηματικά, να μπλοκάρει ως ένα βαθμό την εξέλιξή σας ή ακόμη και να σας αποκόψει τελείως από αυτό που πραγματικά επιθυμείτε για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Φροντίστε να δώσετε στους άλλους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για εσάς και πόσο σοβαρά έχετε λάβει υπόψη σας και τις δυσκολίες της δουλειάς αλλά και τις αντιρρήσεις που προβάλλουν. Με αρωγό τα λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα πείσετε την οικογένειά σας πως πράττετε το σωστό. Αποφύγετε να κλειστείτε στον εαυτό σας, γιατί με την εσωστρέφεια το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να γεμίσετε με τύψεις και ενοχές. Ένα άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι προβλήματα που σχετίζονται με την πατρίδα σας, ίσως για παράδειγμα να χρειαστεί να μεταβείτε σε άλλη χώρα ή αν βρίσκεστε σε ξένη χώρα να μην είναι εύκολος ο επαναπατρισμός σας.

Λέων

Για σας τους Λέοντες, τους ματαιόδοξους του ζωδιακού, η έλευση του Κρόνου στον Ζυγό θα πλήξει τον άξονα 3ου / 9ου. Πρόκειται για μια διετία που θα περιοριστεί αρκετά η επικοινωνία σας, κάτι όχι απαραίτητα αρνητικό, αφού συγχρόνως προσδίδει βάθος στη σκέψη σας, κάνοντάς σας περισσότερο ορθολογιστές και σας οπλίζει με την απαραίτητη αντικειμενικότητα και πρακτικότητα. Βέβαια, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνεστε αυστηροί στην κριτική σας, δογματικοί και άκαμπτοι, παρόλα αυτά, όταν δεν είστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό που θέλετε να πείτε, θα επιλέγετε τη σιωπή. Αποφύγετε να κλειστείτε στον εαυτό σας, φοβούμενοι τον κίνδυνο του λάθους, αφού μπορεί εύκολα να γίνει τροχοπέδη στην επικοινωνία με τους γύρω σας. Επίσης, οι αρνητικές σκέψεις, που μόνο απαισιοδοξία προκαλούν, καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Όσοι ξεκινήσετε μαθήματα ή σεμινάρια θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες, που θα σχετίζονται από το πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας μέχρι και την αναβολή των μαθημάτων. Θα είστε αρκετά συνεπείς στα μαθήματα σας, ενώ αν σκοπεύετε να γράψετε κάποιο βιβλίο αυτή είναι μια πολύ ευνοϊκή περίοδος, αφενός επειδή ο λόγος σας θα είναι συγκροτημένος και κατάλληλα δομημένος, αφετέρου δε, επειδή θα έχετε πειθαρχία και υπομονή, προϋποθέσεις απαραίτητες για συγγραφή. Όσοι έχετε παιδιά με αυτή την διέλευση προσπαθήστε να μην είστε πολύ αυστηροί μαζί τους γιατί είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν μαθησιακές δυσκολίες, αφού οτιδήποτε θα πρέπει να μάθουν φαντάζει περιοριστικό και δύσκολο. Τυχόν μετακινήσεις και προγραμματισμένες εκδρομές, εύκολα θα ματαιώνονται ή θα πραγματοποιούνται με πολύ κόπο από μέρους σας.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το γεγονός των μετακινήσεων, όπως πολλοί πιστεύουν. Όλο αυτό το διάστημα, φροντίστε τα ταξίδια σας να είναι προγραμματισμένα με κάθε λεπτομέρεια. Ταξίδια στο εξωτερικό πιθανόν να αναβληθούν λόγω υποχρεώσεων, ενώ όσοι ασχολείστε με το εμπόριο και τις εισαγωγές- εξαγωγές θα έρθετε αντιμέτωποι με προβλήματα που ενδεχομένως θα οφείλονται σε κάποιες εκκρεμότητες από το παρελθόν. Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με τον νόμο προσπαθήστε να έρθετε σε συμβιβασμό, αν και οι αναβολές και καθυστερήσεις δεν θα λείψουν ούτε από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις σχέσεις με τα αδέρφια, τους συγγενείς και το άμεσο περιβάλλον σας, γενικότερα.

Προβλήματα και δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουν τα αδέρφια σας, θα σας χαλάσουν την διάθεση, επιφορτίζοντάς σας με επιπλέον ευθύνες από αυτές που ήδη έχετε και το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στη μεταξύ σας σχέση, είναι μεγάλο. Επιδιώξτε τον διάλογο προκειμένου να εξομαλυνθούν οι αντιθέσεις και αποφύγετε να «υιοθετήσετε» το σκληρό και απόμακρο πρόσωπο του Κρόνου. Όσοι σκοπεύετε να κάνετε κάποια συνεργασία με τα αδέρφια ή τους συγγενείς σας, θα πρέπει να είστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, ενώ συμβόλαια και υπογραφές θα παρουσιάζουν αρκετές καθυστερήσεις.

Παρθένος

Με τον Κρόνο στον Ζυγό, να πιάνει τον άξονα των οικονομικών σας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα ασχοληθείτε με τα χρήματα, την συναισθηματική σας κάλυψη και το σύστημα αξιών σας. Η πρακτικότητα του ζωδίου σας και ο αυτοέλεγχος του Κρόνου θα σας κάνει μάλλον φιλοχρήματους, όχι τόσο από ματαιοδοξία ή επίδειξη των υλικών σας αγαθών, όσο από έλλειψη χρημάτων και ανασφάλεια. Η έλλειψη χρημάτων σίγουρα είναι ένας λόγος για να αρχίσετε να κάνετε οικονομία, όμως όπως προφανώς γνωρίζετε, τα χρήματα δεν είναι μόνο για να μεγαλώνουν οι καταθέσεις μας στην τράπεζα, γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε τόσο την χρηματική όσο και τη συναισθηματική τσιγκουνιά . Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θέλετε να ξοδεύετε θα είναι για την κάλυψη των αναγκών σας και τις υποχρεώσεις που τυχόν θα έχετε.

Γεγονός είναι πως όταν ο Κρόνος βρεθεί στο 2ο σπίτι, στερεί από τον άνθρωπο τα υλικά αγαθά και είναι λογικό να νιώθετε ανασφαλείς, ακόμη και εξαρτημένοι. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της οικονομίας, να την καλλιεργήσουν και να συνειδητοποιήσουν πως η άσκοπη σπατάλη δεν ωφελεί κανέναν, αντιθέτως φέρνει το ίδιο το άτομο και τους δικούς του στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ομολογουμένως θα είναι μια περίοδος που θα εργάζεστε σκληρά για να αποκτήσετε όλα όσα επιθυμείτε και θα είστε αρκετά καλοί στην οικονομική διαχείριση. Αν το επάγγελμά σας σχετίζεται με τα οικονομικά, τις επενδύσεις, ή κάποιον άλλο παρεμφερή τομέα, θα είστε αρκετά παραγωγικοί, ενώ όσοι από εσάς διαχειρίζεστε τα οικονομικά άλλων, δεν αποκλείεται να τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν ολόκληρη περιουσία.

Προβλήματα οικονομικής φύσης, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν στον σύζυγο ή σε κάποιον συνεργάτη σας, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο και την δική σας τσέπη, ενώ μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με τα κληρονομικά σας. Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για επίλυση των κληρονομικών σας υποθέσεων, παρόλο που θα νιώθετε έτοιμοι να τις διεκπεραιώσετε. Ο λόγος θα είναι σημαντικές καθυστερήσεις που θα προκύψουν σε τέτοιου είδους ζητήματα, κάνοντας τις διαδικασίες οδυνηρές και μακροχρόνιες. Από την άλλη, θα είναι καλή περίοδος για επανεξέταση των αξιών σας γιατί θα είστε σε θέση να ανακαλύψετε τι αξίζει στην ζωή σας και τι όχι. Γι’ αυτό λοιπόν, αν αυτή την διαδικασία δεν την έχετε στο πρόγραμμά σας καλό είναι να την εντάξετε.

Αποφύγετε όσο μπορείτε τον υπερβολικό συντηρητισμό και την άκαμπτη, δογματική τάση που «χαρίζει» ο Κρόνος. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει ή δεν αξίζει για σας δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι για τον «κάλαθο των αχρήστων». Απλώς δεν σας ταιριάζει. Φροντίστε να μην είστε σκληροί ή αυστηροί με τον εαυτό σας, γιατί ο Κρόνος δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την αυτοπεποίθησή σας, αφού «αρέσκεται» να σας γεμίζει με τύψεις, ενοχές, ανασφάλειες και τάσεις μελαγχολίας.

Ζυγός

Οι άμεσα επηρεαζόμενοι από τον Κρόνο। Ο Κρόνος έρχεται στο δικό σας ζώδιο στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου του 2012 με ένα διάλειμμα - το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2010- που θα γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο της Παρθένου, για να τους «υπενθυμίσει» ότι μπορεί να έφυγε, αλλά δεν απομακρύνθηκε πολύ…. Αρκετά μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στο ζώδιο σας, που είναι και το ζώδιο της έξαρσής του. Η διέλευσή του αυτή θα επηρεάσει τον άξονα 1ου /7ου, τις σχέσεις σας δηλαδή, και εκείνοι που θα αντικρύσουν πρώτοι το σκληρό πρόσωπο του Κρόνου θα είναι οι γεννημένοι των πρώτων ημερών και όλοι όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού.

Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στο ζώδιό σας, θα σχηματίσει δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, δημιουργώντας «βαριές» και δύσκολες καταστάσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό όλης αυτής της περιόδου θα είναι η αυτοελεγχόμενη και περιορισμένη έκφρασης της προσωπικότητάς σας. Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα δεν θα σας αφήνουν να εκφραστείτε όπως ακριβώς θα θέλατε. Όλη αυτή η διαδικασία θα σας εξασθενήσει σωματικά και ψυχικά, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι σηκώνεται το δικό σας σταυρό μαρτυρίου. Επιπόλαιες συμπεριφορές ή επαναστατικές τάσεις δεν περιλαμβάνονται «στην ημερήσια διάταξη», έτσι ή θα αποφασίσετε από μόνοι σας να σοβαρευτείτε ή θα σας το επιβάλλει ο Κρόνος με τον τρόπο του. Ένα τρόπο δύσκολο και επώδυνο. Οι σχέσεις σας θα δοκιμαστούν και δεν θα είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο γάμο τους.

Τα συνηθέστερα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν είναι με τον σύζυγο ή τον συνεργάτη και την ψυχρή και αυστηρή συμπεριφορά τους, η οποία μπορεί να προέρχεται ακόμη και από κάποιο πρόβλημα υγείας των ίδιων ή και δικό σας, ενώ προβλήματα και δοκιμασίες θα αντιμετωπίσετε και με τον πατέρα και γενικότερα με άτομα κύρους και εξουσίας. Θα νιώθετε ιδιαίτερα καταβεβλημένοι και η απαισιόδοξη σκέψη θα κάνει ολοένα και μεγαλύτερες τις περιόδους κατάθλιψης και μελαγχολίας. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές γυναίκες, βιώνοντας αυτή τη διέλευση και λόγω εγκυμοσύνης περιόρισαν τις επαφές τους ενώ γυναίκες που τεκνοποίησαν, πέρασαν δύσκολη λοχεία, μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, αφού η γυναικεία υπόστασή τους περνά σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας προτεραιότητα στη μητρότητα.

Όπως κι αν έχει, δεν θα δίνετε την απαραίτητη προσοχή στον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να μην εκτιμάτε όλα αυτά που είστε. Φοβίες, ανασφάλειες για την εξωτερική σας εμφάνιση και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα σας κατακλύζουν και θα βγάζετε προς τα έξω ψυχρότητα και κόμπλεξ που πιθανότατα άλλη εποχή να μην υπήρχαν. Τα θετικά αυτής της περιόδου, θα είναι η προσωπική σας ωρίμανση μέσα από τις δοκιμασίες, η υπευθυνότητα η οποία θα επιδείξετε και η σοβαρή εικόνα που θα παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα στους άλλους να σας εμπιστευτούν και να βασιστούν πάνω σας. Θα είστε ιδιαίτερα συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και θα εργάζεστε σκληρά για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε απ’ αυτή τη διέλευση θα φανούν αργότερα και να θυμάστε πως οι ερωτικές σχέσεις-συνεργασίες που τελείωσαν ήταν σχέσεις που δεν άρμοζαν και άξιζαν για σας, στους εκπροσώπους δηλαδή της αρμονικής και δίκαιης Αφροδίτης.

Σκορπιός

Η διέλευση του Κρόνου στο 12ο ηλιακό σπίτι είναι, θα έλεγα, μια δύσκολη περίπτωση. Ο 12ος οίκος είναι το σπίτι που σχετίζεται με τα απωθημένα που είναι πολύ βαθιά κρυμμένα μέσα στο υποσυνείδητο μας. Είναι το τελευταίο σπίτι του ζωδιακού και δηλώνει το κλείσιμο ενός κύκλου, και το άνοιγμα ενός νέου που ξεκινά με το 1ο σπίτι. Δείχνει πολύ εσωστρέφεια και συχνά μυστικές και παράνομες καταστάσεις, ενώ είναι το σπίτι που συνδέεται άμεσα με την συμπαντική αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας. Όταν, λοιπόν, ο Κρόνος βρίσκεται εκεί, έρχεται σε σύγκρουση η πνευματικότητα με την πρακτικότητα. Τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τον πλανήτη αυτόν με το συγκεκριμένο οίκο είναι δυστυχώς, οι φοβίες, οι ανασφάλειες και οι τάσεις περιορισμού και μοναξιάς. Στοιχεία που δεν είναι καθόλου ξένα σε εσάς τους Σκορπιούς.

Όπως είναι λογικό τα στοιχεία αυτά θα τονιστούν ενώ η ψυχολογική σας κατάσταση θα επιβαρυνθεί. Συχνά θα νιώθετε ενοχές για πράγματα που έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει και δεν το έχετε κάνει. Αν το επάγγελμα σας σχετίζεται με κλειστούς χώρους, θάλασσα ή φάρμακα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και δοκιμασίες, ενώ όσοι έχετε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, καλό είναι να επανεξετάσετε αν πρέπει να παραμείνετε στον χώρο της παρανομίας ή να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν μια κοινωνία. Οι εχθροί που θα αποκτήσετε αυτή την περίοδο, θα είναι άτομα με κύρος και η έχθρα μεταξύ σας θα έχει διάρκεια. Εμπλοκές με τον νόμο είναι σκόπιμο να αποφευχθούν, καθόσον, όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο της δικαιοσύνης, θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στα θέματα αυτά.

Για όσους ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά θα είναι μια περίοδος όπου θα νιώθουν την έμπνευση και την φαντασία τους περιορισμένη και θα αισθάνονται πως δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν ή να προσφέρουν. Πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί, όπως επίσης και το αντίθετο, δηλ. με πειθαρχία αλλά και σοβαρή αντιμετώπιση των όσων έχετε να κάνετε να πετύχετε, με κόπο εννοείται, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε να γράψετε ένα βιβλίο, θα έχετε και την υπομονή να «στρωθείτε» αλλά και την συγκέντρωση που απαιτεί η συγγραφή του. Σε θέματα υγείας, η προσοχή σας θα πρέπει να στραφεί σε ασθένειες του ανοσοποιητικού, ψυχικές διαταραχές, μολύνσεις και αλλεργίες από φάρμακα η τσιμπίματα και τέλος αν είστε εθισμένοι στο ποσό ή σε άλλες χημικές ουσίες, τώρα είναι μια καλή εποχή για αποτοξίνωση.

Αν και θα προσφέρεται τη βοήθειά σας, - κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα- , συχνά θα το κάνετε έχοντας την αίσθηση της «υποχρέωσης» και όχι εκείνη της ανιδιοτελούς αγάπης που επιτάσσει ο Ποσειδώνας και το 12ο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά οι άλλοι θα βρουν στο πρόσωπο σας το στήριγμα που χρειάζονται. Όσο, λοιπόν, ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 12ο οίκο σας, είναι μια σημαντική περίοδος που θα σας βοηθήσει να κάνετε μια βαθιά ενδοσκόπηση, αποκτώντας αυτογνωσία, έτσι ώστε, αντικειμενικά πλέον, να εκτιμήσετε πρώτα τον εαυτό σας και στη συνέχεια τους άλλους. Επίσης, πολλοί από εσάς, ενδέχεται να ασχοληθείτε σοβαρά με θέματα που αφορούν τη θρησκεία, την μεταφυσική, την τέχνη και γενικότερα την καλλιτεχνία.

Τοξότης

Είστε από εκείνους που κατά την διάρκεια της παραμονής του Κρόνου στην Παρθένο, επηρεαστήκατε δυσμενώς στον τομέα της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης. Όσοι από εσάς υπομείνατε με καρτερικότητα τις δοκιμασίες που φέρνει ο κριτής του ζωδιακού τώρα θα είστε σε θέση να υλοποιήσετε αρκετούς από τους στόχους σας. Σ’ αυτό, θα σας βοηθήσει το πέρασμα του στον Ζυγό στο 11ο ηλιακό σας σπίτι. Το σπίτι, που μέσα σε ένα χάρτη δείχνει τις φιλίες μας, τους στόχους και τις προσδοκίες που θέτουμε στην ζωή μας καθώς και ό,τι σχετίζεται με συλλόγους, σωματεία και κοινωνικές ομάδες. Σαν παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, αυτομάτως βρίσκεται σε κυριαρχία, όχι μόνο από ζώδιο αλλά και από οίκο.

Η άποψη μου είναι, πως είναι ένας πολύς καλός συνδυασμός για εκείνους που δούλεψαν μεθοδικά και υπεύθυνα, όχι επειδή θα ξεκουραστούν αυτή την τριετία αλλά επειδή θα καταφέρουν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα από σκληρή δουλειά. Έτσι λοιπόν, οι στόχοι σας θα είναι πολύ συγκεκριμένοι, θα γνωρίζετε επακριβώς τα θέλω σας και τον τρόπο για να τα πετύχετε. Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Δεν θα είναι λίγα τα εμπόδια που θα συναντήσετε όμως πιστεύοντας στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας και θέτοντας υψηλούς στόχους, να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Οι όποιες καθυστερήσεις προκύψουν δεν θα είναι, πάρα μόνο καθυστερήσεις και τίποτα περισσότερο.

Κάποιες επιπρόσθετες υποχρεώσεις σε σχέση με τους φίλους δεν θα λείψουν, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρυμμένο πρόγραμμά σας, ενώ κάνοντας «χρήση» της αντικειμενικότητας που διαθέτετε θα μπείτε στην διαδικασία να διακόψετε φιλίες, οι οποίες δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να σας προσφέρουν, κρατώντας στη ζωή σας λίγους και καλούς, κυρίως ανθρώπους, που η φιλία ή η συνεργασία τους σας παρέχει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που αποζητάτε. Όσοι είστε μέλη κάποιου σωματείου, συλλόγου, πολιτικής παράταξης κτλ. πιθανόν να αναλάβετε υποχρεώσεις που δεν είχατε ως τώρα, στις οποίες θα ανταπεξέρθετε μετά από πολύ κόπο.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων σας, ενδέχεται να διαδραματίσει κάποιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας ή κάποιο άτομο κύρους και εξουσίας. Γενικότερα, θα είναι μία περίοδος όπου θα περιοριστούν οι πολλές διασκεδάσεις και τα ανούσια ή επιπόλαια φλερτ, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχετε την αίσθηση ότι χάνετε αρκετές από τις χαρές της ζωής. Κάποιες δυσκολίες σε σχέση με τα παιδιά σας, θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη προς τους στόχους, χαλώντας τη διάθεση σας και προσδίδοντάς σας μια εικόνα περισσότερο αυστηρή και απρόσιτη. Προσπαθήστε να εξισσοροπήσετε τις αντίθετες – διαφορετικές ανάγκες του γονέα και του φιλόδοξου οραματιστή και τότε θα έχετε πετύχει κατά το ήμισυ. Οτιδήποτε καινούριο ή διαφορετικό θα το αντιμετωπίζετε με σκεπτικισμό και συγχρόνως θα του δίνετε την πρέπουσα σημασία.

Μία δύσκολη τριετία θα είναι αυτή που έρχεται, για εσάς τους Αιγόκερους, με τον Κρόνο στο ασύμβατο για εσάς, ζώδιο του Ζυγού. Ήδη από πέρυσι, έχοντας τον Πλούτωνα στο δικό σας ζώδιο, έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή πολλών από εσάς, με δύσκολο και επώδυνο, ενδεχομένως, τρόπο. Με την έλευση του Κρόνου στη θέση αυτή, γεγονός είναι ότι θα δυσκολέψουν και άλλο τα πράγματα, ειδικά για τους γεννημένους των πρώτων ημερών. Η πρώτη όψη που θα κάνει ο Κρόνος, με την είσοδο του στον Ζυγό, θα είναι ένα τετράγωνο με τον βασιλιά του Κάτω Κόσμου, τον Πλούτωνα. Η ερμηνεία αυτής της όψης έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο, να συμπληρώσω μόνο, ότι σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο είναι μια μία όψη που φέρνει κατάλυση εξουσιών.

Σ’ εσάς αγγίζει τον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με την καριέρα, την φήμη και την κοινωνική σας προβολή, ενώ έμμεσα επηρεάζει το σπίτι και την οικογένεια. Έτσι, προβλήματα, εμπόδια και «μαχαιρώματα» από συναδέλφους θα σας απασχολήσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πιθανότατα, να δείτε τις ευθύνες στην εργασία σας να αυξάνονται. Όσο περισσότερο θα αυξάνονται άλλο τόσο εσείς, θα πεισμώνετε. Η υπερβολική φιλοδοξία που θα επιδεικνύετε θα είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Θα νιώθετε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρετε όλα όσα σας αξίζουν και πράγματι για όσους είχαν προετοιμάσει το έδαφος από το παρελθόν, θα είναι η περίοδος, (ειδικά αν συνηγορεί και ο γενέθλιος χάρτης σας), που θα ανεβείτε ψηλά στην ιεραρχία.

Αν, αντιθέτως, είστε από εκείνους που χειρίστηκαν τα επαγγελματικά τους με επιπολαιότητα, τότε ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Σ΄ αυτό θα συμβάλλει και ο Πλούτωνας από το 1ο ηλιακό σας σπίτι, μιας και οι δύο μαζί έχουν έρθει για να «πετάξουν» από την ζωή σας οτιδήποτε φθαρμένο ή σάπιο υπάρχει. Στα μάτια των συναδέλφων σας, θα φαίνεστε περισσότερο σκληροί και άκαμπτοι, ειδικά αν έχετε υφισταμένους, μέσα στον χώρο της εργασίας. Αν πάλι είστε σε υπαλληλική θέση ακονίστε τα μαχαίρια σας και ας νικήσει ο δυνατότερος. Πολλές συνεργασίες θα κλονιστούν και θα επιβιώσουν μόνο αυτές που έχουν σταθερές βάσεις.

Λογικό είναι, απ’ όλη αυτή την διαδικασία να επηρεαστεί η οικογένεια σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι ευθύνες στον χώρο της εργασίας θα σας κάνουν απόμακρους απέναντί τους, είτε λόγω της συχνής απουσίας σας από την οικογενειακή εστία, είτε λόγω της κούρασης και κατάπτωσης που θα νοιώθετε. Προσπαθήστε να μην είστε αυστηροί ή ψυχροί μαζί τους και επιδιώξτε την χαλάρωση και την συναισθηματική ασφάλεια που προσφέρει ο χώρος της οικογένειας. Ο κύριος σκοπός του Κρόνου είναι να δοκιμαστείτε και να διαπιστώσετε αν και κατά πόσον μπορείτε να ωριμάσετε μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις. Αν καταφέρετε να αντέξετε όλη αυτή την περίοδο να ξέρετε πως πλέον θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πάντα με μεγάλη αξιοπρέπεια, κάτι που αποτελεί σπάνια αρετή στις ημέρες μας.

Υδροχόος

Η είσοδος του Κρόνου στον φιλικό, για εσάς, Ζυγό, θα επηρεάσει, τον τομέα της επικοινωνίας, των ταξιδιών, της ανώτερης μόρφωσης και της φιλοσοφίας. Θα πιάσει το 9ο ηλιακό σας σπίτι και ενδέχεται να φέρει αρκετές καθυστερήσεις σε θέματα σπουδών. Όσοι από εσάς σκοπεύετε να μεταβείτε στο εξωτερικό, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα που θα αφορούν από την μετακίνησή σας έως και τον τρόπο ζωής, τον οποίον θα κληθείτε να αλλάξετε, με την προσαρμογή σας στα ήθη και έθιμα της χώρας που θα επιλέξετε. Δύσκολη λοιπόν η μετάβαση και ακόμη πιο δύσκολη η προσαρμογή. Όσο για την άποψη που επικρατεί ότι με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση, δεν πηγαίνουμε για σπουδές ή δεν παίρνουμε πτυχίο, να επισημάνω, ότι δεν ισχύει και η δυσκολία έγκειται στον τρόπο που γίνονται αυτά.

Δυσκολίες, επίσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην κατανόηση των μαθημάτων, ή να έχετε αυστηρούς καθηγητές, ανασφάλεια για το πόσο καλά μάθατε το μάθημα, αναβολές μαθημάτων ή καθυστερήσεις στα μέσα μετακίνησης, με αποτέλεσμα να φτάνετε αργοπορημένοι στα μαθήματά σας. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να δείξετε καρτερικότητα, μεθοδικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όσοι ασχολούνται με νομικά θέματα θα βλέπουν την δουλειά τους να εξελίσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ όσοι βρίσκονται εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν την υπομονή τους, λόγων των συνεχών αναβολών. Εσείς που δ δεν σχετίζεστε με τέτοιου είδους θέματα, καλό είναι να αποφύγετε να εμπλακείτε με τον νόμο, γιατί το πιθανότερο είναι να εμπλακείτε σε κάτι επώδυνο και μακροχρόνιο.

Όπως είναι γνωστό, στην Αστρολογία λειτουργούν όλα αξονικά, δηλαδή, οτιδήποτε επηρεάζει έναν οίκο, αυτομάτως επηρεάζει και τον απέναντι. Στην δική σας περίπτωση ο απέναντι οίκος είναι ο 3ος οίκος, γεγονός που εντείνει όλα τα παραπάνω σε σχέση με μαθήματα, μετακινήσεις, κ.λ.π., αλλά κυρίως αυτό που επηρεάζεται είναι και η σχέση με τα αδέρφια, ξαδέρφια, κοντινούς συγγενείς. Με γνώμονα αυτό, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα στην μεταξύ σας σχέση. Αν όχι μεταξύ σας, ίσως οι ίδιοι αντιμετωπίσουν προβλήματα και κατ’ επέκταση τα μεταφέρουν σε εσάς. Η αλήθεια είναι πως με οτιδήποτε κι αν σας «φορτώσουν» εσείς θα σταθείτε βράχοι στο πλάι τους.

Σε πνευματικό - θρησκευτικό επίπεδο ο Κρόνος δίνει μια πιο ρεαλιστική διάσταση. Πιθανόν αυτή την περίοδο να θελήσετε να ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τις έννοιες αυτές αλλά και με το κατά πόσον υπάρχουν απτές αποδείξεις στα θέματα αυτά. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι δικοί σας πνευματικοί ορίζοντες θα είναι περιορισμένοι, όχι λόγω έλλειψης ευφυΐας που σας εμποδίζει να καταλάβετε την ουσία τους, αλλά επειδή είστε αρκετά σκεπτικιστές και αμφισβητίες. Θα χρειάζεστε «αποδείξεις» για όλα, κάτι που στην σφαίρα της πνευματικότητας δεν είναι συνήθως εφικτό, παρόλο που ως Υδροχόοι είστε ανοιχτόμυαλοι και πρωτοποριακοί. Σκεφτείτε, λοιπόν, το εξής απλό: Πολλά πράγματα δεν έχουν υλική υπόσταση, αλλά παρόλα αυτά τα δεχόμαστε. Εν κατακλείδι, δεχτείτε κάποια πράγματα ως δεδομένα και μην γίνεστε υπερβολικά δύσπιστοι.

Ιχθείς

Το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού θα επηρεάσει τον άξονα 2ου- 8ου, μιας και η διέλευση του θα γίνει στο 8ο ηλιακό σας σπίτι. Το 8ο σπίτι σχετίζεται με τα οικονομικά τρίτων προσώπων, είτε αυτά είναι του συζύγου, είτε του συνεργάτη. Οποιαδήποτε συνδιαλλαγή, με τράπεζες (για δάνεια, επενδύσεις κτλ.), χρηματιστήριο, εφορία, συμβολαιογραφεία, βρίσκεται στην δικαιοδοσία του 8ου οίκου. Έτσι δεν αποκλείεται σε αυτά τα θέματα να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα, προερχόμενα κυρίως από καθυστερήσεις και αναβολές. Όσοι από εσάς μπείτε στην διαδικασία δανείου να γνωρίζετε πως η αποπληρωμή του θα πάρει αρκετό χρόνο. Τυχόν κληρονομιές που περιμένετε να διευθετηθούν θα καθυστερήσουν, ενώ στις επενδύσεις σας θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οικονομικά προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν μέσα στον γάμο σας, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύντροφος-σύζυγος ή επειδή απλώς θα αποφασίσει πως τα χρήματα που εισφέρει είναι υπεραρκετά, με αποτέλεσμα να μειώσει τη συνεισφορά του μάσα στο σπίτι. Αυτό θα είναι κάτι, που συγχρόνως θα δημιουργήσει προβλήματα στην έκφραση της σεξουαλικότητας σας, με αποτέλεσμα οι επαφές να ελαχιστοποιηθούν. Γενικά ο Κρόνος μέσα στον 8ο δεν είναι καλό σημάδι για την σεξουαλικότητα, αφού δείχνει ψυχρότητα ψυχική και σωματική. Πολλές φορές η αποστασιοποίηση από την ερωτική ζωή σχετίζεται με πρόβλημα στην γενετήσια περιοχή, ενώ έχει παρατηρηθεί πως πολλές ς γυναίκες με αυτήν την διέλευση μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Κάποιοι από εσάς ενδέχεται να αποφασίσετε ή να υποχρεωθείτε εκ των πραγμάτων, να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, για κάποιο πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπωρεί από παλιά. Η άσχημη ψυχολογία που πιθανόν να προκύψει, θα σας δώσει την ώθηση να επανεξετάσετε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά κυρίως θα σας δώσει την ευκαιρία για ενδοσκόπηση και ψυχανάλυση. Η υπερβολική ανασφάλεια, που θα είναι απόρροια κυρίως της οικονομικής ανασφάλειας, θα είναι η αιτία πολλών προβλημάτων γι αυτό χρησιμοποιήστε την λογική σας για να εκτιμήσετε σωστά το λόγια τον οποίο βρίσκεστε σε αυτήν την θέση. Όταν ανακαλύψετε την ρίζα των προβλημάτων σας θα έχετε δώσει την λύση κατά το ήμισυ.

Πολλοί από εσάς θα θελήσετε να ασχοληθείτε σοβαρά με την μεταφυσική και οτιδήποτε αποκρυφιστικό, ενώ θα σας απασχολήσει έντονα οτιδήποτε σχετίζεται με την ζωή και τον θάνατο. Από την άλλη πλευρά δεν θα είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα βάλουν τέλος σε κάποιες φοβίες τους, αρκεί ο λόγος που θα το κάνουν να είναι επειδή πραγματικά τις έχουν ξεπεράσει και όχι επειδή απλώς τις αφήνουν λίγο παραπέρα, για να συνεχίσουν την ζωή τους. Στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα υγείας ανατρέξτε σε κληρονομικές παθήσεις και δώστε την πρέπουσα σημασία. Σκοπός του Κρόνου από όπου περνά είναι, να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα μηνύματα του, ώστε με την απομάκρυνση του να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει στην ζωή μας και τι όχι.

Tίνα Ζαχαριάδου

Αναδημοσίευση

7 σχόλια:

Φεγγαρολουστη είπε...

Φανταζομε πρεπει να διαβαζουμε και την προβλεψη του ωροσκοπου μας ή δεν ισχυει αυτο στην συγκεκριμμενη περιπτωση εδω;

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Καλησπέρα γλυκιά μου!

Ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση.
Καλή ανάγνωση!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ. Ζαχαριάδου! Θέλω να ρωτήσω στην περίπτωση που εμπεριέχεται κάποιο ζώδιο τι γίνεται;; Π.χ. Ωροσκόπος Τοξότης στο τρίτο δεκαήμερο και εμπεριέχεται όλος ο Αιγοκερος στον 1ο οίκο και ο δεύτερος ξεκινάει από το Υδροχόο! Διαβάζουμε λίγο τόξότη λίγο και από τον Αιγόκερο;; Γενικά όταν εμπεριέχεται ένα ζώδιο θέλω να μάθω πως επιδρά όλο αυτό!
ευχαριστώ

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Καλησπέρα, σημασία έχει η ακμή του οίκου, απ' την στιγμή που η ακμή είναι στον Τοξότη θα διαβάσεις για τον Τοξότη. Όταν έχουμε εμπεριεχόμενο ζώδιο αναστέλλονται/μπλοκάρονται οι ιδιότητες του ζωδίου/οίκου χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποια στιγμή δεν θα βγουν στην επιφάνεια. Στην δική σου την περίπτωση μπλοκάρονται αν το θέλεις οι ιδιότητες του Αιγόκερω, εκφράζεσαι περισσότερο Τοξοτίσια ενώ έχεις πολλά στοιχεία Αιγοκερίσια.Για κυβερνήτη 1ου οίκου εξετάζεις τον Δία (Τοξότης) και στην πορεία εξετάζεις τον Κρόνο (Αιγόκερως) ως συγκυβερνήτη.

Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Με μπερδεύει η παρουσία του πλούτωνα εκεί στις πρώτες μοίρες γι' αυτό! Κάτι τελευταίο αν δεν γίνομαι κουραστική - Ο διελ. πλούτωνας τι ρόλο παίζει σ'αυτή τη φάση;;; Πως θα το ερμηνεύσω;;; Διαβάζω το πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερω;;;
Σας ευχαριστώ πολύ!

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Καλημέρα

Η παρουσία του Πλούτωνα δεν θα έπρεπε να σε μπερδεύει. Βρίσκεται στον 1ο οίκο και όλη αυτή την περίοδο θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο. Εφ' όσον έχεις ωροσκόπο Τοξότη δεν παίζει ρόλο σε ποιο δεκαήμερο είναι ο Πλούτωνας, αυτό που κοιτάς είναι, Πλούτωνας στον 1ο οίκο και αν σχηματίζει όψη με κάποιον από τους γενέθλιους πλανήτες. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να περιμένεις είναι σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου οι οποίες θα αλλάξουν εντελώς την προσωπικότητά σου μέσα από συνειδητοποιήσεις που θέλοντας και μη θα πρέπει να κάνεις.

Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!