Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ισραήλ Ένας Ζυγός συζυγοκτόνος

Βλέποντας κανείς τον χάρτη του Ισραήλ, μπορεί να εκπλαγεί αρχικά βλέποντας τον ωροσκόπο στον Ζυγό. Πώς γίνεται ένα κράτος που επιδεικνύει τέτοια σκληρότητα και ωμότητα να έχει ως ωροσκόπο το ζώδιο της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, της διαπραγμάτευσης και της ισότιμης σχέσης; Η τραγική ειρωνεία είναι ότι και ο Χίτλερ, ο άνθρωπος που θέλησε να αφανίσει το έθνος τους, ήταν Ταύρος με ωροσκόπο Ζυγό όπως και το κράτος του Ισραήλ.

Από την δημιουργία του το κράτος αυτό ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων και σκληρών διαπραγματεύσεων αφού, λόγω των ιστορικών συνθηκών, οι Ισραηλίτες έπρεπε να συμβιώσουν, να μοιραστούν τον ίδιο χώρο, μ’ ένα άλλο έθνος, τους Παλαιστίνιους. Αυτή όμως ήταν μια συμβίωση που οι Ισραηλίτες δεν αποδέχτηκαν ποτέ πραγματικά. Γι’ αυτό και δεν τήρησαν ποτέ τις συμφωνίες τους και δεν θεώρησαν ποτέ «την άλλη πλευρά» ως ισότιμη και με ίσα δικαιώματα.

Στον χάρτη του Ισραήλ έχουμε τέσσερεις πλανήτες πολύ δυνατούς: την Αφροδίτη επειδή κυβερνά τον ωροσκόπο και ταυτόχρονα το ζώδιο του Ήλιου, τον Πλούτωνα επειδή κάνει σύνοδο με την Σελήνη και τον Άρη και τον Κρόνο επειδή κάνουν τετράγωνο με τον Ήλιο. Ο Ήλιος βρίσκεται μάλιστα στον 8ο οίκο, τον οίκο του Πλούτωνα και του Άρη, πράγμα που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ιδιότητές τους. Ο Πλούτωνας κι ο Κρόνος στον 10ο οίκο αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Όταν σ’ ένα χάρτη επικρατούν αυτοί οι τρεις κακεργέτες, ο Άρης, ο Πλούτωνας κι ο Κρόνος και μάλιστα με δυσαρμονικές όψεις, έχουμε σκληρότητα, βία, συναισθηματική αναλγησία, ανάγκη επιβολής και εξουσίας. Κι όλα αυτά, σε σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέοντας) που η αρνητική τους έκφραση είναι ο αυταρχισμός, η επιβολή, ο φασισμός. Αυτά μπορεί να τα βιώσει ως θύμα αλλά μπορεί να γίνει και ο θύτης. Ο δολοφόνος και το θύμα του έχουν παρόμοιες βίαιες όψεις. Η ψυχοπαθολογία αυτών των όψεων είναι αμφίδρομη.

Με την επικράτηση, λοιπόν, του Άρη, Πλούτωνα και Κρόνου έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μιλιταριστικό, αυταρχικό κράτος που μπορεί να επιδεικνύει χωρίς δισταγμό την πιο στυγνή βία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ένα λαό που θέλησαν να τον αφανίσουν και τώρα με την ίδια σκληρότητα και βία προσπαθεί να αφανίσει εκείνος ένα άλλο λαό. Ένα κράτος που λειτουργεί με το δίκαιο του ισχυρού.

Η Αφροδίτη είναι στον 9ο οίκο και μαζί με την αντίθεση Δία/Ουρανού στον άξονα 3ου/9ου (και μάλιστα στον άξονα Διδύμων/Τοξότη) εκφράζει πολύ καλά ένα έθνος της διασποράς, σπαρμένο στις τέσσερεις γωνιές της γης. Ένα έθνος που ο μεγαλύτερος πληθυσμός του είναι έξω από τα σύνορα του κράτους του. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μας εξηγεί γιατί ο λαός αυτός είναι τόσο προσκολλημένος στην οικογένεια, τις ρίζες, τις παραδόσεις, τα έθιμα του, την φυλή του. Για πολλούς αιώνες, και σε κάποιο βαθμό μέχρι σήμερα, ήταν αυστηρός κανόνας να παντρεύονται μόνο με άτομα της φυλής τους για να μπορέσουν να διατηρηθούν εθνικά μέσα στους ξένους λαούς και τις ξένες χώρες όπου ζούσαν χωρίς να αφομοιωθούν.

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μας λέει ότι έζησαν τόσους αιώνες με τον καημό να αποκτήσουν μια πατρίδα, ονειρεύτηκαν τόσο πολύ μια πατρίδα, που σήμερα εξακολουθούν να ζουν μ’ αυτή την φαντασίωση που καλλιέργησαν στο μυαλό τους για αιώνες. Κι αυτή η φαντασίωση είναι τόσο δυνατή που συχνά τους απομονώνει (Ποσειδώνας στο 12ο) από την διεθνή πραγματικότητα.

Το τετράγωνο αυτό της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα από τον 12ο οίκο μας δείχνει επίσης τις δοκιμασίες που πέρασε στην ιστορία του αυτός ο λαός αλλά και την έντονη θρησκευτικότητά του. Μας δείχνει τον μύθο που συντηρούν μέσα τους για τον περιούσιο λαό που ο Θεός τον έσωσε και του έδωσε μια πατρίδα. Οι Ισραηλίτες είναι ένας λαός που ζει στον δικό του κόσμο, ο οποίος είναι στραμμένος κυρίως στο παρελθόν (Καρκίνος, 12ος οίκος).

Ο Ήλιος στον Ταύρο είναι ανασφαλής και γι’ αυτό κτητικός. Θέλει να ξέρει τι είναι δικό του. Ο Ήλιος του Ισραήλ στον 8ο οίκο κάνει αυτή την ανάγκη ακόμα πιο ισχυρή: «η επιβίωσή μου εξαρτάται απ’ αυτό που μου ανήκει». Ο συνδυασμός αυτός Καρκίνου – Ταύρου και η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα δίνει ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και αυτοσυντήρησης, μια ανάγκη συνοχής της φυλής, περιφρούρησης της ιδιοκτησίας και όσο μεγαλύτερη η ιδιοκτησία τόσο μεγαλύτερη και η ασφάλεια. Με τον συνδυασμό αυτό «το δικό μου» είναι πολύ σημαντικό κι ότι νιώθει ότι το απειλεί το θεωρεί κίνδυνο στον οποίο πρέπει να αντιδράσει.

Με τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Άρη, θα αντιδράσει επιθετικά και εγωιστικά γιατί τα θέλει όλα δικά του. Και με τον Κρόνο/Πλούτωνα τόσο ισχυρούς θα δώσει ανελέητα κτυπήματα και ισοπεδωτικά. Ταυτόχρονα, η σύνοδος Σελήνης/Πλούτωνα και ο Ήλιος στο 8ο σπίτι δίνει ένα σύνδρομο καχυποψίας προς τους άλλους, μια συνεχή αίσθηση κινδύνου, απειλής της επιβίωσης και κρίσης. Γι’ αυτό και η μόνιμη επωδός του Ισραήλ είναι: «περιβάλλομαι από εχθρούς, κινδυνεύω, πρέπει να περιφρουρήσω το κράτος μου». Αυτός ο συνδυασμός δείχνει πολύ καλά ένα λαό που κινδύνεψε θανάσιμα αλλά κι ένα λαό που θεωρεί επιβίωσή του τον θάνατο του άλλου.

Ο χάρτης του Ισραήλ δείχνει πολύ καλά ένα λαό που κατάφερε να επιβιώσει στο Άουσβιτς και το Νταχάου για να μετατρέψει την δική του πατρίδα σ’ ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Παλαιστίνιους, περιβάλλοντάς τους ασφυκτικά με την βία του ισχυρού και στερώντας τους απάνθρωπα ακόμα και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Ισραήλ είναι ένας «σύζυγος» (ωροσκόπος στον Ζυγό) που θέλει την γη του δική του αλλά και την γη της «συζύγου» του πάλι δική του και γι’ αυτό θέλει να αφανίσει την σύζυγό του. Είναι τόσο απόλυτος και κτητικός στο ιδανικό της πατρίδας και της ομοιογένειας της φυλής που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, δεν μπορεί να μοιραστεί, δεν ξέρει να συμβιώνει, δεν ξέρει να αναγνωρίζει τι ανήκει και στον άλλο.

Ο Κρόνος όμως στο 10ο σπίτι βρίσκεται σε αδυναμία στον Λέοντα. Κι όπως ακριβώς η θέση αυτή έφερε την άνοδο και την πτώση του Χίτλερ με τον ίδιο τρόπο θα οδηγήσει μια μέρα στην κατάρρευση της δύναμης του Ισραήλ. Γιατί όταν η αίσθηση της μοναδικότητας και της προσωπικής αξίας (Λέοντας) έρθει σε σύγκρουση με τους ευρύτερους κοινωνικούς κανόνες και αξίες (Κρόνος) ακολουθεί αργά ή γρήγορα η κατάρρευση. Και η δύναμη του Άρη και του Πλούτωνα μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή από την άλογη χρήση βίας και εξουσίας.

Σ’ αυτή την πρόσφατη επίδειξη βιαιότητας και ωμότητας, η αντίθεση των τράνζιτ Άρη/Ποσειδώνα ήταν πάνω στον γενέθλιο Άρη του Ισραήλ. Μια επίθεση (Άρης) στην θάλασσα, σε πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας (Ποσειδώνας). Πέρα όμως από τα προφανή, αυτή η αντίθεση δείχνει κρυφά κίνητρα, ότι το μεγαλύτερο μέρος των γεγονότων κρίθηκαν παρασκηνιακά, πράγματα που προηγήθηκαν στο παρασκήνιο αλλά ίσως και παραπλάνηση που τους οδήγησε σε λάθος κίνηση.

Ταυτόχρονα, ο τράνζιτ Κρόνος από το 12ο τετραγωνίζει τον γενέθλιο Δία. Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο αφού επιτέθηκαν από τον διεθνή εναέριο χώρο σε πλοία που βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, προκαλώντας με την βάρβαρη πράξη τους το αίσθημα δικαίου της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η πιο σημαντική όμως όψη που γίνεται αυτό τον καιρό είναι η αντίθεση ακριβείας του τράνζιτ Πλούτωνα από την 4ο του Αιγόκερω στην γενέθλια Αφροδίτη του Ισραήλ. Τι θα γίνει την περίοδο γύρω από τις 26 Ιουνίου, όταν η έκλειψη θα γίνει στην 4ο του Αιγόκερω πάνω στην αντίθεση Πλούτωνα/Αφροδίτης; Το Ισραήλ θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις αξίες της Αφροδίτης ή θα αρχίσει να έχει τις συνέπειες των πράξεών του;


Κοραλλία Μόζορα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σας!! Αναλυτικό και κατατοπιστικό! Μαθαίνουμε....
Εύχομαι να γίνει κάτι αλλά να μην την "πληρώσει" πάλι ο άμαχος πληθυσμός.... Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει αυτό που λέτε για τον Κρόνο (ανόδος και ξαφνική πτώση) καθώς και η τελευταία παράγραφος "συνέπειες των πράξεών του" Αναρρωτιέμαι το κόστος πιο θα είναι....
με εκτίμηση

Κοραλλία Μόζορα είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το πρόβλημα με το Ισραήλ είναι πιστεύω ότι δεν μπορεί να δει την εναλλακτική συμπεριφορά που του δίνει ο ωροσκόπος στον Ζυγό.

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό, δεν είναι σωστή η ώρα γέννησης αυτού του κράτους, έχει διορθωθεί εδώ και κάτι χρόνια.
http://www.astrologyweekly.com/countries/israel.php

myhoroscope.gr είπε...

Έχουμε και αυτό όμως
http://www.astro.com/astro-databank/Nation:_Israel

Evita είπε...

Από φίλο μου Ισραηλίτη αστρολόγο, με ελληνικές καταβολές, έχω κι εγώ τον ίδιο χάρτη, με τον ωροσκόπο Ζυγό.

Κοραλλία Μόζορα είπε...

Έλεγξα τα στοιχεία του χάρτη με τις δύο πιο αξιόπιστες βάσεις δεδομένων, το astro.com και το Kepler. Με τα στοιχεία αυτά συμφωνείκαι η έρευνα του Νίκολας Κάμπιον. Η διαφορά είναι ότι οι βάσεις αυτές παίρνουν την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία ανακήρυξης του Ισραήλ ενώ η ιστοσελίδα που λέτε παίρνει την ώρα που η διαδικασία τελείωσε.

Κοραλλία Μόζορα είπε...

Έλεγξα τα στοιχεία του χάρτη με τις δύο πιο αξιόπιστες βάσεις δεδομένων, το astro.com και το Kepler. Με τα στοιχεία αυτά συμφωνείκαι η έρευνα του Νίκολας Κάμπιον. Η διαφορά είναι ότι οι βάσεις αυτές παίρνουν την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία ανακήρυξης του Ισραήλ ενώ η ιστοσελίδα που λέτε παίρνει την ώρα που η διαδικασία τελείωσε.