Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Κριός

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από το πέρασμα του Κρόνου στον Ζυγό, είναι τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι. Για τους Κριούς είναι μια πολύ σημαντική διέλευση και αυτό επειδή, η διέλευση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον άξονα 1ου - 7ου δίνοντας έμφαση στον τομέα των σχέσεων. Θα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την ζωή με υπευθυνότητα και εκτιμώντας ορθότερα τις καταστάσεις. Αν επιλέξετε να μην πράξετε τα «πρέποντα», τότε δυστυχώς, θα υποχρεωθείτε να ωριμάσετε κάτω από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του Κρόνου. Οι δοκιμασίες που θα περάσετε θα σχετίζονται με τον σύζυγο, τον συνεργάτη και τις σχέσεις, γενκότερα. Οτιδήποτε συμβαίνει όλη αυτή την περίοδο ακόμη κι αν θέλετε, δεν θα μπορείτε να το αγνοήσετε, ούτε και να το αντιμετωπίσετε «ελαφρά τη καρδία».

Οι απαιτήσεις που θα έχουν οι άλλοι από εσάς θα σας προσθέτουν ευθύνες, περιορίζοντας την αυτοέκφραση σας, με αποτέλεσμα το πρόσωπο που θα βγάζετε προς τα έξω να είναι κάπως παγερό εώς απρόσιτο. Οι περισσότερες σχέσεις θα δοκιμαστούν και εκείνες, που μέχρι τώρα δεν προσέφεραν αυτά που έπρεπε, το πιθανότερο είναι ότι θα τελειώσουν. Αντίθετα, όσες δοκιμαστούν και αντέξουν, όλη αυτή την περίοδο που θα βρίσκεται ο Κρόνος εκεί, θα είναι αυτές που θα βασίζονται σε γερά θεμάλια και που πράγματι αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σας. Και επειδή θεωρώ ότι ο Κρόνος είναι αρκετά παρεξηγημένος από πολλούς, θα πρέπει να γνωρίζετε πως πολλοί από εσάς ενδέχεται να παντρευτείτε ή να αποκτήσετε παιδί.

Ίσως αναρωτιέστε πως γίνεται ένας πλανήτης όπως ο Κρόνος να φέρνει γάμο, ενώ φημίζεται κυρίως για τις αργοπορίες, τις δοκιμασίες και τις ευθύνες που δημιουργεί. Η απάντηση είναι ότι ένας γαμος, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και τις περισσότερες φορές χτίζεται μέσα από αυτές τις ευθύνες και τις δοκιμασίες, στεριώνει και τελικά αποδεικνύει την αντοχή του στο χρόνο. Επιπλέον γι’ αυτούς που μέχρι τώρα η ζωή τους κυλούσε ήρεμα ή ξεκούραστα υπό την προστασία των γονιών τους, έρχεται η ώρα που πρέπει να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που προυποθέτει η δημιουργίας μιας νέας οικογένειας. Κάποιοι δε, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν την ψυχρότητα, την απομάκρυνση ή ακόμη και την αδιαφορία του συζύγου ή του συνεργάτη τους.

Σκόπιμο είναι, να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους συμπεριφορές, με υπομονή και ορθολογισμό, κυρίως δε, αν σας ενδιαφέρει η διατήρηση αυτών των σχέσεων. Επίσης, το ενδεχόμενο να εμπλακείτε σε νομικές διαδικασίες είναι ένα από τα πιθανά «σενάρια», ενώ καθυστερήσεις ή αναβολές σε δικαστικές διαμαχές θα σας δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια. Η κοινωνικότητα σας θα μειωθεί αισθητά και θα επιδιώκετε την παρέα μόνο εκείνων που, κατά την κρίση σας, είναι αξιόπιστοι, σοβαροί και μετρημένοι. Εφοδιαστείτε λοιπόν με πειθαρχία, σύνεση, ορθολογισμό και μεθοδικότητα, αν θέλετε να ανταπεξέλθετε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, όσο ο Κρόνος θα επηρεάζει τον αξονα 1ου -7ου. Με το πέρασμα του στον Σκορπιό, θα μπορέσετε να κάνετε τον απολογισμό σας, συνειδητοποιώντας τα οφέλη που αποκομίσατε, αν και εφόσον βέβαια, πράξατε όλα όσα προστάζει, ο δάσκαλος Κρονος.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: