Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Κρόνος αντίθεση Ουρανός


Κρόνος-Ουρανός, Ουρανός-Κρόνος. Κατά την μυθολογια πατερας και γιος βρεθηκαν αντιμετωποι με απωτερο σκοπο την επικρατηση του ενός εναντι του αλλου.
Ο Ουρανος προκειμενου να δωσει τελος στην επεκτατικη διαθεση της γυναικας του Γαιας, θανατωνε τα παιδια τους ένα ένα. Μην μπορωντας η Μανα Γαια να αντεξει το μαρτυριο αυτό, συνομωτησε με τον Γιο της Κρονο ώστε να ληξουν την Βασιλεια του Ουρανου.

Στην μεταξυ τους μαχη επικρατησε ο Κρονος, ο οποιος εσφαξε τον Ουρανο στην γενετησια περιοχη, πετωντας τα οργανα του στην θαλασσα. Κατά την πτωση των οργανων του στην θαλασσα απ τους αφρους που δημιουργηθηκαν, γεννηθηκε η Θεα Αφροδιτη. Στην πορεια και κατά την Βασιλεια του ο Κρονος αποδειχτηκε πως ηταν κακιστος πατερας. Φοβουμενος πως θα ειχε την ιδια καταληξη με τον πατερα του Ουρανο, ετρωγε τα παιδια του μετα την γεννηση τους.

Με γυναικεια πονηρια, η συζυγος του Ρεα γλυτωσε τον Γιο τους Δια, από «του Κρονου τα δοντια». Κ επειδη αν όχι ολες τις φορες η ιστορια επαναλαμβανεται, η Βασιλεια του Κρονου εληξε με την επικρατηση του Δια. Ο Κρονος με τον Ουρανο αιωνιοι αντιπαλοι, αντιθετοι και τοσο διαφορετικοι, Αστρολογικα συγκροτουν τον αξονα που δηλωνει, ξαφνικο περιορισμο, δυσαρεστη η ξαφνικη ενταση. Για ακομη μια φορα στις 14 Σεπτεμβριου βρισκονται σε γωνια αντιθεσης, παλευοντας για το ποιος θα υπερισχυσει.

Καταστασεις που μεχρι προτινος ηταν παγιωμενες ο Ουρανος με απροβλεπτο τροπο επιδιωκει να τις τροποποιησει, προκαλωντας αναστατωσεις που δυσκολα μπορουμε να χειριστουμε. Ατομα που εχουν οψη Κρονου με Ουρανο μεσα στον γενεθλιο χαρτη τους θα βιωσουν ευκολοτερα την οψη αυτή, γιατι κατά καποιο τροπο γνωριζουν την ενεργεια της οψης αυτης. Το που θα εκδηλωθει η ενεργεια αυτή θα φανει από τους οικους που θα γινει ο οψη.

Εκεινοι οι οποιοι δεν τους εχουν σε οψη στον γενεθλιο θα την βιωσουν δυσκολοτερα. Ο Κρονος από το Ζωδιο της Παρθενου φερνει προβληματα και δοκιμασιες στην καθημερινοτητα, στο εργασιακο μας περιβαλλον, στις δημοσιες υπηρεσιες και στο συστημα υγειας. Ο Ουρανος στους Ιχθυς φερνει αλλαγες σε επιπεδο πνευματικο και ιδεαλιστικο, προσπαθωντας να αφυπνισει συνειδησεις που μεχρι τωρα ηταν «κοιμισμενες».

Οι αξιες της ζωης οι οποιες ηταν βασισμενες στα υλικα αγαθα και στην οικονομικη εξασφαλιση θα πρεπει να αλλαξουν τωρα και να στηριζονται στον αλτρουισμο, στην προσφορα και την θυσια. Νεες τεχνολογικες μεθοδοι προκυπτουν σε φαρμακευτικους χωρους και την ναυτιλια ενώ πολλες αλλαγες προβλεπονται στο Θρησκευτικο συναισθημα του κοσμου. Σε κλειστους χωρους απομονωσης, νοσοκομεια, φυλακες οικοι ευγηρειας, θα πρεπει να βρεθουν πρωτοποριακες λυσεις ώστε να

υπαρξει ομαλη λειτουργια και καλη συνεργασια μεταξυ των ανθρωπων των χωρων αυτων. Από την άλλη πλευρα δεν θα λειψουν οι αντιδρασεις, οι εξεγερσεις, ακομη και οι βιαιες αντιδρασεις εναντια σε εκεινους που δεν επιθυμουν τις αλλαγες που επιβαλλεται να γινουν.

Τινα Ζαχαριαδου.

1 σχόλιο:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κορίτσια Καλημέρα.
Είναι απίστευτη η ένταση που εκλύει αυτήη όψη, ειδικά όταν αναμιχθεί και ο Αρης..
Ηρεμία όσο μπορούμε..
Καλησπέρα.