Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΙΣ 22/7/2009


Η ηλιακή έκλειψη στις 22/7/2009 θα γίνει στις 29ο.27’ του Καρκίνου, στις 02.36 GMT. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, η έκλειψη θα είναι ολική σε μια ζώνη που ξεκινά από την Ινδία, περνά από την Κίνα, πάνω από νησιά νότια της Ιαπωνίας και θα συνεχίσει διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος του Ειρηνικού ωκεανού ενώ θα είναι μερικά ορατή σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτή την ζώνη.


Η έκλειψη αυτή θα είναι μεγάλης διάρκειας, αφού θα διαρκέσει 6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, κάθε λεπτό της ηλιακής έκλειψης αντιστοιχεί σ’ ένα χρόνο επίδρασης, επομένως θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού η επίδρασή της θα διαρκέσει 6 χρόνια και 8 μήνες.

Οι εκλείψεις θεωρούνται πιο έντονες στην επίδρασή τους στις περιοχές όπου είναι ορατές, γενικά όμως επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη και τα άτομα ή τις χώρες στον χάρτη των οποίων η έκλειψη αγγίζει σημεία ή πλανήτες και περισσότερο τον Ήλιο, την Σελήνη, τον άξονα του ωροσκόπου ή του MC, μέσα σε μια ανοχή 5ο.

Οι εκλείψεις δεν φέρνουν μόνο ένα σημαντικό γεγονός αλλά πολλά, κάποια σημαντικά και κάποια λιγότερο σημαντικά, σ’ όλη την διάρκεια της περιόδου επίδρασής τους και σε διάφορες χώρες του κόσμου, ακόμα και σε χώρες στις οποίες η έκλειψη δεν ήταν ορατή. Γι’ αυτό και οι εκλείψεις απαιτούν τεράστια αστρολογική εργασία για να υπολογιστεί σε ποιες χώρες και πότε θα συμβούν γεγονότα και ποια θα είναι η φύση των γεγονότων αυτών. Ο πιο συνηθισμένος χρόνος εκδήλωσης όλων αυτών των γεγονότων είναι όταν οι διελαύνοντες πλανήτες αγγίζουν με όψεις το σημείο της έκλειψης. Για τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, η 29ο του Καρκίνου θα είναι μια ευαίσθητη μοίρα.

Η φύση μιας έκλειψης προσδιορίζεται από το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει κι από τυχόν όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες. Η ηλιακή έκλειψη στις 22/7/2009 θα γίνει στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου και σε τρίγωνο με τον Ουρανό. Σύμφωνα με την ορολογία της παραδοσιακής αστρολογίας, ο Ουρανός θεωρείται κυβερνήτης αυτής της έκλειψης και θα χρωματίσει την φύση των γεγονότων που θα προκαλέσει. Η έκβαση των γεγονότων αυτών θα είναι τελικά θετική, λόγω της θετικής φύσης του τριγώνου, έστω κι αν στην πορεία τους υπάρχουν δυσκολίες.

Ένας άλλος παράγοντας που δείχνει την φύση των γεγονότων που θα συμβούν είναι άλλες πλανητικές όψεις που συμβαίνουν την μέρα της έκλειψης. Στις 22/7 έχουμε δυο τέτοιες όψεις, την σύνοδο Δία/Ποσειδώνα στον Υδροχόο και το τετράγωνο της Αφροδίτης στους Διδύμους με τον Κρόνο στην Παρθένο.

Αν υπολογίσουμε μάλιστα ότι η έκλειψη αυτή γίνεται στον Καρκίνο και στον δεκανό των Ιχθύων, δέχεται τρίγωνο από τον Ουρανό στους Ιχθείς και η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα (των δύο κυβερνητών των Ιχθύων) είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ουρανό, η σύνοδος αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και η διάρκεια της επίδρασής της για την ανθρωπότητα εκτείνεται για άλλα 6 χρόνια και 8 μήνες. Επομένως, σ’ αυτή την περίοδο μπορούμε να περιμένουμε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη γεγονότα, σημαντικά και δευτερεύοντα, που να σχετίζονται με τον συμβολισμό του Καρκίνου, των Ιχθύων και του Υδροχόου.

Εξετάζοντας τα κοινά στοιχεία της φύσης του Ουρανού, που είναι κυβερνήτης της έκλειψης, με την φύση των εκλείψεων και την φύση του Καρκίνου μπορούμε να καταλήξουμε στα στοιχεία που θα είναι πιο τονισμένα. Τόσο ο Ουρανός όσο και οι εκλείψεις υποδηλώνουν ξαφνικά και απροσδόκητα γεγονότα που αναδύονται στην επιφάνεια ενώ πριν ήταν κρυμμένα ή έξω από την συνειδητότητα των ανθρώπων και οδηγούν σε συνειδητοποιήσεις ή ξεκαθαρίσματα καταστάσεων.

Επίσης, ο Καρκίνος συμβολίζει τις μάζες, τους «κοινούς» ανθρώπους και την κοινωνία στην οποία ανήκουμε ενώ ο Ουρανός με την δράση του επηρεάζει επίσης ευρύτερα κοινωνικά σύνολα. Ακόμα, στην παραδοσιακή αστρολογία, οι εκλείψεις στον Καρκίνο συνδέονται με πολιτικές αλλαγές και διεθνείς συνθήκες όπως και ο Ουρανός.

Ο Ουρανός συμβολίζει την επαφή των ανθρώπων με τις σύγχρονες τάσεις, την ανανέωση και την πρόοδο, τις επιστήμες και την τεχνολογία, το ανθρωπιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Ο Καρκίνος συμβολίζει την οικογένεια, τα σπίτια και τα ακίνητα, χώρους νερού (παραλίες, θάλασσες, ποτάμια, λίμνες), την αλιεία, ό,τι συνδέεται με την διατροφή, τα ξενοδοχεία, τις γεννήσεις, την πατρίδα και τα σύνορα των κρατών, την ιστορία και την αρχαιολογία. Σ’ όλους αυτούς τους τομείς μπορούμε να περιμένουμε εξελίξεις και γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα συνδέεται επίσης με τις επιστήμες, με κοινωνικές ιδεολογίες και οράματα και με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον που αγγίζει την ζωή ευρύτερων κοινωνικών συνόλων.

Τέλος, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο στα δύο ζώδια του Ερμή μπορεί να φέρει δυσκολίες και προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ κρατών, διαφωνίες σε διακρατικές συμφωνίες, οικονομικά προβλήματα σε σχέση με το εμπόριο και τα χρηματιστήρια, καθώς και προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης και των σχολείων, στις επικοινωνίες και τις συγκοινωνίες και άλλα θέματα του Ερμή.

Ο Ουρανός θα σχηματίσει τρίγωνο ακριβείας με την μοίρα της έκλειψης τον Μάιο του 2010, τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη του 2010 και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2011, ενώ ο Κρόνος θα σχηματίσει εξάγωνο ακριβείας με την ίδια μοίρα τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2010.

Στο μπλοκ αυτό θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια και θα καταγράφουμε τα γεγονότα που θα πέφτουν στην αντίληψή μας.

Κοραλλία Μόζορα

Δεν υπάρχουν σχόλια: