Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Συχνά διαβάζουμε στα αστρολογικά βιβλία ότι τα μεγάλα τρίγωνα, ιδιαίτερα αν δεν δέχονται άλλες πιο δύσκολες όψεις, φέρνουν τύχη, εύνοια και ευκαιρίες στη ζωή αλλά… το άτομο πρέπει να προσέξει, να μην επαναπαυτεί, να μην βολευτεί στην ευκολία γιατί δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι στην ζωή του. Πάντα συνδέαμε την πρόοδο στην ζωή και την προσωπική ανάπτυξη με τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις. Έτσι, όταν άρχισα να κάνω ωροσκόπια και να βλέπω τα πρώτα μεγάλα τρίγωνα, τα έβλεπα με επιφύλαξη, μερικές φορές και με καχυποψία. Σαν ένα πλούσιο γεύμα που το απολαμβάνεις μεν αλλά σου δημιουργεί και ενοχές για την υγεία ή το βάρος σου. Αργότερα, γνωρίζοντας την ιστορία της ζωής δεκάδων ατόμων με μεγάλο τρίγωνο στον χάρτη τους, αναθεώρησα τις απόψεις μου. Ένα μεγάλο τρίγωνο δεν είναι ολόκληρος ο χάρτης και η ζωή δεν είναι ολόκληρη ένα άνετο και βολεμένο ταξίδι.

Μια τέτοια ιστορία ζωής είναι και αυτή της Ρ., που γεννήθηκε μ’ ένα μεγάλο τρίγωνο Ουρανού, Κρόνου και Σελήνης (στο 8ο σπίτι), στα ζώδια της φωτιάς. Η γυναίκα αυτή είναι τόσο κοντή που βρίσκεται στα όρια του νανισμού. Έχει υπερβολικά μεγάλο στήθος για το ύψος της και πολλά περιττά κιλά. Στην παιδική της ηλικία έχασε τον πατέρα της που ήταν παράλυτος για πολλά χρόνια πριν τον θάνατό του και μεγάλωσε μόνη με την μητέρα της. Στην εφηβεία της έχασε και την μητέρα της. Συνέχισε να ζει μόνη της στο πατρικό της σπίτι, συνεχίζοντας να πηγαίνει σχολείο, και με το χλιαρό ενδιαφέρον μερικών θείων και ξαδελφιών. Μόνο που οι γονείς της πριν πεθάνουν την εξασφάλισαν οικονομικά. Όχι πλούσια, αλλά ζούσε με ασφάλεια.

Μετά από πολλά χρόνια μοναξιάς και δύσκολης συναισθηματικής ζωής, όπου ερωτευόταν άντρες αλλά χωρίς καμιά ανταπόκριση, γνώρισε κάποιον και παντρεύτηκε. Έκανε και μια κόρη. Ο άντρας της όμως την απατούσε τόσο απροκάλυπτα που το μάθαινε και η ίδια και όλος ο κύκλος τους. Λόγω της προσωπικής της ανασφάλειας και των συναισθημάτων κατωτερότητας που είχε ανέχτηκε αυτή την κατάσταση για πολλά χρόνια. Μέχρι που μια μέρα την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα λέγοντάς της και πράγματα που την έθιξαν πολύ ως γυναίκα. Μόνο που εγκαταλείποντάς την, την εξασφάλισε οικονομικά κι αυτήν και την κόρη τους. Τώρα είναι ευκατάστατη και ζει με άνεση με την κόρη της.

Επαναπαύτηκε στην ζωή της οικονομικά; Ναι, επαναπαύτηκε. Είναι ένας τομέας που δεν την απασχόλησε ποτέ, που δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί. Οι αγώνες της ήταν σε άλλα πεδία. Πώς θα ήταν η ζωή της αν πεθαίνοντας οι γονείς της αναγκαζόταν, χωρίς σπουδές και προοπτικές, να μπει στον κόσμο της εργασίας; Πώς θα ήταν η ζωή της αν την εγκατέλειπε ο άντρας της μ’ ένα παιδί και με οικονομικά προβλήματα; Θα είχε ωφεληθεί ως άτομο; Θα ήταν σωστό ένας αστρολόγος να της πει «κοίταξε να μην επαναπαυτείς στα λεφτά των άλλων γιατί δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάτι στην ζωή σου»; Ή μήπως για την γυναίκα αυτή το μεγάλο τρίγωνο ήταν ένα θείο δώρο; Χρειάζεται να αγωνιζόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής μας;

Διαφορετική, αλλά όχι λιγότερο δύσκολη, ήταν η ζωή του Α. Έχει ένα μεγάλο τρίγωνο Άρη, Αφροδίτης, Πλούτωνα και ακόμα ένα Ουρανού, Κρόνου, Δία και Ερμή και τα δυο στα ζώδια του αέρα. Δούλευε από τον καιρό που πήγαινε στο δημοτικό για να βοηθά την οικογένειά του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα έζησε και δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις. Μετά το διαζύγιο των γονέων του στην εφηβεία του τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Αφού τέλειωσε το λύκειο, πήγε μόνος του στην Αθήνα και για μέρες κοιμόταν σε παγκάκια και δεν είχε λεφτά ούτε για φαγητό, μέχρι που βρήκε δουλειά. Μετά από μερικά χρόνια κατέληξε στην Κύπρο. Πήρε δάνειο με την εγγύηση ενός φίλου του και ξεκίνησε μια μικρή δική του εμπορική επιχείρηση. Το μεγάλο τρίγωνο του έδωσε το έμφυτο χάρισμα του μάρκετινγκ και εμπορικό ένστικτο. Έχει το χάρισμα να κερδίζει την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που γνωρίζει. Έτσι, έστησε την επιχείρησή του σιγά σιγά και τώρα την επεκτείνει συνεχώς. Βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις του; Ναι, βασίζεται και μάλιστα με σιγουριά που πηγάζει από μέσα του. Είναι μια εύνοια που έχει στην ζωή του.

Την πιο συγκλονιστική εμπειρία όμως, που άλλαξε οριστικά την άποψή μου για τα μεγάλα τρίγωνα, την έζησα πριν πολλά χρόνια μ’ ένα κορίτσι 19 χρόνων. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τρεις μήνες μετά την συνάντησή μας. Μόλις έκανα το ωροσκόπιό της, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ένα μεγάλο τρίγωνο Δία, Σελήνης και Αφροδίτης στα ζώδια της φωτιάς. Ο χάρτης της όμως δεν ήταν μόνο αυτό φυσικά. Όταν ήρθε, είδα ένα κορίτσι που μεγάλωνε μέσα στην άνεση και την αγάπη. Γελούσε πολύ. Ένα βράδυ, τρεις μήνες αργότερα, ενώ οδηγούσε της έσκασε λάστιχο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα στο απέναντι ρεύμα. Σκοτώθηκε ακαριαία. Ήταν βολεμένη η ζωή της; Ναι, ήταν. Ήταν όμως πραγματικά ένα «τυχερό» κορίτσι;

Τι νόημα είχε το μεγάλο τρίγωνο στον χάρτη της; Ποιος ξέρει ποιο ήταν το σχέδιο της σύντομης ζωής της; Τι ήρθε να πάρει ή να δώσει; Πώς θα ήταν η ζωή της Ρ. ή του Α. χωρίς το μεγάλο τρίγωνο στον χάρτη τους; Τελικά, ίσως αυτό ακριβώς να είναι το νόημα των μεγάλων τριγώνων: να επαναπαυόμαστε σε κάποιους τομείς της ζωής μας. Ίσως είναι τα σημεία της ζωής μας όπου μπορούμε να ακουμπήσουμε πίσω την πλάτη και να δεχτούμε με ευγνωμοσύνη τα θεία δώρα που μας προσφέρονται. Χωρίς έγνοια, χωρίς ενοχές, χωρίς προσπάθεια. Τους αγώνες μας θα τους δώσουμε σε άλλους τομείς.

Τα μεγάλα τρίγωνα δεν σημαίνουν ότι η ζωή ενός ατόμου θα είναι γενικά εύκολη, επαναπαυμένη και βολεμένη. Οι οίκοι στους οποίους σχηματίζεται θα δείξουν τους τομείς της ευκολίας και της εύνοιάς μας. Το στοιχείο στο οποίο βρίσκεται θα δείξει τα έμφυτα ταλέντα και ικανότητές μας, το στοιχείο από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής μας. Οι αγώνες μας θα είναι αλλού. Τα μεγάλα τρίγωνα είναι τα σημεία στα οποία μπορούμε με εμπιστοσύνη να επαναπαυτούμε.

Κοραλλία Μόζορα

2 σχόλια:

Φεγγαρολουστη είπε...

Καλη επιτυχια στην προσπαθεια σας ειμαι σιγουρη οτι η ενημερωση μας σε οτι αφορα την αστρολογια θα ειναι πληρης και κατατοπιστικη...
Καθε επιτυχια κοριτσια..

Κοραλλία Μόζορα είπε...

Σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Ο στόχος μας είναινα καλύψουμε όσο περισσότερα θέματα μπορούμε ώστε να έχει κανείς μια καλή και σφαιρική εικόνα της αστρολογίας. Η θετική σας ανταπόκριση ενθαρρύνει την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε και πάλ.